Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obroty brava 1,2

Featured Replies

Napisano

witam,na rozgrzanym silniku ,nie zawsze ale często falują obroty(zawsze spadają nigdy nie wzrastają)silnik czasami zgaśnie ,co to może być ?

Napisano

> witam,na rozgrzanym silniku ,nie zawsze ale często falują obroty(zawsze spadają nigdy nie

> wzrastają)silnik czasami zgaśnie ,co to może być ?

zabrudzona przepustnica - manual dot. czyszczenia jest na wiki.

Napisano
  • Autor

> zabrudzona przepustnica - manual dot. czyszczenia jest na wiki.

no a jak to wyczyścić ?kiedyś ojcu w aso czymś tam psikali ale obstawiali że to jakiś czujnik tylko nie wiem jaki?

Napisano

> no a jak to wyczyścić ?kiedyś ojcu w aso czymś tam psikali ale obstawiali że to jakiś czujnik tylko

> nie wiem jaki?

napisałem Ci że opis czyszczenia jest na wiki . Natomiast jak czyszczenie nie pomoże - mechanicy zalecaja wymianę krokowca (~400zł) - u mnie problem rozwiązałem delikatnie kręcąc śrubką ustalającą zerowe położenie przepustnicy

Napisano
  • Autor

> napisałem Ci że opis czyszczenia jest na wiki . Natomiast jak czyszczenie nie pomoże - mechanicy

> zalecaja wymianę krokowca (~400zł) - u mnie problem rozwiązałem delikatnie kręcąc śrubką

> ustalającą zerowe położenie przepustnicy

też myślałem o regulacji na lince gazu,dzięki

Napisano

> też myślałem o regulacji na lince gazu,dzięki

to nie jest regulacja na samej lince - jest śruba wkręcana w korpus przepustnicy która opiera się o korpus - u mnie wystarczyła 1/4 obrotu, a potem skasowanie parametrów autoadaptacji

Napisano

polecam, wyczyścić przepustnice, czujnik ciśnienia i temp. w kolektorze dolotowym, skasować autoadaptację, jak nie pomoże to prawdopodobnie krokowy - ja go rozebrałem i do środka wlałem kontaktu do regeneracji potencjometrów, rok czasu tak jeździł potem sprzedałem.

Napisano
  • Autor

> polecam, wyczyścić przepustnice, czujnik ciśnienia i temp. w kolektorze dolotowym, skasować

> autoadaptację, jak nie pomoże to prawdopodobnie krokowy - ja go rozebrałem i do środka wlałem

> kontaktu do regeneracji potencjometrów, rok czasu tak jeździł potem sprzedałem.

a jak skasować autoadaptację ?zrobię to sam?

Napisano

> a jak skasować autoadaptację ?zrobię to sam?

Programem, np. Fiatecuscan który jest darmowy.

Napisano

> Programem, np. Fiatecuscan który jest darmowy.

w wersji darmowej nie zrobi resetu adaptacji

• 1 miesiąc później...
Napisano

Stary temat zacznij od przepustnicy,ale pewnie silniczek krokowy Boscha jest do wymniany. To nieudany element ktory jak sie nagrzeje to jego potencjometry glupieja. Dlatego jak sie go wyjmie to na biurku gdy jest zimny pokazuje podobne wartosci jak nowy, a szopki sa gdy sie nagrzeje.

Z tymi obrotami we Fiacie to akurat Niemcy dali ciala ze swoja czescią

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.