Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocno doprężony motor - problem ze świecami

Featured Replies

Napisano

Od złożenia silnika silnik nierówno troche pracował i jechał tak nawet nawet ale jakby na 3 gary. Niedawno przy okazji zalania silnika wykręciłem świece a tam zagięta świeca na 4 cylindrze. Ustawiłem luz na 0.8, wyszorowałwem świece papierem i szczotką i tak teraz kombinuje czy nie dac podkładek pod swiece dodadtkowych pro forma. A jak tak to jaką grubosć miedzianych podkładek np 0.5mm. silnik dosyć mocno dopręzony- kompresja koło 17. Z drugiej strony zastanawiam się czy po kolizji rozrządu ustawiałem świece bo tylko ta jedna byla wygięta elektroda

Napisano

Jakie świece?(Marka,wartość cieplna). Elektrody białe?

Powiem Ci,że w doprężonym 1.1 spi zaczął mi lepiej jechać jak zmieniłem ngk na zimniejsze NGK BCPR7E i tylko na japończykach.

Napisano
  • Autor

> Jakie świece?(Marka,wartość cieplna). Elektrody białe?

> Powiem Ci,że w doprężonym 1.1 spi zaczął mi lepiej jechać jak zmieniłem ngk na zimniejsze NGK

> BCPR7E i tylko na japończykach.

ngk z uno turbo oczywiscie 3 elektrodowe

Napisano

Jak by świece były nie odpowiednie to raczej każdą byś miał z defektem/zużytą.

Napisano
  • Autor

> Jak by świece były nie odpowiednie to raczej każdą byś miał z defektem/zużytą.

no własnie mi sie tak wydaje że powinna byc swieca np z 1 i 4 gara lub wszystkie a nie tylko jedna. Cos czuje że nikt nie obejrzał ich po remoncie i to to bo tylko ta jedna ucierpiała

Napisano

u mnie na głowicy ścietej o 1.25 + cienka metalowa uszczelka dawałem świece na dodatkowych podkładkach (ze starych swiec można je wykręcić) ponieważ elektroda wystawała i tłok by w nią udeżał ok.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie na głowicy ścietej o 1.25 + cienka metalowa uszczelka dawałem świece na dodatkowych

> podkładkach (ze starych swiec można je wykręcić) ponieważ elektroda wystawała i tłok by w nią

> udeżał

no u mnie dziwne bo splanowane mocniej niz u ciebie a jest seria. Pobawie sie na tygodniu

Napisano

> no u mnie dziwne bo splanowane mocniej niz u ciebie a jest seria. Pobawie sie na tygodniu

a uszczelke masz zwykłą czy metalową ...bo różnica jest 1mm i tu jest pies pogrzebany...by mieć tak samo doprężone na zwykłej uszczelce musiał bym mieć ścięte o 2.25mm...

Napisano
  • Autor

> a uszczelke masz zwykłą czy metalową ...bo różnica jest 1mm i tu jest pies pogrzebany...by mieć tak

> samo doprężone na zwykłej uszczelce musiał bym mieć ścięte o 2.25mm...

metalowa i juzwiem że mam dwie podkładki ale chyba zasadze zamiast trzeciej jedną porządną z miedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.