Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra C - gaz

Featured Replies

Napisano

Wita

Czy ma ktoś tu Vectrę C 1,8 GTS zagazowaną?

Pozdrawiam

Boa

Napisano

> Wita

> Czy ma ktoś tu Vectrę C 1,8 GTS zagazowaną?

chodzi ci dokładnie o kogos kto taką VC posiada czy o to czy można ją zagazować?

no i o któren silnk pytasz 122KM czy 140 KM confused.gif

Napisano
  • Autor

> chodzi ci dokładnie o kogos kto taką VC posiada czy o to czy można ją zagazować?

> no i o któren silnk pytasz 122KM czy 140 KM

Widzę że mój post był mało precyzyjny. Silnik 122 Km. Dobry do gazu. Szukam jakiegoś uzytkownika z takim silnikiem coby o eksploatacji porozmawiać. Te ceny beny już mnie tak w ... ją że myślę o gazie.

Pozdrawiam

Boa

Napisano

> Widzę że mój post był mało precyzyjny. Silnik 122 Km. Dobry do gazu. Szukam jakiegoś uzytkownika z

> takim silnikiem coby o eksploatacji porozmawiać. Te ceny beny już mnie tak w ... ją że myślę o

> gazie.

> Pozdrawiam

> Boa

eksploatacja identyczna jak w każdym innym aucie z instalka sekwencyjną

jak instalka bedzie załozona z głowa i fachowo i wszystko bedzie uwymieniane i regulowane na czas to jazda bedzie bezproblemowa

jeżeli w zimie jeździsz krótkie dystansy max do 5 km to pewnie i tak ci sie gaz nie załączy bo silnik z rana nie rozgrzeje sie tak szybko

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zgodnie z zapowiedziami założłem gaz. Instalka Landi Renzo Omega gaz. W razie jakiś pytań służę informacją.

Pozdrawiam

Boa

Napisano

> Zgodnie z zapowiedziami założłem gaz. Instalka Landi Renzo Omega gaz. W razie jakiś pytań służę

> informacją.

Możesz pochwalić się ile ci pali?

Napisano
  • Autor

> Możesz pochwalić się ile ci pali?

Jak narazie zrobiłem około 500 km. Wychodzi jak narazie gdzieś koło 10 l gazu na 100 km. Raz to było 9 z groszami a drugi raz 11 z małym haczykiem. W tych temperaturach co są obecnie na gaz przchodzi bardzo szybko.

Instalacja jest świetna. Poprzednie moje auto też miało instalację Landi Renzo ale nie omegaz. Ta instalka jest świetna. Ciutek głośna - na zewnątrz ale w autko cisza.

Pozdrawiam

Boa

Napisano

> Jak narazie zrobiłem około 500 km. Wychodzi jak narazie gdzieś koło 10 l gazu na 100 km.

Trasa czy miasto? U mnie w cyklu miejskim spala mi ok 14 l i wydaje mi się że to trochę dużo. Poza miastem nie wiem bo rzadko jeżdżę.

Napisano
  • Autor

> Trasa czy miasto? U mnie w cyklu miejskim spala mi ok 14 l i wydaje mi się że to trochę dużo. Poza

> miastem nie wiem bo rzadko jeżdżę.

Średnio. Ostatnie tankowanie to 12 l i miasto z klimą. Jaką masz instalację?

Boa

Napisano

>Jaką masz instalację?

Stag 300+ ISA, Zavoli N, Reg Fast. Auto jeździ super, żadnych problemów, tylko te spalanie. Jazda naprawdę lajtowa do 2,5 tys obr max, bez włączania klimy a spalanie 14 l frown.gif

Napisano

> Stag 300+ ISA, Zavoli N, Reg Fast. Auto jeździ super, żadnych problemów, tylko te spalanie. Jazda

> naprawdę lajtowa do 2,5 tys obr max, bez włączania klimy a spalanie 14 l

Spróbuj pojeździć bardziej dynamicznie, zmieniaj biegi przy takich obrotach, żeby wyższy bieg miał minimum 2 tyś obrotów.

Napisano

> Spróbuj pojeździć bardziej dynamicznie

Ok spróbuję pojeździć bardziej dynamicznie. Instalacja jest nowa a mój gazownik to kumaty gość. Też mi coś mówił żeby pojeździć dynamicznie. A tak z innej beczki czy wielkość dysz ma znaczenie przy spalaniu? Czy wymiana wtryskiwaczy na HANA mogłaby pomóc?

Napisano
  • Autor

> Stag 300+ ISA, Zavoli N, Reg Fast. Auto jeździ super, żadnych problemów, tylko te spalanie. Jazda

> naprawdę lajtowa do 2,5 tys obr max, bez włączania klimy a spalanie 14 l

Chyba ciutek za dużo. Przy takim poruszaniu sciana.gif Zobaczę jak będzie u mnie jak pokonam więcej kilometrów. Dam ci znać.

Pozdrawiam

Boa

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Chyba ciutek za dużo. Przy takim poruszaniu Zobaczę jak będzie u mnie jak pokonam więcej

> kilometrów. Dam ci znać.

> Pozdrawiam

> Boa

Wiesz już coś?

Napisano

Gdzie założyłes, ile kosztowala?

Mam silnik z18xe 125 koni w astrze H bez egr ale to chyba ten sam co 122?

Widzisz są jakies wady tej instalacji?

Napisano
  • Autor

> Gdzie założyłes, ile kosztowala?

> Mam silnik z18xe 125 koni w astrze H bez egr ale to chyba ten sam co 122?

> Widzisz są jakies wady tej instalacji?

Zakładałem w Łodzi na Kwidzyńskiej. Ta instalka to rewelacja. Poprzednio też miałem landi ale nie Omegaz. Zapłaciłem 2900 zł

Pozdrawiam

Boa

Napisano
  • Autor

> Wiesz już coś?

Średnie spalanie wychodzi 11 l . Na 2 tysiaki skonsumował tylko 10 l beny. Po trasie spala poniżej 9 l gazu z włączoną klimą. Teraz jazda jest taniutka. Z bena wychodzi sredno kole 29 zł za stówkę z tym że jest to jazda w większości po mieście.

Pozdrawiam

Boa

Napisano

> Średnie spalanie wychodzi 11 l . Na 2 tysiaki skonsumował tylko 10 l beny. Po trasie spala poniżej

> 9 l gazu z włączoną klimą. Teraz jazda jest taniutka. Z bena wychodzi sredno kole 29 zł za

> stówkę z tym że jest to jazda w większości po mieście.

> Pozdrawiam

> Boa

No to super. Ja jestem jeszcze w fazie testów i planuję wymianę wtryskiwaczy na Hana. Może wtedy będzie lepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.