Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka czujnika deszczu pytanko - foto

Featured Replies

Napisano

Witka,

Jadąc dziś zauważyłem, że nie świeci mi ta kontrolka od czujnika deszczu, która jest w zegarze prędkościomierza. Coś se popstrykałem czy też ona się nie świeci w jakiś warunkach, np. niska temperatura. Poniżej foto jak to wygląda. Na dziewiczy przebieg uwagi nie zwracać grinser006.gif

721cad8b3cddcb79med.jpg

Napisano

> Witka,

> Jadąc dziś zauważyłem, że nie świeci mi ta kontrolka od czujnika deszczu, która jest w zegarze

> prędkościomierza. Coś se popstrykałem czy też ona się nie świeci w jakiś warunkach, np. niska

> temperatura. Poniżej foto jak to wygląda. Na dziewiczy przebieg uwagi nie zwracać

Prawa wajcha jeden poziom w gore i zapala sie kontrolka w prawej "tubie".

BTW warto czytac instrukcje.

Napisano
  • Autor

> Zaświeci ci się jak włączysz wycieraczki

Może śmiesznie zabrzmi ale odkąd kupiłem czyli od soboty, to świeciła ta kontrolka zaraz po zapaleniu silnika wraz z kontrolką świateł w obrotomierzu. Coś wyłączyłem - serio pytam nie śmiać się zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Prawa wajcha jeden poziom w gore i zapala sie kontrolka w prawej "tubie".

> BTW warto czytac instrukcje.

Właśnie czytam, robię lekcje z młodym i masuję ciężarną zonę hehe.gif

Chyba skupie się tylko na instrukcji biglaugh.gif

Napisano

> Może śmiesznie zabrzmi ale odkąd kupiłem czyli od soboty, to świeciła ta kontrolka zaraz po

> zapaleniu silnika wraz z kontrolką świateł w obrotomierzu. Coś wyłączyłem - serio pytam nie

> śmiać się

napisalem ci, prawa dzwignia w gore na 1 bieg to wtedy zalacza sie same jak spadnie deszcz. Czulosc regulujesz tym potencjometrem na tej samej dzwigni.

Kolejny bieg to normalna praca, kolejny to bieg szybki.

Napisano
  • Autor

> napisalem ci, prawa dzwignia w gore na 1 bieg to wtedy zalacza sie same jak spadnie deszcz. Czulosc

> regulujesz tym potencjometrem na tej samej dzwigni.

> Kolejny bieg to normalna praca, kolejny to bieg szybki.

Już doczytałem - dzięki za szybkie info waytogo.gif20.GIF

Napisano

> Zaświeci ci się jak włączysz wycieraczki

Po co dali kontrolkę? Przecież to bez sensu. Przed Cruzem nie było kontrolek i nie było problemu.

Poza tym to chyba wkurzające że ciągle się coś na desce świeci.

niewiem.gif

Napisano

> Po co dali kontrolkę? Przecież to bez sensu. Przed Cruzem nie było kontrolek i nie było problemu.

> Poza tym to chyba wkurzające że ciągle się coś na desce świeci.

No troszke, centralnie na zielono swieci.

Napisano

> No troszke, centralnie na zielono swieci.

W Lacetti nie ma kontrolki i nie ma problemu. smile.gif

Napisano
  • Autor

> W Lacetti nie ma kontrolki i nie ma problemu.

w Nubie nie ma kontrolki świateł mijania a przydała by się. Dlatego wolę mieć kontrolkę, nawet tą od czujnika deszcze świecącą non stop, bo przynajmniej wiem co mam włączone a co nie.

Napisano

> w Nubie nie ma kontrolki świateł mijania a przydała by się. Dlatego wolę mieć kontrolkę, nawet tą

> od czujnika deszcze świecącą non stop, bo przynajmniej wiem co mam włączone a co nie.

Bo w Nubirze światła się nie wyłączają razem z zapłonem, dlatego kontrolka by się przydała. W Lacetti gasną razem z silnikiem, więc po co kontrolka? Ja mam włączone na stałe więc nie muszę sprawdzać.

