Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prędkościomierze, liczniki, wskaźniki itp.

Featured Replies

Napisano

Poszukuję czegoś takiego jak prędkościomierz, obrotomierz, wskaźnik poziomu paliwa, wskaźnik temperatury oleju silnikowego.

Jeżeli chodzi o pojazd to na tą chwile mogę tylko powiedzieć, że ma to być własnoręcznie przeze mnie wykonany przyrząd do przemieszczania się z wykorzystaniem układu napędowego z malucha.

Po prostu potrzebuję wyżej wymienione wskaźniki i doradźcie mi proszę gdzie mogę znaleźć fajne i niedrogie, uniwersalne i trwałe wskaźniki. Niezespolone w jednej obudowie tylko do nabycia oddzielnie.

Okrągłe, proste w w montażu i podłączeniu.

Oglądałem wskaźniki od Uaza i chyba coś takiego by mi odpowiadało ale nie wiem jak z podłączeniem.

Do tego jeszcze sprawa prędkościomierza, czy taki np.: od Nowszego Żuka czy też Uaza będzie prawidłowo pokazywał prędkość w przypadku gdy podłączy się go do "maluchowskiej" skrzyni? Czy linka będzie pasowała?

Może ktoś z Was coś zaproponować, poratować jakimś linkiem itp.?

Napisano

Jak z malucha to prędkościomierz weź od malucha.

Chyba, że będzie inny rozmiar kół, to musisz wziąć od jakiegoś auta, które na takim rozmiarze jeździ. Możesz też pokusić się o rozwiązanie typu 'digital' - założyć prędkościomierz rowerowy.

Reszty - obrotomierza, ciśnieniomierza itp - najlepiej poszukać w sklepach 'tuningowych'. Wtedy znajdziesz wszystko jednego producenta i razem będzie ładnie wyglądać.

Napisano

Spróbuj wykorzystać zegary od starych mercedesów (W124, W123, W201...) trzy okrągłe osobne zegary w jednej obudowie:

1. obrotomierz (+ czasem z zegarkiem),

2. prędkościomierz z sumarycznym i dobowym przebiegiem (+ czasem ze wskaźnikiem podciśnienia w ukł. dolotowym służącym jako wskaźnik chwilowego zużycia paliwa),

3. wskaźnik ciśnienia oleju (baryczny lub z w123 elektryczny)+ temp. cieczy chłodzącej + poziom paliwa. Do tego warto wykorzystać sam czujnik z baku, prosty w budowie, dokładny i niezniszczalny i łatwo go zaadaptować.

Najłatwiej ataptowalne do czegokolwiek są te z W123 i W201

Dostepność na szrotach za grosze lub z ogłoszeń.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.