Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dwa pytania Nagrzewnica

Featured Replies

Napisano

Witam Serdecznie. Odrazu przechodzę do pytań. Czy dokupię oddzielnie uszczelki do nagrzewnicy (na 2 rurki które wchodzą do kanałów) i drugie pytanie jak odpowietrzyć Marysie, sił mi brakuje. Wczoraj przekonany ze nagrzewnica padła i cieknie dostałem się do niej odkręcając po drodze co potrzeba i dostrzegłem ze wyciek jest spod rurki którą płyn wpływa. Spuściłem płyn wyciągnąłem rurkę i dostrzegłem mosiężny dystans i zaraz przy nim uszczelkę o której mowa, sama uszczelka twarda i lata swojej przydatności już ma dawno za sobą. Nie mając nowej uszczelki oczyściłem wszystko i posmarowałem silikonem odczekałem zalałem płynem -oczywiscie nic to nie dało bo płyn nadal kapie. Jutro wybieram się do sklepu z nadzieją ze kupie uszczelki oddzielnie i wszystko wróci do normy

A co do odpowietrzenia ( muszę spuszczać płyn do tej wymiany Ja spuściłem) Ale jak zalewałem zoonk.. Odkręciłem Dwa odpowietrzniki na chłodnicy i wężach przy kabinie tych które idą do nagrzewnicy właśnie. wlewając płyn do zbiorniczka po jakiś 2,5 litrach zrobił się pełny, spuściłem jeszcze raz płyn, i zalałem małym siurkiem odnowa- odpowietrzniki wykręcone i nadal to samo, zbiornik pełny a płynu jeszcze połowa nie wlana! Cudowałem kombinowałem dopiero odpalenie silnika i temperatura powyżej połowy wskaźnika coś DAŁY nono.gif jest na do inny sposób? Dziękuje z podpowiedzi stres i stres

A to wszystko zrobiłem z ciekawości jak mi robot pójdzie przy wymianie.

Napisano

Ja kupowałem uszczelki w ASO, koszt nie jest duży więc można. W zwykłym sklepie pewnie też się dobierze, próbowałem i miałem wrażenie, że orygimalna ma przekrój zbliżony do prostokąta a ta ze sklepu jest okrągła. Ale może to było mylne wrażenie.

Co do odpowietrzenia, to co opisujesz to normalne zjawisko. Dolewaj, odpowietrzaj, dolewaj, odpowietrzaj aż poziom płynu w zbiorniku przestanie się zmniejszać. Oczywiście silnik musi być uruchomiony do odpowietrzenia.

Napisano
  • Autor

No i wyciek opanowany uszczelek oryginalnych nigdzie w sklepach dokupić się nie da, jak już to podobne okrągłe w przekroju standardowe (stare wymontowane z nagrzewnicy prostokątne ) jeżeli już coś tam się dobrać by dało i tak sprzedawcy zapewniali ze będzie oslabiony.gif leciało bo musi być oryginał. kupiłem co był różne przybliżone rozmiary uszczelek żeby było w czym wybierać i do roboty - trochę godzin kombinowania bo a to ta wcisnąć się nie da a tamta za cienka, ale jakoś poszło i z nagrzewnicy już nic nie kapie. i mam nadziej ze tak będzie.

A co do uszczelek z ASO zamówiłem i już po fakcie do mnie dotarły (wielkie dzięki Maniek) koszt 5,60 za sztukę choć oryginał Fiat to i tak uszczelki okrągłe, w przekroju prostokąty jakoś nie przypominają. Chyba Fiat zmienił taktykę

Napisano

> 5,60 za sztukę choć oryginał Fiat to i tak uszczelki okrągłe, w przekroju prostokąty jakoś nie

> przypominają. Chyba Fiat zmienił taktykę

Zdaje mi się, że zawsze były okrągłe, tylko pod wpływem czasu i temperatury deformowały się i zachowywały spłaszczony kształt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.