Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 2 i Fiesta

Featured Replies

Napisano

Co mają wspólnego aktualnie produkowane i sprzedawane MAZDA 2 i Ford Fiesta ????

czego jest więcej w czym F w M, czy M w F ????

Warto sobie tym głowę zawracać ??? (mowa o nowych z salonu)

Czy lepszym wyborem będzie np Yaris ???

Napisano

To są te same auta, tylko budy inne smile.gif Przy czym mazdy często są trochę lepiej wyposażone, mają lepsze materiały w środku.

Co do yarisa... Dla mnie absolutnie bezpłciowy. Jeśli jesteś Japończykiem, albo innym księgowym co dla niego liczą się tylko koszty eksploatacji i bezawaryjność, a kompletnie nieistotne są wrażenia z jazdy, czy odczucia dostarczane przez auto to Yaris jest dla Ciebie. Ja osobiście nowym Yarisem musiałem raz jechać do Kielc i nazad i nie chciałbym tego doświadczenia powtarzać.

Napisano

> Czy lepszym wyborem będzie np Yaris ???

Nie kupuj Yarisa nono.gif

patrz podpis grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To są te same auta, tylko budy inne Przy czym mazdy często są trochę lepiej wyposażone, mają

> lepsze materiały w środku.

kto jest dawcą ????

Napisano

> kto jest dawcą ????

Czym?

Po prostu wspólny projekt i tyle niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Czym?

produktem bazowym

> Po prostu wspólny projekt i tyle

o właśnie ... fiat 500 i ford ka też niby projekt wspólny ale w 99% oparty o konstrukcje, rozwiązania i patenty fiata ... ford ma swoją wytłoczkę i znaczek i nic więcej ....

Napisano

> Co mają wspólnego aktualnie produkowane i sprzedawane MAZDA 2 i Ford Fiesta ????

> czego jest więcej w czym F w M, czy M w F ????

> Warto sobie tym głowę zawracać ??? (mowa o nowych z salonu)

> Czy lepszym wyborem będzie np Yaris ???

Zdecydowanie Mazda ma więcej Forda w sobie jeśli chodzi o rozwiązania konstrukcyjne w podwoziu. Różnice są niewielkie. Natomiast moim skromnym zdaniem jeśli chodzi o jakość to Mazda to ciągle Mazda a Ford to wciąż Ford ..

Napisano

> kto jest dawcą ????

Pierwsza była Mazda ale projekt platformy jest Forda .. Jak zawsze, zresztą w historii modelów Fiesta/121 - w tym przypadku nareszcie jednak Mazda postawiła na nieco więcej inwencji i nie wygląda tak samo jak Ford

Napisano
  • Autor

> Zdecydowanie Mazda ma więcej Forda w sobie jeśli chodzi o rozwiązania konstrukcyjne w podwoziu.

> Różnice są niewielkie. Natomiast moim skromnym zdaniem jeśli chodzi o jakość to Mazda to

> ciągle Mazda a Ford to wciąż Ford ..

czyli jak rozumiem kupując mazdę nie powinienem się bać że podróżuje fordem ???

Napisano

> czyli jak rozumiem kupując mazdę nie powinienem się bać że podróżuje fordem ???

Ford jeśli chodzi o podwozie też nie ma się czego wstydzić wink.gif ale Mazda 2 jest produkowana w Japonii - nie jestem pewien co do silników ale prawdopodobnie są Mazdowskie - więc jeśli tak to myslę, że nie można powiedzieć, że się jeździ fordem

Napisano

> czyli jak rozumiem kupując mazdę nie powinienem się bać że podróżuje fordem ???

Bierz mazdę! Podoba nam się z żonką to auto i przynajmniej będziemy mieli info z 1. ręki za jakiś czas ok.gif.

Napisano

> Bierz mazdę! Podoba nam się z żonką to auto i przynajmniej będziemy mieli info z 1. ręki za jakiś

> czas .

a moja siostra użytkuje już 2 forda i jest OK a za to tańszy biglaugh.gif

Napisano

Pewnie nie ale podróże nowymi Fordami wcale nie wywołują strachu grinser006.gif Ładne są, prowadzą się super, awaryjność jak i u konkurencji... Ja bym brał to, co by mi się bardziej podobało i raczej wybrałbym Forda. Aha, jeździłem i Fiestą i 2 zlosnik.gif

Napisano

Nova Fiesta zdaje się że nie powala w środku. Ani designem, ani jakością plastików. Z zewnątrz to naprawdę fajne autko, ale wnętrze, które przecież ogląda się najczęściej, nie nadąża. Ciekaw jestem, jak to u Mazdy wygląda.

Warto zrobić test porównawczy.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Nova Fiesta zdaje się że nie powala w środku. Ani designem, ani jakością plastików. Z zewnątrz to

> naprawdę fajne autko, ale wnętrze, które przecież ogląda się najczęściej, nie nadąża. Ciekaw

> jestem, jak to u Mazdy wygląda.

> Warto zrobić test porównawczy.

> Pozdro

> Bartek

U mazdy we wnętrzu nie występuje coś takiego jak design zlosnik.gif

Napisano

Kiedyś widziałem ceny MAzdy 2 i byłem w szoku że sobie liczą praktycznie tyle ile za auto segmentu C. Może teraz coś sie zmieniło...?

Z tych dwóch zdecydowanie Fiesta pod każdym warunkiem ale wiadomo - nie ja kupuje więc ostateczne zdanie i tak należy do założyciela tematu smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.