Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pełny zbiornik, dławi się itp.

Featured Replies

Napisano

Koleżanki i Koledzy!

Coś dziwnego mi się dzisiaj przydarzyło z moją instalacją.

W momencie gdy przełączyłem na LPG i nadusiłem pedał przyspieszenia ;P silnik zaczął się dławić jakby nie było gazu, przełączyłem na benzynę i pojechałem na stację, tam mi weszło tylko 8litrów. Odjechałem kawałek, przełączyłem na gaz i znowu zaczął zamulać przy dodawaniu gazu. Pojechałem dalej do celu na benzynie, zgasiłem silnik, załatwiłem co miałem załatwić ale później postanowiłem odpalić na gazie, zapalił i drogę powrotną do domu zrobiłem bez problemu.

Czy to objaw czegoś poważniejszego czy taki foch instalacji?

Te zamulanie wyglądało tak, że ze 2sek przyspieszał, a później zwalniał.

Instalacja to Stag 2-l, membrany i filtr gazu przejechane mają jakieś 4kkm, przewody WN mają przebieg coś koło 2kkm, świece mają nalot około 20kkm.

20.GIF

Napisano

> Koleżanki i Koledzy!

> Coś dziwnego mi się dzisiaj przydarzyło z moją instalacją.

> W momencie gdy przełączyłem na LPG i nadusiłem pedał przyspieszenia ;P silnik zaczął się dławić

> jakby nie było gazu, przełączyłem na benzynę i pojechałem na stację, tam mi weszło tylko

> 8litrów. Odjechałem kawałek, przełączyłem na gaz i znowu zaczął zamulać przy dodawaniu gazu.

> Pojechałem dalej do celu na benzynie, zgasiłem silnik, załatwiłem co miałem załatwić ale

> później postanowiłem odpalić na gazie, zapalił i drogę powrotną do domu zrobiłem bez problemu.

> Czy to objaw czegoś poważniejszego czy taki foch instalacji?

> Te zamulanie wyglądało tak, że ze 2sek przyspieszał, a później zwalniał.

> Instalacja to Stag 2-l, membrany i filtr gazu przejechane mają jakieś 4kkm, przewody WN mają

> przebieg coś koło 2kkm, świece mają nalot około 20kkm.

Filterek możesz wymienić, kosztuje 5 zł a syfu pewnie się nazbierało trochę. Sprawdź działanie wszystkich elektrozaworów, przewodów.

Napisano

> Koleżanki i Koledzy!

> Coś dziwnego mi się dzisiaj przydarzyło z moją instalacją.

> W momencie gdy przełączyłem na LPG i nadusiłem pedał przyspieszenia ;P silnik zaczął się dławić

> jakby nie było gazu, przełączyłem na benzynę i pojechałem na stację, tam mi weszło tylko

> 8litrów. Odjechałem kawałek, przełączyłem na gaz i znowu zaczął zamulać przy dodawaniu gazu.

> Pojechałem dalej do celu na benzynie, zgasiłem silnik, załatwiłem co miałem załatwić ale

> później postanowiłem odpalić na gazie, zapalił i drogę powrotną do domu zrobiłem bez problemu.

> Czy to objaw czegoś poważniejszego czy taki foch instalacji?

> Te zamulanie wyglądało tak, że ze 2sek przyspieszał, a później zwalniał.

> Instalacja to Stag 2-l, membrany i filtr gazu przejechane mają jakieś 4kkm, przewody WN mają

> przebieg coś koło 2kkm, świece mają nalot około 20kkm.

Mialem kiedys podobny objaw. Gazownicy stwierdzili ze padniety komputer gazu. Porozlaczalem wszystkie wtyczki, popryskalem WD-40 i przeszlo ...

Napisano
  • Autor

No właśnie to tak wyglądało jakby któryś zawór odbijał tylko na chwilę i zaraz się zamykał.

Posprawdzam je i poczyszczę.

Napisano
  • Autor

Sterownik to najmniejszy problem bo mam drugi sprawny, tylko obudowa jest inna i nie wiem czy gniazdo jest takie samo.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj problem pojawił się znowu.

Wystąpił tak jak i poprzednio po dłuższej jeździe na benzynie.

Zdaje się, że nie otwierają się elektrozawory po przełączeniu przełącznikiem.

Pytania:

1. Który element odpowiada za otwarcie el-zaw. ten w komorze silnika czy w kabinie?

2. Czy przełącznik w kabinie jest jakiś skomplikowany w budowie - czy np grzanie gorącym powietrzem w celu likwidacji zimnych lutów nie zaszkodzi mu?

3. Czy możliwe jest żeby emulatory o tych samych oznaczeniach (Stag 2-l) miały różne gniazda?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.