Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kupno auta, które nie było rejestrowane :)

Featured Replies

Napisano

Witam mam na oku auto do zakupu, sytuacja wygląda jednak tak, że człowiek, któy zakupił auto nie przrerejstrował go jeszcze na siebie. Przy sprzedaży chce mi więc dać umowę z poprzednim właścicielem i swoją umowę pomiędzy mną a nim na tą samą kwotę. Minęło ponad 30 dni od daty jego zakupu. Jak to ugryźć?

Idę normalnie do US z dwoma umowami, później do Urzędu Gminy i będzie ok? Dokonają wpisu za jednym razem dwóch właścicieli w książce pojazdu? Jak wygląda sprawa z oc...:(

Pozdrawiam

Napisano

normalnie kupujesz , zabierasz jego umowe ( oryginal ), spisujesz swoja z nim, musi ci dać podatek pcc-3 kwit, że zapłacone

Ty płacisz swoje pcc i idziesz rejestrowa auto

Napisano

Pcc-3 też musi być? Sądziłem, że wystarczy tylko umowa pomiędzy poprzednim a obecnym właścicielem oraz pomiędzy obecnym a przyszłym... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Pcc-3 też musi być? Sądziłem, że wystarczy tylko umowa pomiędzy poprzednim a obecnym właścicielem

> oraz pomiędzy obecnym a przyszłym...

No właśnie, żeby miny nie było. Też pytanie jak z OC, skoro 30 dni minęło to poprzedni właściciel mimo, iż nie przerejestrował auta a nie wypowiedział umowy to przechodzi ubezpieczenie na niego, czy po rejestracji znow mam 30 dni na wypowiedzenie , a jemu robią rekalkulację składki za dni powyżej "30"?

Zastanawiam się też nad sprawdzeniem auta w rejestrze zastawów, cała sytuacja jest lekko dziwna (auto kupione , brak przerejestrowania, zainwestowane sporo kasy po zakupie).

Pozdrawiam

Napisano

Ja mam takie auto. Kupiłem nie przerejestrowałem i tak już ponad rok jeżdżę. Ubezpieczenie mam na siebie. Możesz powiedzieć gościowi, że kupujesz jak przerejestruje na siebie grinser006.gif

Napisano

> normalnie kupujesz , zabierasz jego umowe ( oryginal ), spisujesz swoja z nim, musi ci dać podatek

> pcc-3 kwit, że zapłacone

> Ty płacisz swoje pcc i idziesz rejestrowa auto

Sprzedalem pare aut w zyciu, ktorymi jezdzilem i nie rejestrowalem ich na siebie i zawsze dawalem tylko komplet umow k-s nastepnemu wlascicielowi. Zeby byla kontunujacja. Potwierdzenie oplacenia podatku PCC-3 nigdy nie dawalem i wszyscy bez problemu potem auto na siebie rejestrowali...

Napisano

> Sprzedalem pare aut w zyciu, ktorymi jezdzilem i nie rejestrowalem ich na siebie i zawsze dawalem

> tylko komplet umow k-s nastepnemu wlascicielowi. Zeby byla kontunujacja. Potwierdzenie

> oplacenia podatku PCC-3 nigdy nie dawalem i wszyscy bez problemu potem auto na siebie

> rejestrowali...

a ja pcc zawsze dawałem

Napisano

> Potwierdzenie

> oplacenia podatku PCC-3 nigdy nie dawalem i wszyscy bez problemu potem auto na siebie

> rejestrowali...

Ja się mogę jedynie pod tym podpisać zlosnik.gif W moim przypadku miało to miejsce w listopadzie 2010 i wszystko odbyło się bez problemu hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.