Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Impreza WRX (US vs EU)

Featured Replies

Napisano

Dobrze, że wieczór szanownemu gronu AK zlosnik.gif

Po kilku wieczorach spędzonych z google się chciałem ekspertów zapytać o tear-dropa i kilka moich wątpliwości. Pierwsze to paliwo, patrzę na mądrą stronę 4impreza.pl a tam jak byk, że tylko MY03 jeździ na Pb98, a pozostałe, jak rozumiem z STi włącznie mogą gonić na Pb95. Prawda to?

Druga rzecz, czy silniki US różnią się czymś od tych EU? (o hamulcach, radio, kierunkach już zdążyłem doczytać) tylko czy tam jest więcej jakiś technicznych smaczków, w rodzaju, że stabilizatory inne, albo wahacze albo cokolwiek innego?

Trzecia, taka około rynkowa kwestia, z pobieżnego przeglądnięcia otomoto i innych, to tear-dropy zaczynają się od 30kpln za 2004 US, trochę droższe 2003 EU, kończąc na 52kpln za 2005 EU. Eurotax swoje, ogłoszenia swoje, ale ile ma sens za WRX zapłacić (uprzedzam, że wiem, że stan się liczy, i że troszkę "kultowe", ale przy wykupowaniu AC to już niekoniecznie jest brane pod uwagę przez ubezpieczyciela)?

Czwarta, poważnie można utopić w nietrafiony egzemplarz kilkanaście tysięcy na otwarcie?

Przecież tam nie ma Wankla albo pneumatycznego zawieszenia wink.gif to co tak dużo kosztuje?

To na start chyba tyle.

Pozdrawiam

Napisano

> Czwarta, poważnie można utopić w nietrafiony egzemplarz kilkanaście tysięcy na otwarcie?

> Przecież tam nie ma Wankla albo pneumatycznego zawieszenia to co tak dużo kosztuje?

w 2006 i 2007 wszystko kosztowało odpowiednio hehe.gifmlot.gif był nawet taki czarny dowcip że "nic" do Subaru kosztuje 200 a "coś" 1000 palacz.gif

Gdzieś było moje podsumowanie kosztów na motokąciku, wiem że kupowałem starszy rocznik, ale wtedy miał tyle lat co te, w które teraz Ty celujesz. Polecany był rotfl.gif Dzięki Qla angryfire.gif

[EDIT]

naści zlosnik.gif

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=279333898&page=&vc=1

a to weź sobie szczególnie do serca, bo na pewno nie straciło nic z aktualności wink.gif

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=279330238&page=&vc=1

Napisano

> Dobrze, że wieczór szanownemu gronu AK

> Po kilku wieczorach spędzonych z google się chciałem ekspertów zapytać o tear-dropa i kilka moich

> wątpliwości. Pierwsze to paliwo, patrzę na mądrą stronę 4impreza.pl a tam jak byk, że tylko

> MY03 jeździ na Pb98, a pozostałe, jak rozumiem z STi włącznie mogą gonić na Pb95. Prawda to?

w/g wiekszosci uzytkownikow:

- STI only noPB98

- WRC może noPB95 ale zalecane noPB98

> Druga rzecz, czy silniki US różnią się czymś od tych EU? (o hamulcach, radio, kierunkach już

> zdążyłem doczytać) tylko czy tam jest więcej jakiś technicznych smaczków, w rodzaju, że

> stabilizatory inne, albo wahacze albo cokolwiek innego?

stabilizator moze byc cienszy, inne amorki/sprezyny ((harakterystyka)tez sie zdazaly

> Trzecia, taka około rynkowa kwestia, z pobieżnego przeglądnięcia otomoto i innych, to tear-dropy

> zaczynają się od 30kpln za 2004 US, trochę droższe 2003 EU, kończąc na 52kpln za 2005 EU.

> Eurotax swoje, ogłoszenia swoje, ale ile ma sens za WRX zapłacić (uprzedzam, że wiem, że stan

> się liczy, i że troszkę "kultowe", ale przy wykupowaniu AC to już niekoniecznie jest brane pod

> uwagę przez ubezpieczyciela)?

w/g mnie na dobrego WRX trzeba miec min 40kPLN

> Czwarta, poważnie można utopić w nietrafiony egzemplarz kilkanaście tysięcy na otwarcie?

> Przecież tam nie ma Wankla albo pneumatycznego zawieszenia to co tak dużo kosztuje?

> To na start chyba tyle.

> Pozdrawiam

napewno musisz miec odlozona kase na wrecz pewna awarie skrzyni biegow

dopiero po 2006 WRX mialy poprawiona skrzynie...

Napisano

> napewno musisz miec odlozona kase na wrecz pewna awarie skrzyni biegow

> dopiero po 2006 WRX mialy poprawiona skrzynie...

o to to! to bardzo ważne

Napisano

> ale ile ma sens za WRX zapłacić

Ja odpowiem tylko na to pytanie - sensu placenia czegokolwiek za WRX nie ma. A dlaczego?? Otoz dlatego, ze osiagi w przelozeniu na koszty sa zadne. Jesli Subaru to tylko STI, tam przynajmniej te koszty sa uzasadnione.

Napisano
  • Autor

> Ja odpowiem tylko na to pytanie - sensu placenia czegokolwiek za WRX nie ma. A dlaczego??

> Otoz dlatego, ze osiagi w przelozeniu na koszty sa zadne. Jesli Subaru to tylko STI, tam

> przynajmniej te koszty sa uzasadnione.

W trakcie lektury innych forum też widziałem takie stwierdzenia, ale jest jakaś alternatywa dla (z mojej perspektywy) szybkiego AWD w tych pieniądzach (mówię o WRX, nie STI)?

Napisano
  • Autor

> dopiero po 2006 WRX mialy poprawiona skrzynie...

Dziękuję. Trochę więcej mi to rozjaśnia.

Czyli ta kolejna buda. Tylko tam już są 2.5 - one nie są bardziej awaryjne od tych 2.0?

Napisano

> W trakcie lektury innych forum też widziałem takie stwierdzenia, ale jest jakaś alternatywa dla (z

> mojej perspektywy) szybkiego AWD w tych pieniądzach (mówię o WRX, nie STI)?

brac doinwestowane GT - to najlepszy wspolczynnik fun/kasa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.