Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki tani motocykl 250ccm ?

Featured Replies

Napisano

Szukam jakiegoś trzeciego jednośladu, ma to byc coś między skuterem 50cm3 a motocyklem 600cm3, które posiadam.

Mam chyba nie duże wymagania(a może bardzo duże ? biglaugh.gif) ma w miarę mało palić, tzn. żeby nie przekraczał 4 litrów/ 100km, w miarę możliwości jak najlżejszy, przyzwoita dostępność części, dobrze by było żeby miał choć z 15KM, a zapomniałem że ma być tani, 3000zł to nieprzekraczalna granica, ale czym mniej tym lepiej, no niby mogę dać więcej ale nie chcę 270751858-jezyk.gif

Od razu zaznaczam że emzetko podobne twory odpadają.

Czy do czegoś takiego:

http://otomoto.pl/honda-inny-ylsco-M2590165.html

części są ogólnie dostępne ?

Awaryjności raczej nie bierzemy pod uwagę, bo lubię czasami coś po dłubać prze motocyklu, byle części były łatwo dostępne smile.gif

Napisano

> Szukam jakiegoś trzeciego jednośladu, ma to byc coś między skuterem 50cm3 a motocyklem 600cm3,

> które posiadam.

> Mam chyba nie duże wymagania(a może bardzo duże ? ) ma w miarę mało palić, tzn. żeby nie

> przekraczał 4 litrów/ 100km, w miarę możliwości jak najlżejszy, przyzwoita dostępność części,

> dobrze by było żeby miał choć z 15KM, a zapomniałem że ma być tani, 3000zł to nieprzekraczalna

> granica, ale czym mniej tym lepiej, no niby mogę dać więcej ale nie chcę

> Od razu zaznaczam że emzetko podobne twory odpadają.

> Czy do czegoś takiego:

> http://otomoto.pl/honda-inny-ylsco-M2590165.html

> części są ogólnie dostępne ?

> Awaryjności raczej nie bierzemy pod uwagę, bo lubię czasami coś po dłubać prze motocyklu, byle

> części były łatwo dostępne

o a to moto stoi jakieś 8 km od domku moich rodziców, ale na oczy go jakoś nie widziałem :/

Napisano

miales ideal, tos sprzedalfoch.gif

trzeba powrocic do jedynie slusznej marki, z150 da rade, tydziez k/z 125, cylinder za grosze i juz masz 150, albo r150, r250 (czasem sie trafia w dobrej cenie) wybor spory, czesci kurier na drugi dzien do domku przynosi

Napisano
  • Autor

> o a to moto stoi jakieś 8 km od domku moich rodziców, ale na oczy go jakoś nie widziałem :/

Może więcej stoi niż jeździ hehe.gif

Napisano
  • Autor

> miales ideal, tos sprzedal

A niech inni też mają, niech też mają trochę radości z życia biglaugh.gif

> trzeba powrocic do jedynie slusznej marki, z150 da rade, tydziez k/z 125, cylinder za grosze i juz

> masz 150, albo r150, r250 (czasem sie trafia w dobrej cenie) wybor spory, czesci kurier na

> drugi dzien do domku przynosi

Bardzo mi się podobają zipp nitro i romet division ale fundusze nie te grinser006.gif

Podobno między z150 a z125/k125 nie ma zbyt odczuwalnej różnicy w osiągach ?

Romety z serii R to nie dla mnie, nie lubię chopperów, choc może kiedyś trzeba spróbować, ale jeśli chopper to już chyba z jakąś konkretną pojemnością smile.gif

Tuningować też nie chcę niczego, bo dobre części niestety kosztują, a efekty są imho nieadekwatne do poniesionych kosztów.

Taniej zmienić motocykl na mocniejszy niż coś dłubać.

Ciekawe czy ten ylsco ma np. silnik tak jak w skuterach chińskich gdzie wszystkie są takie same, czy byłby problem z częściami do niego, bo wyglądem mi bardzo pasuje smile.gif

Ale widzę bardzo ciekawe rozwiązania, z przodu dwie tarcze a z tyłu bęben biglaugh.gif

Napisano

> Czy do czegoś takiego:

> http://otomoto.pl/honda-inny-ylsco-M2590165.html

> części są ogólnie dostępne ?

> Awaryjności raczej nie bierzemy pod uwagę, bo lubię czasami coś po dłubać prze motocyklu, byle

> części były łatwo dostępne

Prawidłowa nazwa tego "motocykla" to Ylsmco!

To "podpieranie się" Hondą to zwykłe oszustwo bo nic tam nie ma z Hondy a to co pasuje to najzwyklejsza, ordynarna podróba!

Jest to typowy przedstawiciel Chin. smile.gif

Silniki takie same pracują chyba we wszystkich Chińskich motocyklach występujących na świecie pod różnymi nazwami i różniącymi się wyglądem i pojemnością.

