Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki Grand vitara 1.9DDis

Featured Replies

Napisano

wymiana sprzęgła co ile i jaki to koszt?

dodatkowe pytania jaki opony są montowane fabrycznie, czy w SUVach stosuje się opony letnie/zimowe czy może całosezonówki?

Napisano

> wymiana sprzęgła co ile i jaki to koszt?

najlepiej przedzwoń do najbliższego ASO

> dodatkowe pytania jaki opony są montowane fabrycznie, czy w SUVach stosuje się opony letnie/zimowe

> czy może całosezonówki?

fabrycznie 225/65R17

można stosować dowolne opony

wszystko zależy od zasobności portfela

do tego musisz pomyśleć, jak nie będziesz nią wyjeżdżał w zimę poza miasto to możesz cały rok na letnich śmigać

możesz też wybrać całoroczne, przy czym tutaj zaraz ktoś powie, że jak coś jest do wszystkiego to jest i do niczego

ja sam osobiście śmigam na całorocznych ale będę dokupował zimówki ze względu na przeprowadzkę w n'tą kategorię odśnieżania dróg

Napisano
  • Autor

> najlepiej przedzwoń do najbliższego ASO

dzwoniłem wiem że po 75 000km lub 5 latach

ale ceny nie podali bo kosztorys wystawiają wg.VIN którego nie mam bo jesteśmy na etapie szukania własnego egzemplarza

> fabrycznie 225/65R17

> można stosować dowolne opony

> wszystko zależy od zasobności portfela

> do tego musisz pomyśleć, jak nie będziesz nią wyjeżdżał w zimę poza miasto to możesz cały rok na

> letnich śmigać

> możesz też wybrać całoroczne, przy czym tutaj zaraz ktoś powie, że jak coś jest do wszystkiego to

> jest i do niczego

> ja sam osobiście śmigam na całorocznych ale będę dokupował zimówki ze względu na przeprowadzkę w

> n'tą kategorię odśnieżania dróg

na stan dróg w moim rejonie podczas zimy nie ma co narzekać, druga sprawa samochód ma czasem jeździć po polnych duktach i różny piasek i niewielkie błotko ma mu być nie straszne przez to pomyślałem ze oponki wielosezonowe to mogą zapewnić.

Ogólnie badam koszty eksploatacyjne tego modelu.

Napisano

Fabrycznie (przynajmniej w mojej i GV dwóch znajomych) dawali "całoroczne" - bardziej wyglądające na letnie, niż na zimowe. Ja bym jednak sugerował zakupić dodatkowy komplet zimówek...

Napisano

Jeżeli chodzi o zwykłe koszty przeglądów, to DDiS jest chyba nawet tańsze od mojego 2.0. Z tego co się orientuję w przypadku diesla przerażający jest koszt wymiany rozrządu (w ASO w Wawie brat miał płacić ok. 5300PLN)

W benzyniaku zwykły przegląd (ASO) kosztuje ok. 1000 - 1300 zł...

Napisano

> Fabrycznie (przynajmniej w mojej i GV dwóch znajomych) dawali "całoroczne" - bardziej wyglądające

> na letnie, niż na zimowe. Ja bym jednak sugerował zakupić dodatkowy komplet zimówek...

Albo jeździć na zimówkach cały rok, na piachu będzie sobie dobrze radzić. A jak nie to opona pokroju BFG AT albo General Grabber AT2.

Napisano

> dzwoniłem wiem że po 75 000km lub 5 latach

To w nowych GV sprzęgło wymienia się co ileś km jak np. rozrząd?

Napisano
  • Autor

> To w nowych GV sprzęgło wymienia się co ileś km jak np. rozrząd?

chodziło mi o rozrząd od samego początku, czasem człowiek myśli jedno pisze drugie. A co gorsza nie zauważa błędu :/

Napisano

> wymiana sprzęgła co ile i jaki to koszt?

> dodatkowe pytania jaki opony są montowane fabrycznie, czy w SUVach stosuje się opony letnie/zimowe

> czy może całosezonówki?

Docisk kosztuje ok750,tarcza ok 700 i wysprzeglik z lozyskiem ok 800.

Sprzegla w GV sa bardzo wrazliwe na przypalenie.

W nowych GV montowane sa w standarcie opony caloroczne ale na zyczenie moga byc zimowki.

Napisano

> chodziło mi o rozrząd od samego początku, czasem człowiek myśli jedno pisze drugie. A co gorsza nie

> zauważa błędu :/

Ostatnio robilem przeglad po 75000 km razem z rozrzadem i faktura wyniosla ponad 5kpln

Napisano

> Albo jeździć na zimówkach cały rok, na piachu będzie sobie dobrze radzić.

Dużo zależy od priorytetów, ale jeśli hałas generowany przez opony na asfalcie nie stanowi problemu, to w takim właśnie zastosowaniu sprawdzi się IMO całkiem nieźle coś w rodzaju Dunlop Grandtrek SJ6 ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.