Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpaleniem - spięcie?

Featured Replies

Napisano

W poniedziałek i dzisiaj, przy odpalaniu Astry z podpisu, zdarzyło się coś dziwnego. Przy próbie odpalenia kontrolki na desce zaczęły mrugać i z okolicy deski słychać było dziwny, przerywany dźwięk (takie prykanko). Całość przypomina jakby zwarcie. Gdy przytrzymam kluczyk w takiej pozycji jeszcze chwilkę, to rozrusznik zaczyna leniwie startować i auto odpala.

O ile w poniedziałek mocno popadało i myślałem że coś po prostu zawilgotniało, to dzisiaj taka sytuacja nie mogłaby wystąpić. Opisana sytuacja miała miejsce tylko dwa razy. Poza tym żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem.

Jakieś pomysły? Bo nie wiem czy się przejmować czy nie.

Napisano

> W poniedziałek i dzisiaj, przy odpalaniu Astry z podpisu, zdarzyło się coś dziwnego. Przy próbie

> odpalenia kontrolki na desce zaczęły mrugać i z okolicy deski słychać było dziwny, przerywany

> dźwięk (takie prykanko). Całość przypomina jakby zwarcie. Gdy przytrzymam kluczyk w takiej

> pozycji jeszcze chwilkę, to rozrusznik zaczyna leniwie startować i auto odpala.

> O ile w poniedziałek mocno popadało i myślałem że coś po prostu zawilgotniało, to dzisiaj taka

> sytuacja nie mogłaby wystąpić. Opisana sytuacja miała miejsce tylko dwa razy. Poza tym żadnych

> niepokojących objawów nie zauważyłem.

> Jakieś pomysły? Bo nie wiem czy się przejmować czy nie.

Opowieść idealnie pasuje do złego kontaktu akumulatora - korozja na klemach - oczyścić, zabezpieczyć wazeliną, porządnie dokręcić.

Mniej prawdopodobny zły styk przewodu minusowego akumulatora z masą.

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc.

Uspokoiliście mnie:) Bo aku ma już 5,5 roku, jest nieszczelny (biały osad), więc i tak liczyłem się z tym że niedługo pójdzie na złom. Ale wyjeżdżę go już do końca. Chyba że coś może mi się przez to innego popsuć, to powiedzcie i zmienię czym prędzej:)

Napisano

> Dzięki za pomoc.

> Uspokoiliście mnie:) Bo aku ma już 5,5 roku, jest nieszczelny (biały osad), więc i tak liczyłem się

> z tym że niedługo pójdzie na złom. Ale wyjeżdżę go już do końca. Chyba że coś może mi się

Jeszcze moze byc cos z rozrusznikiem, zacierajace sie tulejki itp. Najlepiej pozycz aku od kogos, albo spróbuj odpalic na kablach rozruchowych zobaczysz czy to wina aq. A wczesniej tak jak koledzy mowili sprawdzic stan polaczen aq ----> rozrusznik.

Napisano
  • Autor

> Jeszcze moze byc cos z rozrusznikiem, zacierajace sie tulejki itp. Najlepiej pozycz aku od kogos,

> albo spróbuj odpalic na kablach rozruchowych zobaczysz czy to wina aq. A wczesniej tak jak

> koledzy mowili sprawdzic stan polaczen aq ----> rozrusznik.

To stało się raptem dwa razy na jakieś 30 rozruchów, więc ciężko na chwilę obecną by to było diagnozować pożyczaniem prądu. Ale jak mi się tak zrobi na stałe to rzeczywiście w ten sposób przetestuję ok.gif

Napisano

> To stało się raptem dwa razy na jakieś 30 rozruchów,

To jeszcze lepiej pasuje do zasyfiałych klem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.