To, że jest ich miliony to nie oznacza łatwego dostępu do niektórych części a szczególnie silnikowych w Polsce i tego, że są one tanie! Wszystko zależy od tego czy jakaś część leży na półce w magazynie czy nie, bo jeśli nie to czekaj sobie kilka miesięcy smile.gif

Opinie na temat pojazdów z Chin znasz więc wybór należy do Ciebie. hehe.gif

Ponadto gdybyś zapomniał o wszystkich 150-250ccm i poszukał wśród 500cm to na pewno znajdziesz jakąś ponad 10 letnią Suzie, Yamke albo Hondzinę w twojej kasie, w niezłym stanie i gwarantuję, że przy prawidłowym obchodzeniu się z nią, spokojnie przeżyje nawet nowego Chińczyka!

Napisano
  • Autor

> Prawidłowa nazwa tego "motocykla" to Ylsmco!

Ale ylsmco jaki model ?

> To "podpieranie się" Hondą to zwykłe oszustwo bo nic tam nie ma z Hondy a to co pasuje to

> najzwyklejsza, ordynarna podróba!

Tego się domyślałem, pewnie po prostu silnik to kopia jakiejś hondy sprzed 30 lat biglaugh.gif

> Jest to typowy przedstawiciel Chin.

Zdaję sobię z tego sprawę.

> Silniki takie same pracują chyba we wszystkich Chińskich motocyklach występujących na świecie pod

> różnymi nazwami i różniącymi się wyglądem i pojemnością.

Ale czy ta 150 jest taka sama w wszystkich chińczykach ?

Tak jak np 139qmb/qma w skuterach chińskich ?

> To, że jest ich miliony to nie oznacza łatwego dostępu do niektórych części a szczególnie

> silnikowych w Polsce i tego, że są one tanie! Wszystko zależy od tego czy jakaś część leży na

> półce w magazynie czy nie, bo jeśli nie to czekaj sobie kilka miesięcy

Właśnie zastanawiam się nad częściami do tego konkretnego egzeplarza, jak jest z dostępnością i zamiennością(tych do silnika) w stosunku do innych chińskich.

Znalazłem jedynie informację że kiedyś importował te produkty motobi ale już się tym nie zajmuje, więc u kogo szukać części do tej marki?

> Opinie na temat pojazdów z Chin znasz więc wybór należy do Ciebie.

Znam, mi odpowiada.

> Ponadto gdybyś zapomniał o wszystkich 150-250ccm i poszukał wśród 500cm to na pewno znajdziesz

> jakąś ponad 10 letnią Suzie, Yamke albo Hondzinę w twojej kasie, w niezłym stanie i

> gwarantuję, że przy prawidłowym obchodzeniu się z nią, spokojnie przeżyje nawet nowego

> Chińczyka!

Ale po co mi 500 skoro mam 600, chciałem mieć właśnie coś pomiędzy skuterem 50 a motocyklem 600 które posiadam wink.gif

Napisano

> Ale ylsmco jaki model ?

Tego nie wiem, po prostu zauważyłem, ze właściciel (może handlarz?) nie zna nazwy motocykla, którego sprzedaje, poza tym co to za różnica?

Dzisiaj nazywa się tak, jutro zmienią kształt kilku plastików, naklejki i nazwa będzie inna!

> Ale czy ta 150 jest taka sama w wszystkich chińczykach ?

> Tak jak np 139qmb/qma w skuterach chińskich ?

Bardzo podobne, aczkolwiek różniące się szczegółami co jeszcze bardziej utrudnia znalezienie potrzebnych części.

> Właśnie zastanawiam się nad częściami do tego konkretnego egzeplarza, jak jest z dostępnością i

> zamiennością(tych do silnika) w stosunku do innych chińskich.

j.w

> Znalazłem jedynie informację że kiedyś importował te produkty motobi ale już się tym nie zajmuje,

> więc u kogo szukać części do tej marki?

Dobre pytanie hehe.gif

Importerzy zainteresowani są tylko tym aby sprzedać jak najwięcej tego chłamu i dobrze na tym zarobić!

W okresie gwarancyjnym (to tylko 3tys. km.!!!) Można liczyć na części i naprawę później radź sobie sam!

> Znam, mi odpowiada.

> Ale po co mi 500 skoro mam 600, chciałem mieć właśnie coś pomiędzy skuterem 50 a motocyklem 600

> które posiadam

Przecież 500 mieści się pomiędzy 50 a 600! hehe.gif

A tak poważnie to jeśli poruszamy się w kwocie do 3kzl, skoro wykluczyłeś wszystkie demoludy i skutery to pozostaje już tylko albo Chiński szmelc albo jakaś ponad 10 letnia, sprawna Japonka 500ccm.

Starych 125 - 250 nie polecam bo są zajeżdżone przez smarkaczy albo szkoły jazdy!

A po co Ci to, to już nie wiem, może po prostu nie potrzebne tylko masz taki kaprys? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> skoro wykluczyłeś wszystkie demoludy i skutery

Skuterów nie wykluczam smile.gif

Napisano
  • Autor

> Na naszej giełdzie moto wisi Rebelka, ale 125 za 1900 zł.

Strasznie ciężki klocek jak na 125

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.