Napisano

> Bo w Nubirze światła się nie wyłączają razem z zapłonem, dlatego kontrolka by się przydała. W

> Lacetti gasną razem z silnikiem, więc po co kontrolka? Ja mam włączone na stałe więc nie muszę

> sprawdzać.

Szczegolnie jak odbieram z myjni lub z serwisu - to zawsze sa swiatla wylaczone. Kontrolka by sie przydala.

Napisano
  • Autor

Wczoraj jechałem kilkaset km w deszczu o różnym nasileniu. Odszczekuje wszystko co mówiłem o tym czujniku deszczu. Nieoceniona rzecz i bardzo praktyczna jak dla mnie. Lekko kapało, wycieraczki machały raz na jakiś czas, jak trzeba było. Fest lało, latały jak szalone panic.gifgrinser006.gif

Normalnie Ameryka Panie hehe.gif

Napisano

> Po co dali kontrolkę? Przecież to bez sensu.

Jest sens. W Epice nie ma kontrolki i można po deszczu zapomnieć o włączonym trybie AUTO. Później po uruchomieniu silnika machną na sucho

> Przed Cruzem nie było kontrolek i nie było problemu.

Patrz wyżej grinser006.gif

> Poza tym to chyba wkurzające że ciągle się coś na desce świeci.

Nie ciągle tylko jak włączysz wycieraczki

Napisano
  • Autor

Taka jeszcze jedna sprawa po wczorajszym wypadzie. Nie chcę nowego wątku więc tu napiszę.

Jak wracałem z trasy - jakieś 100km - jazda mieszana, nawet korek się trafił na ponad kilometr, to zauważyłem, że lewy bok konsoli centralnej, tam gdzie prawa noga się opiera podczas jazdy jest gorący boje_sie.gif To ma tak być? Klima włączana i wyłączana podczas jazdy. Nie jeżdżę z klimą włączoną non-stop bo to bez sensu.

Pytam bo Nuba nie była w tym miejscu gorąca, a tu tak. I nie wiem czy to dlatego że auto ma klime, czy coś nie tak hmm.gif

Napisano

> Jak wracałem z trasy - jakieś 100km - jazda mieszana, nawet korek się trafił na ponad kilometr, to

> zauważyłem, że lewy bok konsoli centralnej, tam gdzie prawa noga się opiera podczas jazdy jest

> gorący To ma tak być?

yikes.gif Nic takiego nie stwierdziłem u siebie.

Zaobserwowałem natomiast, że podczas jazdy BEZ klimy w korku z nawiewów leci cieplejsze powietrze niż jest na zewnątrz. Chyba chwyt powietrza do wentylacji zasysa gorące znad maski tongue.gif

Napisano
  • Autor

> Nic takiego nie stwierdziłem u siebie.

No jak wracałem z salonu ~180km też nie obserwowałem, a teraz jest gorąco.

> Zaobserwowałem natomiast, że podczas jazdy BEZ klimy w korku z nawiewów leci cieplejsze powietrze

> niż jest na zewnątrz. Chyba chwyt powietrza do wentylacji zasysa gorące znad maski

Standard. Mam to i w Nubie ( czyli auto bez klimy) i w Cruzie.

Zastanawia mnie tylko co robić z tą ciepłą konsolą. Zgłąszać coś czy jak.

Napisano

A jak calkowicie wylaczysz nawiew w sensie wszystko to tez cieple leci? Bo jak w ceedzie nie zamkne kratek to cieple leci. Czasem wole przy otwartym oknie pojechac.

Napisano

> A jak calkowicie wylaczysz nawiew w sensie wszystko to tez cieple leci? Bo jak w ceedzie nie zamkne

> kratek to cieple leci.

No nie sprawdziłem. Dziś było 28st. więc klima chodziła cały czas

> Czasem wole przy otwartym oknie pojechac.

Ja póki nie jest max gorąco to cały czas z otwartym ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.