Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszkodzona gladz cylindra, rozwiert?

Featured Replies

Napisano

Pany mam blok z Punto I 1.2 8V w ktorym sa do wymiany pierscienie. Do tego gladz 2 cylindra jest porysowana.

img3979q.th.jpg

Tlokow jak widac jeszcze nie wyciagalem.

Pytanie czy warto bawic sie w tulejowanie lub rozwiert? Ew. jak to inaczej ugryzc zeby bylo dobrze?

Jesli rozwiert na wieksze tloki to co podejdzie zamiast seryjnych?

Moze zie kombinuje ale... srednica tlokow w 1.2 to ~70,8mm. W cc700 srednica tloka to ~80mm. Dodatkowo srednica sworznia tlokowego jest inna, w 700 jest niestety wieksza. Da rade to ugryzc zeby bylo dobrze czy raczej gra nie warta swieczki? Naszlo mnie z tlokami z 700 z tego wzlgedu ze sa dosc tanio do wyrwania na alledrogo nowki sztuki.

Druga propozycja to przetoczenie tlokow ktore obecnie mam, kupno dolu 1.1 i rozwiert pod te tloki. Co radzice?

Ew. oddac blok do dokladnych pomiarow i dopiero pozniej myslec co dalej?

Napisano

> Moze zie kombinuje ale... średnica tłoków w 1.2 to ~70,8mm. W cc700 średnica tłoka to ~80mm.

Źle kombinujesz hehe.gif Dokonanie czegoś takiego jest nawet nie realne różnica między jednym a drugim tłokiem to ponad 9 mm a odległość pomiędzy dwoma cylindrami jest rzędu 5-6 mm jak się nie mylę więc tak się nie da zlosnik.gif niby podchodzą jakieś tłoki z corsy jak się nie mylę hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Źle kombinujesz Dokonanie czegoś takiego jest nawet nie realne różnica między jednym a drugim

> tłokiem to ponad 9 mm a odległość pomiędzy dwoma cylindrami jest rzędu 5-6 mm jak się nie mylę

> więc tak się nie da niby podchodzą jakieś tłoki z corsy jak się nie mylę

aaa cholera facepalm%5B1%5D.gif Pewnie wywolalem usmiech na twarzy nie tylko u ciebie tongue.gif

No wlasnie o tlokach z opla juz mi cos wspominal Inter, niestety szczegolow nie znam.

Edit:

Wiecej info w starym temacie znalazlem

Wychodzi na to ze pasuja z opla 1,2 oznaczenia C12NZ ok.gif

Napisano

Człowieku przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałeś... Chcesz wsadzić tłoki większe o około 10 mm większe od serii - a widziałeś kiedyś silnik 1.1 fire ze zdjetą główką albo jego rysunek techniczny? Albo inaczej zapytam - masz w ogole jakieś głębsze pojęcie o silnikach? Bo zabiło mnie to pytanie...

Napisano
  • Autor

> Człowieku przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałeś... Chcesz wsadzić tłoki większe o około 10 mm

> większe od serii - a widziałeś kiedyś silnik 1.1 fire ze zdjetą główką albo jego rysunek

> techniczny? Albo inaczej zapytam - masz w ogole jakieś głębsze pojęcie o silnikach? Bo zabiło

> mnie to pytanie...

Po prostu pospieszylem sie w temacie i wyobrazilem sobie to jako rozwiert 1mm. Po poscie "lumo" dopiero wyczailem jaka gafe strzelilem. Ale nie kazdy jest idealny i czysty jak lza jak co niektorzy na tym forum.

Czepiasz sie a sam myliles Irka Gornego z Ireco takze stwierdzam ze nie masz pojecia o branzy i ludziach w niej sie obracajacyh, do tego z twojej okolicy. EOT

Zadalem konretne pytanie to oczekuje konretnej odpowiedzi. Co dalej?

Napisano

Jak Cie uraziłem to sorry, ale jak sam napisałeś - chodziło Ci o rozwiert 1 [mm] a napisałeś wymiary tłoków i różniły się o około 10 [mm] więc nie miej pretensji - dlatego też napisałem czy przeczytałeś to co napisałeś:P Irka z "Ireco" znam ale szczerze się przyznaję że nie wiem jak ma na nazwisko bo nie jest mi to do niczego potrzebne, a co do orientowania się w branży to nie jestem mistrzem do czego się bez bicia przyznaję, ale udało mi się ukoińczyć studia w tym kierunku, pracuję w tej branży i duuużo się bawię u siebie w garażu z furami więc mogę skromnie stwierdzić że coś tam wiem. Jeszcze raz sorki jak Cie uraziłem i pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.