Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wentylator

Featured Replies

Napisano

witam od niedawna jestem posiadaczem fiata sc z silnikiem 1.2 16v i dziś gdy stałem w korku temperatura wody doszła do 120 stopni, nie włączył się wentylator i po chwili rozerwało mi chłodnicę. Ostatnio chodził normalnie, temp. dochodziła do 70* włączał się gdy spadała do 60* wyłączał. Czemu teraz nie odczuł wzrostu temperatury i co może być tego powodem?

Proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano

> witam od niedawna jestem posiadaczem fiata sc z silnikiem 1.2 16v i dziś gdy stałem w korku

> temperatura wody doszła do 120 stopni, nie włączył się wentylator i po chwili rozerwało mi

> chłodnicę. Ostatnio chodził normalnie, temp. dochodziła do 70* włączał się gdy spadała do 60*

> wyłączał. Czemu teraz nie odczuł wzrostu temperatury i co może być tego powodem?

> Proszę o odpowiedzi.

> Pozdrawiam

eh ...;(

czujnik temperatury pewnie, ogolnie od poldka tam jest wsadzony

pozdro

Napisano

> eh ...;(

> czujnik temperatury pewnie ogolnie od poldka tam jest wsadzony

> pozdro

a ja stawiam na wentylator

Napisano

> a ja stawiam na wentylator

Też mi sie tak wydaje. Ja od okolo 4 miesiecy zabieram sie za wymiane wentylatora w cc grinser006.gif

Napisano

ja u siebie ost tak mialem to padl czujnik tez co jest w glowicy

Napisano

odepnij wtyczkę od czujnika przy chłodni,

zepnij jakąś zworką, jak went się włączy to czujnik padł czacha.gif.

Jeśli się nie odpali, to spinasz went do aku i bęziesz wiedział czy went sprawny.

A jak bezpieczniki? Jeśli wywala bezpiecznik od wentka, to na 99,9% went do wymiany.

U mnie byla taka akcja, że went włączał się, robił półtora obrotu i palił bezpiecznik. Wymieniłem cały wentylator i bangladesz ok.gif

Napisano

> odepnij wtyczkę od czujnika przy chłodni,

> zepnij jakąś zworką, jak went się włączy to czujnik padł .

> Jeśli się nie odpali, to spinasz went do aku i bęziesz wiedział czy went sprawny.

> A jak bezpieczniki? Jeśli wywala bezpiecznik od wentka, to na 99,9% went do wymiany.

> U mnie byla taka akcja, że went włączał się, robił półtora obrotu i palił bezpiecznik. Wymieniłem

> cały wentylator i bangladesz

do wentyla są bodajże te duże bezpieczniki za aku jak dobrze pamiętam ok.gif

Napisano

Racja Racja, w SC ok.gif

W CC jest normalnie w panelu ze wszystkimi bezpiecznikami.

Nie zakumałem, że chodzi o SC, mea culpa smirk.gif

Napisano
  • Autor

właśnie wtoczyłem go do garażu i zaczynam kombinować dzięki za odpowiedzi będę sprawdzał ale na bank chłodnica do wymiany frown.gif

Napisano

Panowie, mam ten sam problem tylko w CC900. Sprawdzalem juz wentylator na krotko i dziala, takze raczej wina czujnika. Pytanie teraz tylko - ktorego?! Chodzi o ten w chlodnicy, czy w bloku?

Napisano

Wentylator załącza ten w chłodnicy. Pewnie zaśniedziały styki ale lepiej nowy kupić. Oryginał zielony załącza przy większej temp. chyba 94 stopnie a czarny przy 92 powinien ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.