Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I-FLUX czyszczenie układu dolotowego

Featured Replies

Napisano

Czyścił ktoś u mechanika układ dolotowy tą metodą???

Z tego co czytałem można tym wyczyścić cały dolot , egr , przycinające się łopatki turbiny , kolektor dolotowy. Doczytałem się o tej metodzie na vectra club. Czyszczą tak cdti 150km. Podobno jednorazowy zabieg to około 300zł. Na allegro jest płyn i urzadzenie.

http://allegro.pl/i-flux-100-plyn-xenum-do-czyszczenia-zaworow-egr-i1484764345.html

http://193.23.48.133/i-flux-100-xenum-do-czyszczenia-zaworow-egr-i1484764329.html

jest też filmik

Napisano

Tak. Ja czyściłem. Kilkunastu swoim klientom. Ze skutecznością bywa różnie. Zależy od auta, stopnia zasyfienia, itp. W jtd na skuteczne oczyszczenie EGR nie ma za bardzo co liczyć gdyż zawor jest "na boku" drogi, którą pokonuje zasysane powietrze wraz z płynem czyszczącym. Ponad to w tych EGRach ważne jest czyszczenie samego trzpienia w cewce, a tam płyn wogóle nie dociera ( tylko demontaż i czyszczenie mechanicznme ). Tak więc I-FLUXa jako sposobu na ratowanie EGRa w jtd nie polecam bo nie pomoże. Natomiast układy dolotowe doczyszcza ( też z różną skutecznością ) i parę zapieczonych kierownic w turbinach udało się odblokować. Operacja kosztuje 300,- i generalnie uważam, że warto co 50 kkm choćby profilaktycznie coś takiego wykonać.

Napisano

Zaciekawiło mnie to nawet. Samo czyszczenie EGR mnie nie interesuj, bo u mnie jest on zaślepiony i do niczego nie potrzebny, ale dolot chętnie bym wyczyścił choćby profilaktycznie (oczywiście jeżeli ma to jakikolwiek sens i przynosi jakiekolwiek korzyści). Muszę poszukać w swoich okolicach kogoś kto coś takiego robi.

Napisano

Uwazam, że ciekawy temat. Jak ktoś zna zakład w okolicach Łodzi co to robi to proszę o info.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.