Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

radio 2 din oryginał

Featured Replies

Napisano

chcę dokonać zamiany z 1 din z cd na 2 din z mp3

jakiego szukać-rozumiem że musi być rozkodowane?

Napisano

> chcę dokonać zamiany z 1 din z cd na 2 din z mp3

> jakiego szukać-rozumiem że musi być rozkodowane?

bez blokady magistrali Can lub ewentualnie zamontować opóźniacz - z tego co pamiętam na kąciku Stilo tak montowano oraz Jaceknokia też to zastosował z powodzeniem

Napisano
  • Autor

> bez blokady magistrali Can lub ewentualnie zamontować opóźniacz - z tego co pamiętam na kąciku

> Stilo tak montowano oraz Jaceknokia też to zastosował z powodzeniem

jakie koszty rozkodowania lub jaki koszt opóźniacza

Napisano

> jakie koszty rozkodowania lub jaki koszt opóźniacza

opóźniacz coś ok 30 pln, koszt rozkodowania- u blaupunkta płaciłem 100 pln Nie wiem jak jest teraz bo nowe radyjka to o ile pamiętam Bosch

Napisano

> opóźniacz coś ok 30 pln, koszt rozkodowania- u blaupunkta płaciłem 100 pln Nie wiem jak jest teraz

> bo nowe radyjka to o ile pamiętam Bosch

Polecam usera z allegro rafakul czy cuś takiego, ja od niego kupiłem, nófka bosch, z książeczką z kodem, z canem. Opóżniacz zdaje egzamin. Jeśli masz ori 1 din, czyli can jest doprowadzony to powinno to 2 din działać bez problemu, no chyba że te kody znowu namieszają.

Napisano

> opóźniacz coś ok 30 pln, koszt rozkodowania- u blaupunkta płaciłem 100 pln Nie wiem jak jest teraz

> bo nowe radyjka to o ile pamiętam Bosch

co to jest ten opóźniacz i jak to działa?

Napisano

> co to jest ten opóźniacz i jak to działa?

Opóźniacz stosuje się po to aby w momencie przekręcenia kluczyka ( w tym momencie rozpoczyna się tzw. diagnostyka ) body nie widziało podłączonego np. ori radia. Dopiero po 3-5 po wykonaniu diagnostyki puszcza sygnał na radio.

Wszystko rozchodzi się o CAN. Jak bodycomputer nie ma fabrycznie zaprogramowanego np. ori radia to podłaczyć można, będzie działać ale wywali błąd i będzie migał licznik. No chyba ze radio całkiem rozkodowane ale nie o to chodzi.

Napisano

A nie prościej jest zrobić PROXI radia?

Napisano

> A nie prościej jest zrobić PROXI radia?

Jakby to było takie proste sciana.gif Myślisz że nie byłem na proxi? Dostałem wydruk : " Lista nie obsługiwanych urządzeń- Radioodbiornik "

I dupa zbita. Body nie ma obsługi radia. Radio gra jak seria ale mruga licznik. I nic się z tym nie da zrobić. Bodycomputer jest konfigurowany na etapie produkcji. Opóżniacz spełnia zadanie w 100%

Napisano

UUU to rzeczywiście porażka icon_rolleyes.gif w takim wypadku to rzeczywiście jedyne wyjście

Napisano

Zakładasz ten przekaźnik na lini CANa czy zasilaniu radia?

Może byś przygotował jakiegoś małego manuala na stronę?

Napisano

> Jakby to było takie proste Myślisz że nie byłem na proxi? Dostałem wydruk : " Lista nie

> obsługiwanych urządzeń- Radioodbiornik "

> I dupa zbita. Body nie ma obsługi radia. Radio gra jak seria ale mruga licznik. I nic się z tym nie

> da zrobić. Bodycomputer jest konfigurowany na etapie produkcji. Opóżniacz spełnia zadanie w

> 100%

ponoc przeciez wystarczy przeciac przewod po ktorym can idzie i po sprawie

Napisano
  • Autor

> ponoc przeciez wystarczy przeciac przewod po ktorym can idzie i po sprawie

a to nie bedzie powodowalo ?

ktos testowal to rozwiazanie ?

Napisano

> a to nie bedzie powodowalo ?

> ktos testowal to rozwiazanie ?

kiedys byla tu jednak "pani" co miala wsadzonego 2din z przecietym przewodem can i z tego co pamietam wsio banglalo bez problemow

Napisano

> kiedys byla tu jednak "pani" co miala wsadzonego 2din z przecietym przewodem can i z tego co

> pamietam wsio banglalo bez problemow

Nie wszystko bedzie dzialac np funkcja dostosowania glosnosci do predkosci samochodu.

Napisano

> Nie wszystko bedzie dzialac np funkcja dostosowania glosnosci do predkosci samochodu.

Z tym przecinaniem kabelków... Auta z początkowej produkcji miały pełne wiązki, pełne wersję body. Wszytko było pełne w bogatszych wersjach. To dlatego ktoś kiedyś pisał że zakładał radio do pandy i o dziwo miał kabelki od cana poprzecinane. Przecinali już na linii produkcyjnej. Teraz montują wiązkę pod daną wersje. U mnie 2007r. dynamic w kostce iso od radia nie było woogóle pinów ani kabli od magistrali can.

Napisano

>U mnie 2007r. dynamic w kostce iso od radia nie było woogóle

> pinów ani kabli od magistrali can.

to to akurat na plus mozna w tym wypadku zaliczyc wink.gif

Napisano

> Nie wszystko bedzie dzialac np funkcja dostosowania glosnosci do predkosci samochodu.

czyli cos co i tak nie przeszkadza w normalnym uzytkowaniu

Napisano

> to to akurat na plus mozna w tym wypadku zaliczyc

No właśnie, zmartwiłem się tym mad.gif Zawsze chciałem mieć 2 din radyjko i żeby grało jak fabryka. O te dodatkowe funkcje się rozchodzi. Dorobiłem cana i działa. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.