Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Civic VII do foto-oceny

Featured Replies

Napisano

Ave!

Mam prośbę do znawców o opinię na temat TEJ Hondy. (Tu jeszcze więcej zdjęć: http://moto-inwest.pl/index1.php?page[0]=oferta&action=szczegoly&id=646 )

Co można o niej powiedzieć na podstawie zdjęć? Co o niej myślicie? Warta uwagi?

Trochę przeraża mnie przebieg 228kkm. Pewnie jest realny, ale czego można się spodziewać po takim przebiegu?

Tym, którzy zechcą pomóc laikowi bardzo dziękuję - jak to mówią Angole - THANK YOU FROM THE MOUNTAIN i 20.GIF

Napisano

> Co można o niej powiedzieć na podstawie zdjęć? Co o niej myślicie? Warta uwagi?

Witam. Ja akurat mam sedana VIIg. ale co nieco mogę Ci podpowiedzieć, bo w sumie poza budą to prawie to samo co mój, różnią się drobiazgami. Po zdjęciach to wydaję mi się, że ma wgniecenie na tylnym prawym nadkolu, albo mi się wydaję i patrząc na zdjęcie z przodu to stoi jakoś krzywo na tym zawieszeniu. Na zdjęciach wygląda ładnie, ale zobaczyć na żywo to co innego.

> Trochę przeraża mnie przebieg 228kkm. Pewnie jest realny, ale czego można się spodziewać po takim

> przebiegu?

Przebieg może i jest faktyczny, ale jak ma książkę to zobaczysz czy był serwisowany do końca. Silnik znoszą kilometraż dzielnie, ale nie wiadomo jak kto dbał, a poza tym 1.4 nie robi szału, lepiej szukaj 1.6 VTEC 110km oznaczenie silnika D16V1, ma lepsze osiągi i pali tyle co 1.4. Ja polecam Ci sedana najlepiej po liftingu, ale przedliftowe też dają radę i przede wszystkim łatwiej kupić od pierwszego właściciela. Ceny części przystępne, ale jak się w miarę dba to nic się nie psuje. Pozdrawiam.

Napisano

Wygląda w miarę.Przebieg, jeśli prawdziwy, to jak na hankę nie jest wiele zlosnik.gif

Jednak lepiej szukaj 1.6, pali tyle samo ( nawet mniej ).......i jak na auto o tych gabarytach, to jest minimum 275123014-zielony.gif

Napisano
  • Autor

> Tu masz wersję poliftową z połowę mniejszym przebiegiem i ceną prawie taką samą:) Fajowe autko.

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=284982826&an=0&page=2#Post284982826

Jako użytkownik, jak oceniasz dynamikę tego auta na trasie? Wziąwszy pod uwagę podróż z kompletem pasażerów i bagażem? Czy 90 koni jest wystarczające?

Napisano

Dynamika 1.4 jak jedziesz sam jest słaba a co mówic przy 4 osobach ale ja mam 1.4 i naprawde nie narzekam znalesc fajna i nie ulepa 1.6 graniczy z cudem sam szukałem wiec cos wiem o tym

Napisano

> Jako użytkownik, jak oceniasz dynamikę tego auta na trasie? Wziąwszy pod uwagę podróż z kompletem

> pasażerów i bagażem? Czy 90 koni jest wystarczające?

jeździłem przez 3 (70kkm) lata 1.4. Potem 1.6 (55 kkm).

Oczywiście 1.6 fajniejsze :-) Ale szczerze mówiąc to tym 1.4 też mi się baaardzo dobrze jeździło. Oczywiście, przy wyprzedzaniu trzeba było czasem pokręcić.

przejechałem sporo tras (na przykład Warszawa-Rzym-Warszawa) z kompletem (3 osoby dorosłe + dziecko + bagaże). Dramatu nie było. Zarówno na autostradach (do 150km/h) jak i na górskich drogach (Dolomity).

A i tak na pewno najfajniejsza jest wersja VSA (2.0 160KM). Ale to super rzadkość.

Napisano

> Jako użytkownik, jak oceniasz dynamikę tego auta na trasie? Wziąwszy pod uwagę podróż z kompletem

> pasażerów i bagażem? Czy 90 koni jest wystarczające?

Faktycznie to żona jest użytkownikiem auta. Ja nim przejechałem może 10km jak go kupowaliśmy i od czasu do czasu na myjkę. Nie mniej jednak nie spodziewałem się dynamiki po takich parametrach silnika, a tu miło auto mnie zaskoczyło. Odczuwalnie auto zbiera się sprawnie.

Napisano
  • Autor

A jak w Civicach wygląda problem korozji? Zarówno w tych przed- jak i poliftowych?

Napisano

> A jak w Civicach wygląda problem korozji? Zarówno w tych przed- jak i poliftowych?

W poliftowych z chromowaną listwą na klapie......., właśnie tam ruda wyłazi zlosnik.gif Wada fabryczna, nawet w aso akcja była i jakieś podkładeczki tam zakładali hehe.gif

Więcej Ci nie powiem, bo na moim na szczęście rudej brak zlosnik.gif

Napisano

> A jak w Civicach wygląda problem korozji? Zarówno w tych przed- jak i poliftowych?

ja mam przedliftową i korozja się pojawiła

występuje m.in. na obrzeżach przedniej klapy (jakieś 3 bąble naliczyłem) oraz w punktowo na drzwiach i tylniej klapie (w różnych zakamarkach, na zagięciach i łączeniach blachy). tragedii nie ma na razie ale trzeba będzie się temu przyjrzeć

Napisano

Odpuść sobie słabowite i dychawiczne 1.4......i kup takiego zlosnik.gif

Też 5D......, ale po swapie skromny.gif

post-97311-14352512767351_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.