Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

407 2.0 HDI po padzie aku kaput

Featured Replies

Napisano

Witam

Sąsiad ma problem ze swoim P407 2.0 HDI z 2006 roku. Padł mu akumulator, próbował ładować go na podłączonym prostowniku (sic!) do auta, gdy nic to nie dało, odpalali z kabli od drugiego auta. Rozrusznik nie kręci.

Dziś próbowałem mu pomóc, ale po podłączeniu mojego sprawnego akumulatora rozrusznik również nie kręci. Słychać tylko kliknięcia przekaźników przy próbie uruchomienia silnika, ale rozrusznik ani drgnie. Podejrzewam padnięcie rozrusznika, ale sąsiad mówił, że do tej pory żadnych problemów z rozrusznikiem nie miał.

Auto ma tylko z 10 bezpieczników w dużej skrzynce obok aku, nie znalazłem reszty, choć wydaje mi się że powinny być także większe niż 40A.

Czy jest jakaś procedura na odpalenie takiego auta po wymianie aku? Przypominam, rozrusznik nie kręci, nie widać na kompie w zegarach jakichś nietypowych ostrzeżeń.

Napisano

> Witam

> Sąsiad ma problem ze swoim P407 2.0 HDI z 2006 roku. Padł mu akumulator, próbował ładować go na

> podłączonym prostowniku (sic!) do auta, gdy nic to nie dało, odpalali z kabli od drugiego

> auta. Rozrusznik nie kręci.

> Dziś próbowałem mu pomóc, ale po podłączeniu mojego sprawnego akumulatora rozrusznik również nie

> kręci. Słychać tylko kliknięcia przekaźników przy próbie uruchomienia silnika, ale rozrusznik

> ani drgnie. Podejrzewam padnięcie rozrusznika, ale sąsiad mówił, że do tej pory żadnych

> problemów z rozrusznikiem nie miał.

> Auto ma tylko z 10 bezpieczników w dużej skrzynce obok aku, nie znalazłem reszty, choć wydaje mi

> się że powinny być także większe niż 40A.

> Czy jest jakaś procedura na odpalenie takiego auta po wymianie aku? Przypominam, rozrusznik nie

> kręci, nie widać na kompie w zegarach jakichś nietypowych ostrzeżeń.

dodatkowe bezpieczniki są w środku, obok kierownicy po lewej stronie masz uchylany schowek, otwórz go i szarpnij tam są za tym kolejne bezpieczniki

co do akumulatora, porę osób się żaliło że np. przy wymianie aku trzeba trochę poczekać na "coś tam" nie wiem może żemy komp się dopasował bo zaraz po podpięciu aku i odpaleniu auta może być problem właśnie z jego odpaleniem,

wg mnie może poszedł jakiś bezpiecznik dostał obciążenia

ale o dokłądniejsze info odsyłam tu : www.peugeot-klub.pl

Napisano

Rozrusznik jest na stałe podłączony z akumulatorem ,nie ma żadnych po drodze bezpieczników.

Tylko bendix, załączając cewke łączy zębatke i prąd.

U mnie też padł aku ale wymiana na nowy nie sprawiła żadnych problemów i objawów jak Ty opisałeś

średnio pobierany prąd przez rozrusznik to 150-300A ,takiego bezpiecznika na pewno nie znajdziesz w aucie

Napisano

> U mnie też padł aku ale wymiana na nowy nie sprawiła żadnych problemów i objawów jak Ty opisałeś

u mnie też padł i bez problemu auto zapaliło i jeździ ale czytałem że różne jaja się robią jak wyżej opisałem , może to zbieg różnych okoliczności, może pech, że niektórym się coś dzieje

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Sprawa rozwiązana, sprawdzone wszystkie domowe metody i nic. Sznurek, serwis i auto jeździ. Koszt 210 zł za podłączenie kompa.

Napisano

> Sprawa rozwiązana, sprawdzone wszystkie domowe metody i nic. Sznurek, serwis i auto jeździ. Koszt

> 210 zł za podłączenie kompa.

ale co było? skasowali jakiś błąd?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.