Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie techniczne ...

Featured Replies

Napisano

Witam zaspokójcie moją ciekawość czy po zamianie całego wtrysku z 1.4 i.e.S do 1.0 i zmianie kolektora na 4-2-1 będzie jakaś chociaż minimalna zmiana i czy to z punktu technicznego da radę ?

Napisano

> Witam zaspokójcie moją ciekawość czy po zamianie całego wtrysku z 1.4 i.e.S do 1.0 i zmianie

> kolektora na 4-2-1 będzie jakaś chociaż minimalna zmiana i czy to z punktu technicznego da

> radę ?

nic nie da zlosnik.gif

zmien osprzet na ten z 1.1 lub 1.2

Napisano

uno 1.4 i 1.0 ma ten sam układ wtryskowy, czyli mono-jetronic... różnica jest we wtryskiwaczu

Napisano

> Witam zaspokójcie moją ciekawość czy po zamianie całego wtrysku z 1.4 i.e.S do 1.0 i zmianie

> kolektora na 4-2-1 będzie jakaś chociaż minimalna zmiana i czy to z punktu technicznego da

> radę ?

kolega ma 2002 rocznik czyli motronic, pakuj kompa z poldka z ściągniętym immo, poczujesz różnice, w spalaniu też 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

> kolega ma 2002 rocznik czyli motronic, pakuj kompa z poldka z ściągniętym immo, poczujesz różnice,

> w spalaniu też

Tzn. w spalaniu ??? A łatwo znaleść takiego kompa aha i napewno będzie trzeba przeprogramować LPG

Napisano

> Ale daje to kopa czy efekt nie odczuwalny

Zaczynasz robotę od dupy strony.

Chcesz zwiększoną dawką paliwa dodać sobie mocy.

Dawka jest odpowiednia! Jak ja zwiększysz to silnik będzie przelany.

Postaraj się o dostarczenie większej ilości POWIETRZA a potem dostosuj do tego paliwo...

A jeśli google Ci wrogiem to tak skrótowo:

- filtr powietrza

- dolot

- kanały w głowicy

- zawory

- wałek rozrządu

- kolektor

- wydech

To są elementy odpowiedzialne za napełnianie i opróżnianie cylindrów.

Zrób to a potem dostrój do tego benzynę.

Silnik to nie procesor w komputerze, że podkręcisz jedną śrubkę i już śmiga 2x szybciej.

Napisano

> Ale daje to kopa czy efekt nie odczuwalny

Kompa zmieniłem gdyż mój czasami głupiał i nie widział któregoś czujnika i nieraz musiałem redukować na małej górce, z braku dostępu od uno zapodałem od poldka, jak się później okazało mogłem odpalić tylko na LPG bo immo odcina wtrysk. Po ściągnięciu immo okazało się iż uniacz lepiej się wkręca na obr i do 140 cały czas się wkręca ale jak wiadomo mocy z niczego nie przybędzie a że na Pb tylko odpalam to mi nie przeszkadza grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.