Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ruda w dRZwiach

Featured Replies

Napisano

mam sporo rdzy wewnątrz w tylnych drzwiach od pasażera.Kolega radził mi to narazie posmarować smarem a jak już będzie dziura na wylot to jechać do blacharza. Czy smar coś pomoŻe na rdze??

Proszę dbać o pisownie !

pawel78

Napisano

> mam sporo rdzy wewnątrz w tylnych drzwiach od pasażera.Kolega radził mi to narazie posmarować

> smarem a jak już będzie dziura na wylot to jechać do blacharza. Czy smar coś pomorze na rdze??

Ja bym to od razu zaprowadził do blacharza... Ale może się odwlec zawsze, wyczyść miejsce z luźnej rdzy, potem zamaluj brunoxem, on wchodzi w reakcję z rdzą, po 24 godz. od wymalowania tym pomaluj jakąś farbką i zakonserwuj fluidolem albo czymś podobnym do profili zamkniętych i ten rok jeszcze powinieneś przejeździć (zależy ile tej rdzy)

Napisano

> mam sporo rdzy wewnątrz w tylnych drzwiach od pasażera.Kolega radził mi to narazie posmarować

> smarem a jak już będzie dziura na wylot to jechać do blacharza. Czy smar coś pomorze na rdze??

Jeżeli już widać purchle na zewnątrz, to tylko blacharz. Albo nowe drzwi, albo wstawki dołów.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli już widać purchle na zewnątrz, to tylko blacharz. Albo nowe drzwi, albo wstawki dołów.

na zewnątrz widać purchle ale nie wielkie i nie dużo

Napisano

> na zewnątrz widać purchle ale nie wielkie i nie dużo

To zajrzyj teraz do środka zlosnik.gif Tak jak zrobił mój blacharz, który po tym wymienił cały dół drzwi.

Napisano

> na zewnątrz widać purchle ale nie wielkie i nie dużo

Wbij śrubokręta w purchla, zobaczymy czy wyjdzie na wylot grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To zajrzyj teraz do środka Tak jak zrobił mój blacharz, który po tym wymienił cały dół drzwi.

no ja wiem że w środku jest tragedia. Ciekawi mnie tylko to że mój kolega poradził mi posmarowac miejsce korozji smarem w celu zabezpieczenia przed wodą. Czy smar coś da?I Ile będzie kosztować wycinka dołu tylnych drzwi i wspawanie tam blachy?

Napisano

> no ja wiem że w środku jest tragedia. Ciekawi mnie tylko to że mój kolega poradził mi posmarowac

> miejsce korozji smarem w celu zabezpieczenia przed wodą. Czy smar coś da?

Obawiam się że w takim zaawansowaniu rudej to leczenie syfa pudrem. Ale one bardzo długo nie wypadają, gdy oddawałem uniacza do blacharza to dołem można było rękę do środka wsadzić zlosnik.gif

> I Ile będzie

> kosztować wycinka dołu tylnych drzwi i wspawanie tam blachy?

Nie wiem, to zależy od blacharza. Mój mi robi kompleksowo blacharkę, więc o cenach kawałków nie rozmawialiśmy, bo za dużo ich było zlosnik.gif

Napisano

> Mój mi robi kompleksowo blacharkę, więc o cenach kawałków nie

> rozmawialiśmy, bo za dużo ich było

a mozna wiedziec co robiles i ile pi*oko zaplaciles?

do drzwi blacharz wspawal reperaturki klik , czy jeszcze cos innego?

Napisano

> a mozna wiedziec co robiles i

Prościej napisać, że na pewno dach i słupki zostaną nieruszone zlosnik.gif

> ile pi*oko zaplaciles?

Tego się dowiem za tydzień zlosnik.gif

> do drzwi blacharz wspawal reperaturki klik , czy jeszcze cos innego?

A to zależy do których, bo w zasadzie wszystkie cztery były robione. Lewą stronę kupiłem używaną, ale tam trzeba było nieco poprawić właśnie takimi reparaturkami. Z kolei prawa strona była robiona z 5 lat temu i już znowu poleciała, więc powstawiał takie mniejsze. W starych drzwiach z lewej poleciało nie tylko poszycie, ale rama, więc nie byłoby do czego spawać reparaturek.

Napisano

Kup sobie blachę drzwi nie zjedzoną, dobrze zabezpiecz, przełóż osprzęt i wyjdzie taniej niż robota z malowaniem.

Mam podobny problem i na chwilę obecną szukam zdrowych drzwi pod kolor. samej blachy, bo resztę sobie przełożę.

Napisano

> Kup sobie blachę drzwi nie zjedzoną, dobrze zabezpiecz, przełóż osprzęt i wyjdzie taniej niż robota

> z malowaniem.

> Mam podobny problem i na chwilę obecną szukam zdrowych drzwi pod kolor. samej blachy, bo resztę

> sobie przełożę.

a) już za późno, bo jest zrobione.

b) 5 lat temu szukałem tak prawej pary drzwi, problem w tym, że mam rzadki kolor lakieru, a do tego znalezienie drzwi nienadgryzionych było sporym problemem.

Napisano

> smarem a jak już będzie dziura na wylot to jechać do blacharza. Czy smar coś pomoŻe na rdze??

> Proszę dbać o pisownie !

> pawel78

Proponuje mieszanke oleju z parafiną...

Napisano

> smarem a jak już będzie dziura na wylot to jechać do blacharza. Czy smar coś pomoŻe na rdze??

Spokojnie drzwi bez korozji na szrocie kupiłem za równe 100zł :D i to kompletne hehehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.