Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilot nie otwiera/zamyka auta

Featured Replies

Napisano

Wczoraj dzialalo wszystko, dzisiaj rano auto nie reagowalo na pilota

musialem otworzyc normalnie

bateria wymieniona ciagle to samo, podejzewam ze mogl sie rozkodowac ?

czy moze byc inna czesta przyczyna ?

gdzie mozna zakodowac kluczyk? tylko w ASO?

czy wystarczy zaklad z examinerem ?

pozdro

Napisano

examiner wystarczy i chyba nowy FES tez daje rade

Napisano

> examiner wystarczy i chyba nowy FES tez daje rade

ja mam czasami problem z kluczykiem. Raz mogę otworzyć z dużej odległości i zamknąć, następnym razem tylko z bliska. Baterie wymieniane, testowane na 2 kluczykach

Napisano

Jak dioda w kluczyku reaguje na naciśnięcia - trzeba ponownie zakodować kluczyki. Koszt w ASO - 100 PLN. Weź dwa kluczyki, kartę kodową. Jak nie masz karty kodowej, to też ASO może ją załatwić, oczywiście za odpowiednie $$$ (nie wiem ile). Czas naprawy około 10 minut.

A co do FES to poczekaj na kolegę bas'a. Podobno można. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak dioda w kluczyku reaguje na naciśnięcia - trzeba ponownie zakodować kluczyki. Koszt w ASO - 100

> PLN. Weź dwa kluczyki, kartę kodową. Jak nie masz karty kodowej, to też ASO może ją załatwić,

> oczywiście za odpowiednie $$$ (nie wiem ile). Czas naprawy około 10 minut.

> A co do FES to poczekaj na kolegę bas'a. Podobno można.

niedaleko pracy mam swojego mechanika podjade z kluczykami i karta to na poczekaniu zrobi, ale narazie trzeba krecic samemu smile.gif

Napisano

> zakłucenia i nie jest to żadne problem z kluczkiem

Nieoficjalnie spy.gif (przy problemach z BC) dowiedziałem się, iż zdarza się w Stilach, że centralny łapie tylko "co drugi" sygnał (tj. czasami np. nie reaguje na pierwsze naciśnięcie, ale na drugie i kolejne bez problemu). Ktoś, podobno, swego czasu wywalczył nawet obniżenie ceny auta (a dokładniej: rekompensatę po zakupie) z tego powodu, bo ani Polski "Fiat", ani nawet Włosi nie potrafili temu zaradzić... Więc być może nie jest to (tylko) kwestia zakłóceń.

Ja u siebie raczej nie obserwuję problemów z różnym zasięgiem działania, ale brak reakcji na pierwsze naciśnięcie -czasami tak!...

Napisano

> Jak dioda w kluczyku reaguje na naciśnięcia - trzeba ponownie zakodować kluczyki. Koszt w ASO - 100

> PLN. Weź dwa kluczyki, kartę kodową. Jak nie masz karty kodowej, to też ASO może ją załatwić,

> oczywiście za odpowiednie $$$ (nie wiem ile). Czas naprawy około 10 minut.

Nie zgadzam sie u mnie dioda migała a po ponownym zakodowaniu okazało sie że płytka z pilota do wymiany ... sciana.gif

Napisano

To jest zaraźliwe, dwa dni temu zgasiłem padlinę, wysiadłem i nie mogłem zamknąć! Zamykanie i otwieranie kluczykiem doprowadza mnie do wrzenia!

Napisano

> To jest zaraźliwe, dwa dni temu zgasiłem padlinę, wysiadłem i nie mogłem zamknąć! Zamykanie i

> otwieranie kluczykiem doprowadza mnie do wrzenia!

Dodam jeszcze, że jest to złośliwość padliny, ponieważ odmówiła posłuszeństwa natychmiast, gdy zobaczyła prawdopodobnego następce!

Napisano
  • Autor

> niedaleko pracy mam swojego mechanika podjade z kluczykami i karta to na poczekaniu zrobi, ale

> narazie trzeba krecic samemu

zrobione, wszystko dziala, ale chyba drogo mnie skasowali bo 150 icon_eek.gif myslalem ze w 100 sie zmieszcze

Napisano

> zrobione, wszystko dziala, ale chyba drogo mnie skasowali bo 150 myslalem ze w 100 sie zmieszcze

Co było przyczyną i jak udało się rozwiązać problem?

Napisano
  • Autor

> Co było przyczyną i jak udało się rozwiązać problem?

przyczyna tego ze nie otwieralo bylo rozkodowanie kluczyka,

a co bylo przyczyna rozkodowania? czasami tak bywa smile.gif

podpiecie pod examiner i procedra kdowania kluczykow

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.