Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Buczenie po wyłączeniu silnika pug 308 1.6 hdi 110

Featured Replies

Napisano

Szczerze to się boję zapytać o to, ale trzeba.

Od jakiegoś tygodnia po dłuższym użytkowaniu albo po mocniejszym po wyłączeniu silnika słychać takie buczenie chwilowe które po 10-15 sekundach zanika. Dziś sprawdzałem i wydaje mi się, że dźwięk dochodził od strony sprężarki confused.gif

Miał ktoś podobne zjawisko??

Silnik ma 86 tyś nalatane, duperele typu filtry i ojeje wymieniane regularnie co 10 tyś, nie katuje motoru, po zatrzymaniu czekam tak z 2 minuty zanim silnik wyłączę. Generalnie obchodzę się z tym motorkiem jak z jajkiem, czy coś może mnie teraz zaskoczyć?? niewiem.gif

Napisano

> Szczerze to się boję zapytać o to, ale trzeba.

> Od jakiegoś tygodnia po dłuższym użytkowaniu albo po mocniejszym po wyłączeniu silnika słychać

> takie buczenie chwilowe które po 10-15 sekundach zanika. Dziś sprawdzałem i wydaje mi się, że

> dźwięk dochodził od strony sprężarki

> Miał ktoś podobne zjawisko??

> Silnik ma 86 tyś nalatane, duperele typu filtry i ojeje wymieniane regularnie co 10 tyś, nie katuje

> motoru, po zatrzymaniu czekam tak z 2 minuty zanim silnik wyłączę. Generalnie obchodzę się z

> tym motorkiem jak z jajkiem, czy coś może mnie teraz zaskoczyć??

Może to turbinka jednak zwalnia aż do zatrzymania, i dopiero teraz udało Ci się usłyszeć ten dźwięk?

Napisano

A moze coś podobnego jak tutaj u mnie: ?

tutaj

Do tej pory mi buczy. Wystarczy, że wiatrak się włączy z powodu podwyższenia temperatury, albo włączenia klimatyzacji, to po zgaszeniu silnika - UUUUUuuuuuuuEEEEEEEeeeeeuuuuuu .

Tak cichutko, jakby ktoś na rurce od drinka grał ;-)

Napisano
  • Autor

> A moze coś podobnego jak tutaj u mnie: ?

> tutaj

> Do tej pory mi buczy. Wystarczy, że wiatrak się włączy z powodu podwyższenia temperatury, albo

> włączenia klimatyzacji, to po zgaszeniu silnika -UUUUUuuuuuuuEEEEEEEeeeeeuuuuuu .

> Tak cichutko, jakby ktoś na rurce od drinka grał ;-)

Hmm tylko, że mi skończył gaz w klimie więc nie jeżdżę na niej, nawiewu też nie włączam bo tak gorąco, że z otwartymi szybami jeżdżę. Wiatrak chłodnicy to też raczej nie jest...zastanawia mnie ten zwór od sprężarki... swojego czasu czytałem o jakiejś rurce doprowadzającej olej do sprężarki, ponoć wytrącają się tam jakieś kryształki i trzeba tę rurkę wymieniać, ale jakoś nie miałem czasu żeby się temu przyjrzeć bo w sobotę mam ślub i nijak mi teraz nie pasuje stawać autem żeby coś rozbierać.

Napisano

U mnie tak bzyczy po każdym wyłączeniu silnika ale ja mam 1.5 dci i to podobno zawór egr bzyczy albo zawór sterowania turbiną.

Napisano

u mnie to po wyłączeniu silnika to tak jakby piszczy z 10-15sek. to normalne...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.