Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

328i Coś puka w przednim błotniku?

Featured Replies

Napisano

Witam jestem od dzisiaj szczęśliwym posiadaczem zacnego autka jakim jest BMW E46

Niestety mimo że auto jest w BDB stanie i świetnie jeździ to mam jeden mały problem, a mianowicie jak reguluje sobie temperaturę pomiędzy 20-25st to zaczyna coś stukać w przednim prawym błotniku stukanie występuje mniej więcej co 5 sekund(puka jak by coś się przytykało i otwierało) jest to bardzo ciche lecz denerwuje mnie bo coś jest nie tak,dzieje się to na zapalonym i zgaszonym silniku może ktoś podpowie czy już w pierwszy dzień mam się martwić że czekają mnie wydatki bo się załamie

Napisano

Coś jakby Webasto działało. Masz je na wyposażeniu? Jaki silnik?

Zresztą zależy jakie to stukanie, ale najprawdopodobniej będzie to elektrozawór.

Napisano
  • Autor

> Coś jakby Webasto działało. Masz je na wyposażeniu? Jaki silnik?

> Zresztą zależy jakie to stukanie, ale najprawdopodobniej będzie to elektrozawór.

Nie mam webast-a silnik jest 328i dźwięk dochodzi z przedniego błotnika od strony kierowcy

wystarczy że zwiększę temperaturę lub zmniejszę i jest cisza...

Napisano

Nie zauważyłem w temacie, że podałeś model. sciana.gif

Ale Ty też się trochę pogubiłeś :D:

> zaczyna coś stukać w przednim prawym błotniku

> dochodzi z przedniego błotnika od strony kierowcy

(chyba, że angol?)

Napisano

> Witam jestem od dzisiaj szczęśliwym posiadaczem zacnego autka jakim jest BMW E46

> Niestety mimo że auto jest w BDB stanie i świetnie jeździ to mam jeden mały problem, a mianowicie

> jak reguluje sobie temperaturę pomiędzy 20-25st to zaczyna coś stukać w przednim prawym

> błotniku stukanie występuje mniej więcej co 5 sekund(puka jak by coś się przytykało i

> otwierało) jest to bardzo ciche lecz denerwuje mnie bo coś jest nie tak,dzieje się to na

> zapalonym i zgaszonym silniku może ktoś podpowie czy już w pierwszy dzień mam się martwić że

> czekają mnie wydatki bo się załamie

kieyds spotkalem sie z czyms takim samym w aucie klienta. ja bym obstawial klapke od cyrkulacji wewnetrznej-zewnetrznej ale zadnej pewnosci nie mam grinser006.gif

Napisano

> kieyds spotkalem sie z czyms takim samym w aucie klienta. ja bym obstawial klapke od cyrkulacji

> wewnetrznej-zewnetrznej ale zadnej pewnosci nie mam

W desce moze stukac jakis przekaźnik, blizej srodka regulator temperatury (jest za radiem), moze tez stukac pompka obiegu wody, moga stukac klapki sterujace przeplywem, moze stukac kompresor przy wl klimatyzacji i wiele wiele innych rzeczy - trzebaby komuśposluchać co to za dzwiek

Napisano
  • Autor

> W desce moze stukac jakis przekaźnik, blizej srodka regulator temperatury (jest za radiem), moze

> tez stukac pompka obiegu wody, moga stukac klapki sterujace przeplywem, moze stukac kompresor

> przy wl klimatyzacji i wiele wiele innych rzeczy - trzebaby komuśposluchać co to za dzwiek

Dźwięk to takie stukanie jakby zamykała i otwierała się jakaś klapka dzisiaj dokładnie sprawdziłem i stuka os 22-29st

na forum bmw napisali mi ze może to być " elektrozawór który włącza obieg do nagrzewnicy" patrzałem na allegro jak to wygląda ale jest sporo rożnego typu elektrozaworów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.