Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pas

Featured Replies

Napisano

Witam blokuje mi się pas od strony kierowcy, czy da radę zamineć go z pasem od strony pasażera?

Napisano

> Witam blokuje mi się pas od strony kierowcy, czy da radę zamineć go z pasem od strony pasażera?

Rozbierz i sam się przekonaj ale nie powinno być problemu ok.gif

Napisano

Warto oszczędzać na bezpieczeństwie?

Napisano

> Witam blokuje mi się pas od strony kierowcy, czy da radę zamineć go z pasem od strony pasażera?

Zapewne wyrobiło się plastikowe prowadzenie bębna na który nawija się pas... jak jesteś rozgarnięty to sobie z jakiegoś metalu... np miedzi lub mosiądzu dorobisz w to miejsce tulejkę i pas będzie jak nowy...

Napisano

Raczej nie, bo zwijacze nie są montowane idealnie pionowo, dlatego lewy i prawy mają przeciwne przechyły.

Najpierw zdjąłbym boczek dołu słupka i zobaczył, czy się mocowanie zwijacza nie poluzowało i nie odchylił się nieco od właściwej pozycji mocowania.

Napisano

A ja bym na twoim miejscu nie kombinował z pasami, tylko jak Ci przeszkadza, to kup sobie nowy (w sensie używany z pewnego źródła).

Pokombinujesz i (odpukac) moze nie zadzialac jak nalezy...

Obys nie sprawdzał

Napisano

> A ja bym na twoim miejscu nie kombinował z pasami,

Ale to chyba nie do mnie odpowiedź? zlosnik.gif

> tylko jak Ci przeszkadza, to kup sobie nowy (w

> sensie używany z pewnego źródła).

Nowy w ASO - kierowcy coś ponad 700 zł, a pasażera ponad 1200 zł zlosnik.gif

Natomiast handel używanymi jest tak jakby formalnie zakazany.

> Pokombinujesz i (odpukac) moze nie zadzialac jak nalezy...

> Obys nie sprawdzał

Wszystko trzeba robić z głową.

Napisano

> Ale to chyba nie do mnie odpowiedź?

> Nowy w ASO - kierowcy coś ponad 700 zł, a pasażera ponad 1200 zł

Chyba ich pogięło z tymi cenami hahaha.gif

To tak jak kiedyś mi proponowali wymianę Digiplexa, za coś około 2,5kpln - "tylko musimy sprowadzić, bo nie mamy na stanie" - a mi wtedy się "skończyła jedna krzywka na wałku rozrządu, by było śmieszniej wałek zakupiłem w ASO za 500 pln, i po 37 kilometrach wałek poszedł szukać miłości. Co prawda reklamację uznali, ale co się nawq... to moje mad.gif

Napisano

> Chyba ich pogięło z tymi cenami

Zgadza się.

> To tak jak kiedyś mi proponowali wymianę Digiplexa, za coś około 2,5kpln - "tylko musimy

> sprowadzić, bo nie mamy na stanie" - a mi wtedy się "skończyła jedna krzywka na wałku

> rozrządu, by było śmieszniej wałek zakupiłem w ASO za 500 pln, i po 37 kilometrach wałek

> poszedł szukać miłości. Co prawda reklamację uznali, ale co się nawq... to moje

Jeżeli przez Digiplex rozumiesz ECU, to ja widziałem cenę 5 000 zł zlosnik.gif

Napisano

> Jeżeli przez Digiplex rozumiesz ECU, to ja widziałem cenę 5 000 zł

Pisząc o Digiplexie - miałem na myśli moduł zapłonu - ten co masz przy kielichu(czemu mi się dziś wszystko z chlaniem kojarzy zlosnik.gif) amortyzatora.

ECU masz w kabinie pod deską - od strony pasażera wink.gif

Swoją drogą to kupić kilka Uniaków i rozbebeszyć i jesteś bogaty z handlu częściami zlosnik.gif

Napisano

da się, ale to nie ma sensu. Dodam iż tylny też da się na przód założyć, ale jest za krótki. Jedź na shrot i kup od Uno lub cc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.