Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Falujące obroty - T-Jet

Featured Replies

Napisano

Odpalam maszynę na zimno, obroty wskakują na ~1400/min. Wszystko jest jak powinno być. Wrzucam bieg, puszczam sprzęgło i delikatnie ruszam bez gazu. Obroty w tym momencie idą do ~1000/min. Gdy osiągną ten pułap nagle zaczynają skakać między 1k a 1,5k/min i póki nie wcisnę do podłogi sprzęgła lub nie dodam troszkę gazu to sobie tak falują. Występuje to tylko przy zimnym silniku, bez żadnych efektów pobocznych ani też najmniejszych problemów na ciepłym silniku.

Ma ktoś tak? Wyjmować przepustnicę i próbować ją czyścić czy może kupić nową? zlosnik.gif

Napisano

Przepustnicę się czyści, tym bardziej, jak zapytasz o cenę nowej.

Napisano

> Przepustnicę się czyści, tym bardziej, jak zapytasz o cenę nowej.

Co jaki przebieg się czyści?

Napisano

> Co jaki przebieg się czyści?

W większości aut na wielopunktowym wtrysku, przepustnica jest zasyfiona po 40-50 kkm.

Napisano

> W większości aut na wielopunktowym wtrysku, przepustnica jest zasyfiona po 40-50 kkm.

Dzieki, to mam jeszcze czas ok.gif

Napisano
  • Autor

> Przepustnicę się czyści, tym bardziej, jak zapytasz o cenę nowej.

Rzuciłem okiem w ePera - 400e, a więc dużo. Myślę, że dzisiaj ją wyjmę i spróbuję opanować waytogo.gif.

Napisano

> Rzuciłem okiem w ePera - 400e, a więc dużo. Myślę, że dzisiaj ją wyjmę i spróbuję opanować .

Jeżeli nie dysponujesz komputerem, to proponuję odłączyć aku przed zabiegiem. Zobacz też, czy będzie dojście bez demontażu i odpinania wtyczki. W Bravo nie ma linki gazu, więc pewnie i tak po wszystkim trzeba adaptację przepustnicy zrobić. W podobnym 1,2 16V wystarczyło odłączyć aku, po podłączeniu włączyć zapłon, na wyłączonych odbiornikach poczekać około minutę i nie wyłączając zapłonu uruchomić silnik. Potem musi chodzić na wolnych obrotach do osiągnięcia temp. roboczej, następnie wcisnąć na chwilę pedał gazu do połowy, później na chwilę do oporu i przytrzymać na odcince ze 2 sekundy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.