Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NISSAN ALMERA TINO (płyn w chłodnicy)

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie dotyczące poziomu płynu w układzie chłodzenia w takim samochodzie jak Nissan Almera Tino. A mianowicie:

A almerze jest tak jak to pokazuje załacznik że mamy korek w chłodnicy (2.) i zbiorniczek wyrównawczy po lewej stronie (1). Ile tak naprawde powiniśmy wlać do układu płynu żeby było dobrze w tego typu pojeździe? I druga sprawa którędy powinniśmy ten płyn lać przez korek czy przez zbiorniczek? Ja nalałem przez korek na max i w zbiorniczku pojawił mi się poziom płynu na min. Czy tak ma to pozostać czy mam jeszcze dolewac do maxa w zbiornik wyrównawczy? A tak korzystając z okazji: jeśli cały czas ten płyn w ziobrniczku jest na min to normalną sprawą jest że otwierając korek po jakims przebiegu w chłodnicy zawsze brakuje z pół litra tego płynu. Patrząc przez wlew widac przegrody w środku w chłodnicy. Zużycie moim zdaniem jest dośc duże a wycieków płynu nie widać. Poziom oleju też nie wzrasta. Czy to oznaka czegoś złego?

post-46316-1435251273896_thumb.jpg

Napisano

Chyba ci sie troche kąciki popie... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba ci sie troche kąciki popie...

No to gdzie mam to napisac jak nie ma kącika nissana.

Napisano

> No to gdzie mam to napisac jak nie ma kącika nissana.

skosnookie....nad skoda kara.gif

Napisano

> No to gdzie mam to napisac jak nie ma kącika nissana.

zlosnik.gifhmm.gif generalnie to masz racje bo teraz nie wiadomo do czego to zakwalifikować Skosnookie czy Francowate zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie :-) To jak podpowie mi ktoś jak powinno byc prawidłowo z tym płynem? A może jest ktoś kto posiada podobne auto?

> generalnie to masz racje bo teraz nie wiadomo do czego to zakwalifikować Skosnookie czy

> Francowate

Napisano

Mam podobne auto, almerę n15. Po wymianie termostatu, najpierw wlałem do chłodnicy ile weszło, potem do zbiorniczka max. Po nagrzaniu auta poziom troche opadł i tak już się utrzymuje. Jeżeli tylko dolewka, to płyn lej do zbiorniczka, silnik po nagrzaniu sam pociągnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.