Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Check Engine, tryb awaryjny 1.2 8V

Featured Replies

Napisano

Panowie mam do was Pytanko, ciekaw jestem czy ktoś miał podobne objawy.

Wczoraj w drodze na zlocik zapalił mi się check engine i nie zgasł, komp odcinał przy 4,5 auto się zmuliło totalnie,

Silnik to 1.2 8V ale jest kiepsko z mocą, jak daje więcej gazu AFR wskazuje mi ubogą mieszankę, sondę mam zamiennik NGK.

Czy mogą być to objawy znowu padniętej sondy? Dziś wracając ze zlotu już nie było checka, ale auto nie było tak żwawe jak wcześniej.

Kompa mam dużego, czytałem ze one potrafią świrować jak jest gorąco. Będę musiał pewnie podskoczyć na kompa ale zastanawiam się czy to sonda szwankuje czy faktycznie muła ma auto bo nie dostaje paliwa i mieszanka uboga, Wczoraj rano wszystko było ok, Usterka pojawiła się nagle.

Napisano

> Panowie mam do was Pytanko, ciekaw jestem czy ktoś miał podobne objawy.

> Wczoraj w drodze na zlocik zapalił mi się check engine i nie zgasł, komp odcinał przy 4,5 auto się

> zmuliło totalnie,

> Silnik to 1.2 8V ale jest kiepsko z mocą, jak daje więcej gazu AFR wskazuje mi ubogą mieszankę,

> sondę mam zamiennik NGK.

> Czy mogą być to objawy znowu padniętej sondy? Dziś wracając ze zlotu już nie było checka, ale auto

> nie było tak żwawe jak wcześniej.

> Kompa mam dużego, czytałem ze one potrafią świrować jak jest gorąco. Będę musiał pewnie podskoczyć

> na kompa ale zastanawiam się czy to sonda szwankuje czy faktycznie muła ma auto bo nie dostaje

> paliwa i mieszanka uboga, Wczoraj rano wszystko było ok, Usterka pojawiła się nagle.

kompa masz iaw 8f.5t?

Napisano
  • Autor

> kompa masz iaw 8f.5t?

Dokładnie tak.

IAW 8F .5T/060M-0E

1.2 CM MPI ECOL

Napisano

> Dokładnie tak. ECOL

ja mam bez wersji ecol i mi nie pokazuje błędu lambdy a jeżdze bez bo mam szerokopasmówke, sczytaj błędy to sie dowiesz o co kaman

Napisano
  • Autor

> ja mam bez wersji ecol i mi nie pokazuje błędu lambdy a jeżdze bez bo mam szerokopasmówke, sczytaj

> błędy to sie dowiesz o co kaman

Podjechać będe musiał, tylko ciekaw jestem czy uwalona sonda tak by zamulała auto. Spróbuję pojeździć bez sondy jeszcze

Napisano

poweim tak, miałem takl samo jak ty na ecolu, dziwne zapalanie kontrolki wtrysku, odcinka przy 4,5 nie jest to fajnie jak się zabierasz do wyprzedzania, pozatym też przy zczytywaniu błedów wyskakiwało że sonda, więc zmieniłem na troszke nowszego i nie ecola od tego czasu zero czeków.

Zmień go.

Napisano
  • Autor

Możesz podać przykładowego kompa?

Nie miałby ktoś pożyczyć do przetestowania?

Napisano

> Możesz podać przykładowego kompa?

> Nie miałby ktoś pożyczyć do przetestowania?

Jakbyś był czasem na śląsku a w zasadzie to zagłębiu to mogę Ci takowy udostępnić.

Napisano
  • Autor

> Jakbyś był czasem na śląsku a w zasadzie to zagłębiu to mogę Ci takowy udostępnić.

Raczej nie możliwe. Na śląsku to ja w życiu nie byłem jeszcze, hehe

Napisano
  • Autor

> Ten jest ok

> Dawno Ci pisalem ze masz tego dziada zmienic!!!

Dotąd nie było problemów, ale pewnie go zmienię, ile zdjęcie immo z takiego kompa? Bo mam jeszcze komplet za 160 z immo

Napisano

> Dotąd nie było problemów, ale pewnie go zmienię, ile zdjęcie immo z takiego kompa? Bo mam jeszcze

> komplet za 160 z immo

immo kolo 100zl moze taniej troche zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> immo kolo 100zl moze taniej troche

A ty nie miałeś czasem takiego kompa nasprzedaż?

mogę za 170 kupić komplet, IAW 18F .B3

Napisano

> Ten jest ok

> Dawno Ci pisalem ze masz tego dziada zmienic!!!

a czym sie różnią między sobą te kompy iaw 8f z końcami oznaczeń B2, B3 i B4 ?

wszystkie są do 1.2 75km ale chodziło o ulepszenia ich parametrów czy może któryś z nich jest do modelu z podwójną sondą (jeśli takie 75ki wogóle były) smile.gif

Napisano

> A ty nie miałeś czasem takiego kompa nasprzedaż?

Dawno temu i nie prawda 270751858-jezyk.gif

> mogę za 170 kupić komplet, IAW 18F .B3

Ja tez wlasnie kupilem takiego ale lezy u huby zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.