Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

P2fl 1.2 8v ubywa plynu chlodniczego

Featured Replies

Napisano

Witam

Nowy nabytek i nowy problem. W niedziele zauwazylem, ze kropek ma malo plynu chlodzacego - bylo ponizej minimum. Dolalem prawie na maxa. Od tamtego czasu dziewczyna zrobila ok. 300 km. Niestety dzis rano otwieram maske i patrze, ze znowu jest ponizej minimum. Pod korkiem oleju nie ma masla, oleju nie przybywa, nigdzie nie ma mokrych sladow, dywaniki suche. To gdzie jest ten plyn ? Auto ma lpg tartarinin tec 99 (II gen) - moze uklad chlodzenia jest zapowietrzony ?

Napisano

Oj. Płyn może uciekać na różne sposoby. Nie robi plam pod sobą?

Poszukaj charakterystycznych zacieków na wężach, zgrzewach chłodnicy, w okolicach pompy.

Napisano

> Witam

> Nowy nabytek i nowy problem. ... <

W moim Kropku miałem podobnie, płyn uciekał na złączce w obwodzie gazu. Proszek do uszczelniania chłodnic załatwił sprawę definitywnie.

Napisano
  • Autor

> Oj. Płyn może uciekać na różne sposoby. Nie robi plam pod sobą?

> Poszukaj charakterystycznych zacieków na wężach, zgrzewach chłodnicy, w okolicach pompy.

Nie - plam i zaciekow nie ma

Napisano
  • Autor

> W moim Kropku miałem podobnie, płyn uciekał na złączce w obwodzie gazu. Proszek do uszczelniania

> chłodnic załatwił sprawę definitywnie.

Polecisz jakis konkretny ?

Napisano

Witam

Problem ubywającego płynu w PIIFL miałem już w pierwszym roku od momentu zakupu auta. Reklamacje gwarancyjne kończyły się stwierdzeniem ASO - nie stwierdzono usterek a problem powtarzał się notorycznie. po gwarancji pojawiły się ślady osadu płynu w dolnej części chłodnicy w miejscu łączenia rurek aluminiowych ze zbiornikiem wyrównawczym. Wymieniona chłodnica na nową i problem ustąpił na 2 lata po czym powrócił - przeciek w tym samym miejscu. Trzecia chłodnica okazała się lepsza jakościowo i do momentu sprzedaży kropka tj. przez 3 lata spokój.

Obejrzyj dokładnie miejsce łączenia wymiennika aluminiowego chłodnicy z plastikami może tam znajdziesz przyczynę swojego problemu.

Dodawanie uszczelniaczy do płynu to doraźne rozwiązanie problemu.

Napisano
  • Autor

> Witam

> Problem ubywającego płynu w PIIFL miałem już w pierwszym roku od momentu zakupu auta. Reklamacje

> gwarancyjne kończyły się stwierdzeniem ASO - nie stwierdzono usterek a problem powtarzał się

> notorycznie. po gwarancji pojawiły się ślady osadu płynu w dolnej części chłodnicy w miejscu

> łączenia rurek aluminiowych ze zbiornikiem wyrównawczym. Wymieniona chłodnica na nową i

> problem ustąpił na 2 lata po czym powrócił - przeciek w tym samym miejscu. Trzecia chłodnica

> okazała się lepsza jakościowo i do momentu sprzedaży kropka tj. przez 3 lata spokój.

> Obejrzyj dokładnie miejsce łączenia wymiennika aluminiowego chłodnicy z plastikami może tam

> znajdziesz przyczynę swojego problemu.

> Dodawanie uszczelniaczy do płynu to doraźne rozwiązanie problemu.

Jezdze 2 lata Punto 2 przed liftem (2003r.) i nie mialem zadnych problemow z chlodnica. Tydzien temu kupilismy dla dziewczyny model po lifcie i niestety cos sie niedobrego dzieje. Po weekendzie postawie auto na kanal i obejrze wszystkie zlaczki. Dzieki za sugestie smile.gif

Napisano

> Witam

> Problem ubywającego płynu w PIIFL miałem już w pierwszym roku od momentu zakupu auta.

Jeżdżę P II FL z rocznika 2003. W ub. roku jesienią zaliczyłem rozszczelnienie chłodnicy na zgrzewie (grzbiet, mi akurat puściło na spawie po prawej. Chłodnica wymieniona na nową. Fabryczna wytrzymała 7 lat.

Napisano

Nie chodzi o złączki a o samą chłodnicę. Obejrzyj ją dokładnie w miejscu gdzie łączone są rurki aluminiowe z plastikowymi elementami, szczególnie dolną cześć po stronie wlewu płynu.

Napisano

Oblukaj BROK , kiedys w CC 1.1 mialem dziurke jak polowa lebka od szpilki .Przy zimnym silniku nic nie ubywalo , ale juz pod cisnienie powoli plyn mowil papa.

Sam Brok to koszt ok . 10 zl , troche zabawy przy robocie jest

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.