Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wariujący obrotomierz w JTD

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu zaczął mi wariować obrotomierz. Sporadycznie potrafi zadziałać dobrze. Zazwyczaj nie działa lub dostaje dziwnych drgawek i przestaje działać. Potrafi po wyłączeniu silnika zostać na wskazaniu jakichś losowych obrotów. Następnie po uruchomieniu silnika zaczyna traktować je jako zerowe i zaczyna działać. Na jałowych obrotach potrafi wskazywać np 3000obr/min.

Przerabiał ktoś podobny problem ?

Napisano

bawiłeś się licznikami? rozbierałeś je?

Napisano
  • Autor

> bawiłeś się licznikami? rozbierałeś je?

Nie rozbierałem. Zastanawiam się skąd idzie sygnał do obrotomierza ? Albo wina zegarów ? Nie wiem jak się zabrać do tego problemu ?

Napisano

jak rozpracujesz temat to daj znać, bo mam podobny problem ze wskaźnikiem temepratury płynu.

podejrzewam, że to wina silniczka krokowego (że się zacina), ale nie rozbierałem, nie patrzyłem, nie wiem. mam już tak od ponad miesiąca, liczę, że jak to we fiacie, samo przejdzie grinser006.gif

Napisano

> Przerabiał ktoś podobny problem ?

TAK problemem były zegary po wymianie cisza. W starszych konstrukcjach bywa to też problem masy ale po sprawdzeniu każdego punktu masowego nic się nie zmieniło natomiast wymiana licznika rozwiązała problem całkowicie.

Napisano

> TAK problemem były zegary po wymianie cisza. W starszych konstrukcjach bywa to też problem masy ale

> po sprawdzeniu każdego punktu masowego nic się nie zmieniło natomiast wymiana licznika

> rozwiązała problem całkowicie.

i tego właśnie chciałbym uniknąć...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.