Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drgania autka:(

Featured Replies

Napisano

Witam !!I mam pytanko:)Nie mial ktos z was takiego problemu ze przy niskich obrotach w czasie gdy auto stoi drga mu kierownica i nawet przenoszone to jest na przod auta??Czy jest to mozliwe ze padla ktoras poduszka silnika lub skrzyni i jak to sprawdzic?Wszystkie rady mile widziana;)

Napisano

> Witam !!I mam pytanko:)Nie mial ktos z was takiego problemu ze przy

> niskich obrotach w czasie gdy auto stoi drga mu kierownica i

> nawet przenoszone to jest na przod auta??Czy jest to mozliwe ze

> padla ktoras poduszka silnika lub skrzyni i jak to

> sprawdzic?Wszystkie rady mile widziana;)

Sprawdz swiece, kable wysokiego napiecia, ewentualnie czy cewka zaplonowa nie jest uszkodzona.

Napisano

mnię sie tak porobiło, po zmianie tłumoka, ale to olałem-podejrzewam, że tłumik jest może żle założony czy cóś.... hmm.gif

nie miałem weny, żeby sie tym zająć blush.gif

Napisano
  • Autor

> Cały czas drga po zejściu obrotów czy po chwili się uspokaja?

Drga caly czas po zejsciu na niskie obroty.Swiece i elektryka jest na 100%OK.Byc moze to poduszka pod skrzynia ale nie wiem:(

Napisano

Mam to samo. Kombinowałem ze wszystkim i nic.. Nie byłem w stanie dojść co to. Fakt poduszek nie sprawdzałem.

Jedyna sensowna przyczyna to to że to FIAT i trzeba sie przyzwyczić .

Po miesiącu juz nie przeszkadza smile.gifsmile.gifsmile.gif Szcególnie jak cos następnego wyjdzie to drganie przestanie cie denerwowac smile.gifsmile.gif

Napisano

Ten typ tak ma. Też mnie to drażniło na początku, a mam bravę od nowości. Wspomniałem o tym w ASO podczas przeglądu i otrzymałem odpowiedź, że obroty silnika są ustawione nisko ze wzgledów ekologicznych, co powoduje wibracje 893goodvibes.gif. Później się do tego przyzwyczaiłem, na postoju nie ma potrzeby zbyt kurczowo trzymać się kierownicy drive.gif

Napisano
  • Autor

W sumie to moze i jest to prawda:)Zobacze zreszta u kolegi i porownam drgania to okaze sie czy jest ok:)Wesołych Swiat mikolaj.gif

Napisano

Witam

Moje Bravo też przenosi drgania na niskich obrotach ale u mnie jest to prawdopodobnie związane z uszkodzoną sondą lambda.

Czy ktoś sprawdzał sonde?

Napisano

Mam u siebie dokladnie ten sam problem, ale nie wiem czy tak juz musi byc, gdyz pojawil sie on dopiero jakies 2 m-ce temu. Wczesniej oboty byly wyzsze (teraz 820 ob/min) i nic nie wpadalo w wibracje.

Komputerem obrotow na wyzsze podniesc sie nie da, a recznie nie moge trafic w takie jakie bym chcial sciana.gif tzn. ok. 920. Napiszcie na jakich obrotach u Was pracuje silnik na jalowym (1.6 16v). A moze rzeczywiscie wymiana poduszki pod silnikiem cos poprawi icon_rolleyes.gif

Napisano

> Mam u siebie dokladnie ten sam problem, ale nie wiem czy tak juz musi

> byc, gdyz pojawil sie on dopiero jakies 2 m-ce temu. Wczesniej

> oboty byly wyzsze (teraz 820 ob/min) i nic nie wpadalo w

> wibracje.

> Komputerem obrotow na wyzsze podniesc sie nie da, a recznie nie moge

> trafic w takie jakie bym chcial tzn. ok. 920. Napiszcie na

> jakich obrotach u Was pracuje silnik na jalowym (1.6 16v). A

> moze rzeczywiscie wymiana poduszki pod silnikiem cos poprawi

Dołączam się do prośby, bo u mnie z dnia na dzień jest coraz gorzej, a dziś podczas postoju na światłach drgał mi nawet fotel frown.gif. Do kolegi powyżej - czy mocno Ci rzuca/telepie silnikiem ?

