Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mały problem z GRANDE !!!!!

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie. Zwracam sie do was użytkowników GRANDE Punto o pomoc w znalezienu małego problemu ze wspomaganiem. Od pewnego czasu zaczeło sie dziać coś dziwnego, a mianowicie przy skręcie w lewo czy to na postoju czy to w czasie jazdy odczuwam lekkie drzenie kierownicy tak jakby coś sie nie dobrego zaczeło dziać. A czasami tez przy ostrym skręcie w lewo na max lub też dłuższym przytrzymaniu skrętu własnie w tym miejscu gdzie zaczyna sie te drżenie włącza sie kierownica na desce i wyłacza całkowicie wspomaganie. Zaznaczę tez że dzieje sie to tylko przy skręcie w lewo i dzieje sie to falami przy skrecaniu. Znika ten problem kiedy wyłacze autko i zapale wtedy to z deski znika lampka od kierownicy i wspomaganie działa ale problem pozostaje. Nie zauważyłem tez zeby to postępowało w gorszą stronę. Pojawiło sie nagle i nie przestaje. dodatkowe wspomaganie CITI działe bez problemu ale odczuwalny jest taki sam problem. Rozmawiałem z kilkoma znachorami i każdy ze to silnik wspomagania bo to wiadomo elektryka inni że to nie silnik tylko listwa. Być może ktoś z was spotkał sie juz kiedyś z podobnym problemem i potrafił by mi wskazać gdzie jest problem. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam MuleZ

Napisano

Niestety może to być typowy objaw usterki wspomagania, właśnie przy skręcie w lewo szwankuje. Serwis wymienia całość ( koszt gigantyczny prawie 3000 zl !), ale jak zwykle Polak potrafi naprawić to : np. tutaj:

Informacja za innym forum o Fiacie

Dane na pewno się przydadzą bo facet się naprawde zna na rzeczy

Pan Mariusz Niszczorek

Ul.Stara 15

41-703 Ruda Śląska

kontakt : 601415373

Napisano
  • Autor

> Niestety może to być typowy objaw usterki wspomagania, właśnie przy skręcie w lewo szwankuje.

> Serwis wymienia całość ( koszt gigantyczny prawie 3000 zl !), ale jak zwykle Polak potrafi

> naprawić to : np. tutaj:

> Informacja za innym forum o Fiacie

> Dane na pewno się przydadzą bo facet się naprawde zna na rzeczy

> Pan Mariusz Niszczorek

> Ul.Stara 15

> 41-703 Ruda Śląska

> kontakt : 601415373

Wszystko fajnie ale koszt dojazdu bedzie droższy ode mnie do tego Majstra.

Podejzewam że pewnie bedzie do wymiany własnie silnik lub jak jeden ze znachorów mi powiedział ze to prawdo podobnie wina listwy czy maglowinicy. ale kto wie moze uda mi sie na dniach to wyjaśnić.

Napisano

Stawiałbym na czujnik skrętu, podobno jest to

częsta usterka Grande.

Ja już to przerabiałem.

Najlepiej podjedź do ASO, podłącz do komputera i

wszystko będzie wiadomo.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.