Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne zachowanie Uno przy odpalaniu

Featured Replies

Napisano

Nie mam pomysłu,jak rozwiązać ten problem.Mianowicie w pewnych sytuacjach przy odpalaniu auta następuje efekt rozładowanego akumulatora,tzn.słychać załączenie rozrusznika,który nie może zakręcić.Dzieje się to zarówno na zimnym silniku,jak i na zagrzanym,zupełnie przypadkowo.Oczywiście pierwsze podejrzenie to tulejki rozrusznika,ale po sprawdzeniu okazało się,że to nie to.Sprawdziłem połączenia na akumulatorze,zaciski masy,wszystkie podejrzane połączenia elektryczne i nic. Od czasu do czasu tak się mu dzieje i koniec.Jedynym sposobem na odpalenie w takiej sytuacji jest pchnięcie go na 3,4-tym biegu,tak aby lekko obrócić wałem i wtedy normalnie odpala.Czy może ktoś będzie miał jakieś sugestie?

Napisano

> Nie mam pomysłu,jak rozwiązać ten problem.Mianowicie w pewnych sytuacjach przy odpalaniu auta

> następuje efekt rozładowanego akumulatora,tzn.słychać załączenie rozrusznika,który nie może

> zakręcić.Dzieje się to zarówno na zimnym silniku,jak i na zagrzanym,zupełnie

> przypadkowo.Oczywiście pierwsze podejrzenie to tulejki rozrusznika,ale po sprawdzeniu okazało

> się,że to nie to.Sprawdziłem połączenia na akumulatorze,zaciski masy,wszystkie podejrzane

> połączenia elektryczne i nic. Od czasu do czasu tak się mu dzieje i koniec.Jedynym sposobem na

> odpalenie w takiej sytuacji jest pchnięcie go na 3,4-tym biegu,tak aby lekko obrócić wałem i

> wtedy normalnie odpala.Czy może ktoś będzie miał jakieś sugestie?

Objawy podobne do moich więc stawiam na rozrusznik

- miałem tak, że odpalałem i co któreś odpalenie było tylko cyk cyk elektromagnesu, zero reakcji, (bendix, szczotki, styki i tuleje wymienione i na razie OK) Też próbowałem go pchać koło metra żeby zmienić położenie i raz się udało a raz nie więc obstawiałem, że to po prosty zacina się rozrusznik

Napisano

W moim wypadku rozrusznik był ok, za to alternator miał rozwalone łożysko. Jak się blokował, to rozrusznik nie dał rady zakręcić, wystarczyło go "trącić" przód - tył na pierwszym biegu i się łożysko udrożniało... do czasu aż się całkiem rozsypało w trakcie jazdy.

Może więc to tu szukaj?

Napisano

Ja tak miałem jak kończyła się szczotka masowa w rozruszniku.

Napisano

Podobnie u mnie. Siadł rozrusznik totalnie. Wymiana na inny i zapala na dotyk smile.gif

Napisano

ja też tak mam,ale bardzo rzadko na razie.to już będę wiedział gdzie szukać jak padnie na dobre zlosnik.gif

Napisano

Nie polecam czekania do całkowitego zgona zlosnik2.gif

Napisano

Spróbuj go odpalić na krótko wtedy będziesz wiedział czy to wina rozrusznika. U mnie najpierw palił za n-tym razem, potem jakieś cykanie, strzały i w końcu było po zawodach, a problem sponsorowała kostka stacyjki wink.gif.

Napisano

> Spróbuj go odpalić na krótko wtedy będziesz wiedział czy to wina rozrusznika. U mnie najpierw palił

> za n-tym razem, potem jakieś cykanie, strzały i w końcu było po zawodach, a problem

> sponsorowała kostka stacyjki .

a to co się działo z kostką stacyjki ? jaki to ma wpływ na rozrusznik że powodowało jego uszkodzenie ?

Napisano

Hmm wyjaśnić tego nie potrafię do końca. Ale cykanie jak kolega pisał było. Wymieniłem i problem z cykaniem odpalaniem się zakończył. Albo akurat trafiłem, że się zawiesił wtedy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.