Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra B 1998

Featured Replies

Napisano

Opel Vectra B 1998 rocznik

2.5 benzyna silnik x25xe

Wskazania chwilowego spalania pokazuje jak by były wyssane z palca. Jadę 100 pokazuje spalanie 4 litry, nigdy nie pokazuje za dożo, cały czas pokazuje mniej. Na luzie pokazuje 1,1/ 1,2 tylko podczas jazdy jakieś dziwne rzeczy, ale zawsze za mało. Samochód jeździ normalnie, obroty też, nie pokazuje mi check`a.

Co to może być?

Napisano

pokusil bym sie nawet o stwierdzenie ,ze caly wyswietlacz jest od vectry z innym silnikiem

Napisano

> pokusil bym sie nawet o stwierdzenie ,ze caly wyswietlacz jest od vectry z innym silnikiem

tzn, ze jak padna mi pixele w wyswietlaczu to musze szukac mida od viki z takim samym silnikiem?

Napisano
  • Autor

> pokusil bym sie nawet o stwierdzenie ,ze caly wyswietlacz jest od vectry z innym silnikiem

Kiedy wcześniej problemu nie było...

Pokazywał normalnie.

Czy OpelScaner wskaże usterkę ewentualnie jakiegoś czujnika za to odpowiadającego?

Napisano

> Kiedy wcześniej problemu nie było...

> Pokazywał normalnie.

> Czy OpelScaner wskaże usterkę ewentualnie jakiegoś czujnika za to odpowiadającego?

nie wiem czy opel scaner ma dignostyke komputera pokladowego natomiast wiem ,ze tech 2 ma i by wskazalo

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy opel scaner ma dignostyke komputera pokladowego natomiast wiem ,ze tech 2 ma i by

> wskazalo

Czyli owy problem może dotyczyć jedynie komputera pokładowego?

Silnikowy tutaj nie ma nic do rzeczy i jego czujniki?

Napisano

> Czyli owy problem może dotyczyć jedynie komputera pokładowego?

> Silnikowy tutaj nie ma nic do rzeczy i jego czujniki?

oczywiscie ,a jakie masz faktyczne zurzycie paliwa ?? podejrzewam ze nie pali tych 4 litrow

Napisano

> tzn, ze jak padna mi pixele w wyswietlaczu to musze szukac mida od viki z takim samym silnikiem?

Programujesz na TECHu nowego MIDa podając dane swojego auta (rozmiar kół, silnik, rocznik)

Napisano
  • Autor

> oczywiscie ,a jakie masz faktyczne zurzycie paliwa ?? podejrzewam ze nie pali tych 4 litrow

Nie zmierzyłem tego jeszcze.

Ale wcześniej normalnie wskazywał koło 10-11 litrów.

Napisano

> Nie zmierzyłem tego jeszcze.

> Ale wcześniej normalnie wskazywał koło 10-11 litrów.

dostan sie do tech 2 i problem z glowy bedzie

Napisano
  • Autor

> Programujesz na TECHu nowego MIDa podając dane swojego auta (rozmiar kół, silnik, rocznik)

Czyli wystarczy lekka modyfikacja softu...

Mamy kogoś tutaj z dostępem do Techa?

Napisano

> Czyli wystarczy lekka modyfikacja softu...

Dokładnie. U siebie temat rozwiązałem z pomocą kolegi elektronika, który wylutował pamięć eeprom z MIDa, odpowiednio zmodyfikował zawartość kilku adresów i wlutował z powrotem.

> Mamy kogoś tutaj z dostępem do Techa?

niewiem.gif

Napisano

> Dokładnie. U siebie temat rozwiązałem z pomocą kolegi elektronika, który wylutował pamięć eeprom z

> MIDa, odpowiednio zmodyfikował zawartość kilku adresów i wlutował z powrotem.

Koledzy, podkreślam ze problem powstał z dnia na dzień i nie było zadnej ingerencji w MID`a wiec MID jest odpowiedni skoro dwa dni temu działał..

Spalanie cały czas pokazuje np 3,2 na godzine a nie na 100km tak jakbym nie przekroczył predkosci 15km/h bo do tej predkosci MID wskazuje spalanie na godzine, powyżej na 100km.

Jaka jest szansa ze MID sam z siebie przestawił się??

Może to wina któregoś z sygnałów dochodzących do ecu?np moduł ABS`u podobno to on daje sygnał o prędkości pojazdu..

Napisano

Nie wiem której osobie mam odpisywać więc odpowiem na ostatni post. Czy był odpinany aku ??? U siebie miałem podobną akcję zimą - w miarę przybywania km nie wzrastało zużycie paliwa liczonego przez MIDa. Odłączyłem aku na kilkanaście sekund i problem rozwiązany.

Napisano

> Nie wiem której osobie mam odpisywać więc odpowiem na ostatni post. Czy był odpinany aku ??? U

> siebie miałem podobną akcję zimą - w miarę przybywania km nie wzrastało zużycie paliwa

> liczonego przez MIDa. Odłączyłem aku na kilkanaście sekund i problem rozwiązany.

nic nie było odłączane, kilometry rosną, dystans tez pokazuje normalnie, dziwne wskazania są tylko odnośnie paliwa....

Spróbuję z tym aku-może coś to da...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.