Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reduktor do 2.0 / brak mocy na wysokich / inne

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam taki problem, przy ruszaniu na światłach podczas zmiany na 2. bieg (nigdy podczas jazdy) przełącza mi się na gaz.

Gazownik podpiął pod komputer, pokazał że przy przygazowaniu ciśn. spada do 0,5 bara co równa się wymianie reduktora.

Tu mam pytanie jaki reduktor będzie odpowiedni do 156 2.0TS, aby dobrze pracował na wysokich obrotach (obecny od zawsze zdychał przy gdzieś 6kkm, przełączał się na benzynę i zaczynał piszczeć jakimś dźwiękiem).

Pytanie 2: przy zapalaniu na ciepło zanim przełączy się na LPG mija 25s. Podobno jest to na sztywno i nie da się skrócić. Prawda to?

Powinienem napisać jaką mam instalację, ale kartę zostawiłem w domu biglaugh.gif. Przełącznik wygląda tak:

69fa279f.jpg

Napisano

> Tu mam pytanie jaki reduktor będzie odpowiedni do 156 2.0TS, aby dobrze pracował na wysokich

> obrotach (obecny od zawsze zdychał przy gdzieś 6kkm, przełączał się na benzynę i zaczynał

> piszczeć jakimś dźwiękiem).

Ze znanych, wydajnych i tanich:

Europegas EG200

OMVL K901727 REG

Napisano

> Ze znanych, wydajnych i tanich:

> Europegas EG200

> OMVL K901727 REG

Zeta S się nie wyrobi?

Napisano

> Zeta S się nie wyrobi?

Ja bym tej firmie podziękował... np za wycieki gazu do borygo.

Napisano

> Ja bym tej firmie podziękował... np za wycieki gazu do borygo.

Prawdę mówiąc pierwsze słyszę. Magic tak, ale Zavoli? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ze znanych, wydajnych i tanich:

> Europegas EG200

> OMVL K901727 REG

Dzięki - jakiej ceny można spodziewać się u gaziarza z wymianą i regulacją?

PS. Dzisiaj ten mój zdechnięty podpiłowałem do odcięcia i objaw przełączania na benzynę ustał smile.gif. Niestety nadal kilka sekund po ruszeniu przełącza się na chwilę na benzynę.

Napisano

> Witam!

> Mam taki problem, przy ruszaniu na światłach podczas zmiany na 2. bieg (nigdy podczas jazdy)

Jak już jest silnik wysprzeglony ? Jak masz problem z reduktorem to bedzie sie przełaczał pod duzym obciążeniem, a nie małym. Na wysprzeglonym silniku raczej nie.

A po drugie, co z filtrem fazy lotnej ? Kiedy był zmieniany i czy nie jest za mało wydajny ?

Wypadało by sie podłaczyć kompem i zalogować wskazania z czujników podczas jazdy i momentu przelaczenia albo przynajmniej poobserwować.

Napisano
  • Autor

Wczoraj z rana już zostawiłem auto, bo przełączanie stawało się dokuczliwe.

Najpierw dostałem jakiś OMVL, ale puszczał gazy do układu chłodzenia i jechałem niczym parowóz.

Teraz mam hmmm, ten ZAVOLI 100ZETA/N i zastanawiam się czy aby nie za słaby na 155KM. Na różnych stronach podają do 150KM, a producent do 140KW czyli 190KM

Napisano
  • Autor

> Jak już jest silnik wysprzeglony ? Jak masz problem z reduktorem to bedzie sie przełaczał pod duzym

> obciążeniem, a nie małym.

Nie, przełączał się tylko po ruszeniu i tylko w momencie zmiany z jedynki na dwójkę. Gdy jechałem cały czas (kilkanaście sekund) na 1. to "zapominał" o zmianie na benzynę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.