Napisano

Do

> kolegi powyżej - czy mocno Ci rzuca/telepie silnikiem ?

Raz mocniej, raz slabiej i dlatego zastanawiam sie nad tymi poduszkami. Natomist fotel tez juz czasami czuje. Najbardziej drazniace sa drgania i trzeszczenie wszystkich plastikow angryfire.gif

Napisano

Ogolnie przymierzam się do zmiany poduszek. Tydzień temu wymieniłem poduszkę pod skrzynią biegów i drgań na lewarku już nie czuje tylko gdy wrzuce luz... (wcześniej nawet na luzie mi drgał). Jadąc i trzymając ręke na lewarku siepe, że aż miło angryfire.gif Dziś, jutro zmieniam świece, a po nowym roku planuję zabrać się za pozostałe poduszki więc wyjdzie co jak i dlaczego. Kolega, który miał identyczne problemy wymienił wszystkie poduszki i miał znaczną poprawę...po roku czasu znów mu telepie silnikiem (nawet mocniej niż mi) frown.gif

Napisano

u mnie praktycznie nie czuć że silnik chodzi na wolnych, może sonda Wam pada wtedy są lekkie wahania obrotów i pojawiają się drgania

aż dziwne że tyle osób ma z tym problemy...

Napisano

> Ogolnie przymierzam się do zmiany poduszek. Tydzień temu wymieniłem

> poduszkę pod skrzynią biegów i drgań na lewarku już nie czuje

> tylko gdy wrzuce luz... (wcześniej nawet na luzie mi drgał).

W takim razie czekam na opis rezultatow biglaugh.gif Jesli po zmianie poduszek u kolegi problem sie skonczy, na pewno tez je wymienie. A jesi chodzi o sonde, to raczej nie to, gdyz nie ma wahan, obroty sa zwyczajnie niskie.

Napisano

> nawet przenoszone to jest na przod auta??Czy jest to mozliwe ze

> padla ktoras poduszka silnika lub skrzyni i jak to

> sprawdzic?Wszystkie rady mile widziana;)

Wyczyść wtryskiwacze, a pomoze.

Napisano
  • Autor

Niestety na gazie tez sa takie drgania,wiec nie wiem czy wina wtryskiwaczy ale sprawdze.Ostatnio bylem u mechanika i mowil mi ze z jednej strony pouszka pod silnikiem jakos jest slabsza moze to ona.Tylko nie wiecie jaki jest koszt poduszki silnika?Bo one sa jakies dziwne i wygladaja na droogie;)

Napisano

Mam ten sam problem. Na wolnych obrotach odczuwalne są drgania, które przenoszą się na cały samochód. Ostatnio zmieniałem sondę, ale nadal występują drgania.

Napisano

W BBMie nie mam LPG ale w d w 2 innych autach mianowicie w lanosie i w twingo. I drgania są odczuwalne tylko przy jeżdzie na gazie, robią sie nierowne obroty i tak jest nic sie na to nie poradzi. Zaznaczam ze gaz nie jest sekwencyjny tylko zwykly w tych autach. A mam pytanko zamontowal ktos z was w BBM gaz ale zwyklyu nie sekwencje - jak to hula ??

Napisano

> nawet przenoszone to jest na przod auta??Czy jest to mozliwe

Ja mam inny problem o ile to można nazwać problemem. Na niskich obrotach nie słyszę silnika i nie mam drgań, przez co mam wrażenie, że silnik zgasł. A jeszcze jak gra muzyczka to w ogóle nie wiadomo czy silnik żyje. Muszę się icon_eek.gif na obrotomierz. To jest dopiero problem. zlosnik.gif

Napisano

świece wymienione - oczywiście drgania nie zniknęły (choć samochód teraz się zbiera jak burza). Czekam na premię roczną i ruszam na wojnę z pozostałymi poduszkami angryfire.gif

Napisano

> Ja mam inny problem o ile to można nazwać problemem. Na niskich

> obrotach nie słyszę silnika i nie mam drgań, przez co mam

> wrażenie, że silnik zgasł. A jeszcze jak gra muzyczka to w ogóle

> nie wiadomo czy silnik żyje. Muszę się na obrotomierz. To jest

> dopiero problem.

angryfire.gifDOWCIPNIŚ angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.