Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne odglosy podczas skretu i jazdy po wybojach

Featured Replies

Napisano

Witam w asterce byly wymieniane sprezyny, amortyzatory, lozyska mcpersona (nie wiem jakiej marki sprezyny) i teraz co jakis podczas jazdy slychac niepokojace odglosy w momecie rozciagania sie maksymalnie zawieszenie slychac jakby stukanie sprezyny (jak by byla za krotka i wypadala z gniazda, czasem podczas skrecania np podczas parkowania tez slychac dzwiek jakby przesuwania sie sprezyny(jak by byla skrecona i nastepowalo jej rozprostowanie), Moze sie zdarzyc ze sprezyna jest za krotka/za malej srednicy i bedzie wyskakiwac, czy moze to wina lozyska mc persona ?

Napisano

Ja u siebie miałem dokładnie takie odgłosy, ale tylko z jednej strony. Po wymianie łożyska i profilaktycznie poduszki MCP jest ok. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Ja u siebie miałem dokładnie takie odgłosy, ale tylko z jednej strony. Po wymianie łożyska i

> profilaktycznie poduszki MCP jest ok. Pozdr.

U mnie tez wystepuje to z jednej strony, mozna jakos organoleptycznie stwierdzic uszkodzenie lozyska? Jakiej firmy zastosowales lozysko?

Napisano

Gdy samochód był cały na podnośniku kolumnowym, mechanik kręcił jednym kołem, a strzelało w tym drugim chyba. Na tej podstawie stwierdził, że na 100% to łożysko do wymiany. Poduszkę, to już sam dokupiłem do tego, żeby była nowa przy jednym demontażu MCP. Łożysko firmy DELLO (? spisałem z paragonu, takie mi wcisnęli), ale kup LUK-INA lub FEBI, te będą najlepsze z najtańszych, jakieś 30-40 zł. Poduszkę mam CORTECO, była jedną z tańszych. Zakup i montaż w czerwcu 2008 roku i do tej pory spokój. Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.