Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SIENA 1.6 16V dużo gazu

Featured Replies

Napisano

Witam,

jakiś tydzień temu kupiłem Fiata Sienę 1.6 16V z gazem firmy Landi. Autko okazuje się mieć całkiem spory apetyt na gaz. Na mieście wychodzi mi ok 12-14 litrów, czy to jest normalne? Doszły mnie słuchy, że to autko do najoszczędniejszych nie należy. Mam się zacząć martwić ? hehe gaz regulowany był przez naprawdę dobrego fachowca. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić go na trasie niestety, ale postanowiłem zapytać Was co o tym sądzicie smile.gif przy okazji chciałem Was serdecznie powitać smile.gif

Napisano

> spory apetyt na gaz. Na mieście wychodzi mi ok 12-14 litrów,

tak mało? yikes.gifyikes.gifyikes.gif

Napisano

> Rozumiem, że w normach się mieści ? :D:D

dokładnie mam takie same spalanie w palio 1.6 16V wink.gif

Napisano
  • Autor

> dokładnie mam takie same spalanie w palio 1.6 16V

nooo to mnie uspokoiłeś smile.gif dzięki hehe

Napisano

> Witam,

> jakiś tydzień temu kupiłem Fiata Sienę 1.6 16V z gazem firmy Landi. Autko okazuje się mieć całkiem

> spory apetyt na gaz. Na mieście wychodzi mi ok 12-14 litrów, czy to jest normalne? Doszły mnie

> słuchy, że to autko do najoszczędniejszych nie należy. Mam się zacząć martwić ? hehe gaz

> regulowany był przez naprawdę dobrego fachowca. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić go na

> trasie niestety, ale postanowiłem zapytać Was co o tym sądzicie przy okazji chciałem Was

> serdecznie powitać

wg. mnie dużo ale potem doszło do mnie że to jednak nie 1,2 :D

Napisano

> wg. mnie dużo ale potem doszło do mnie że to jednak nie 1,2 :D

Siena 1,2 spaliła mi najmniej jak na razie 8,5l a najwięcej 10,5l LPG

Napisano

Mi 1 butlę jaką wypaliłem wyszło mi 10.5 L w tym iż sporo stała odpalona na regulacji i tylko jazda miejska z lekkim ganianiem, zobaczymy jak się 2 butla skończy, w tym iż zrobiłem wczoraj 150km w trasie ale z 50km to dosyć teren górzysty grinser006.gif

a i LPG sekwencja zlosnik.gif

Napisano

wymien sobie filtr powietrza na nowy, bo gaz jest na to wrazliwy, pozatym zmieniaj biegi przy ok 2,5 tys obr, to zejdziesz do 9/100

Napisano

> Siena 1,2 spaliła mi najmniej jak na razie 8,5l a najwięcej 10,5l LPG

mi najmniej to chyba 6 litrow na 100, ale zaraz sie spierdzieliła instalka więc nie jestem pewien na 100% czy faktycznie te 6 litrów wyszło. Nawet jak łykło 6 w trasie to na powrót benzyna odrobiła sobie :D

ale teraz wychodzi mi 9 literków, chociaz mape mam jeszcze do poprawki. Max to spalał mi 12,5 litra przez gaziarzy partaczów

Napisano

> Na mieście wychodzi mi ok 12-14 litrów, czy to jest normalne? Doszły mnie

> słuchy, że to autko do najoszczędniejszych nie należy. Mam się zacząć martwić ?

Z tym silnikiem to norma na mieście. Mnie bierze 13. Jak wszystko działa, to ciesz się z jazdy.

Napisano
  • Autor

> wymien sobie filtr powietrza na nowy, bo gaz jest na to wrazliwy, pozatym zmieniaj biegi przy ok

> 2,5 tys obr, to zejdziesz do 9/100

I tu mam pytanie kolejne smile.gif poprzedni właściciel upchał tam stożek z dolotem to może mieć wpływ na spalanie? dodatkowo jest strumienica:>

Napisano

> I tu mam pytanie kolejne poprzedni właściciel upchał tam stożek z dolotem to może mieć wpływ na

> spalanie? dodatkowo jest strumienica:

Może mieć, ale to spalanie dla silnika 1,6 16V fiata jest raczej normą.

Napisano

> poprzedni właściciel upchał tam stożek z dolotem to może mieć wpływ na spalanie?

no to wszystko jasne, czemu Ci tyle pali

ja jak kupiłem moją siene, to paliła własnie 14, bo był stożek. założyłem oryginalny dolot i tak jak pisałem wyzej, teraz utrzymuje sie na poziomie miedzy 9 a 11l/100 w ruchu miejskim, w trasie udało sie zejsc do 7,6

Napisano
  • Autor

> no to wszystko jasne, czemu Ci tyle pali

> ja jak kupiłem moją siene, to paliła własnie 14, bo był stożek. założyłem oryginalny dolot i tak

> jak pisałem wyzej, teraz utrzymuje sie na poziomie miedzy 9 a 11l/100 w ruchu miejskim, w

> trasie udało sie zejsc do 7,6

nooo to pięknie hehe dzięki za wskazówki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.