Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parowanie szyb :(

Featured Replies

Napisano

witam.

mam taki problem. Prują mi szyby bardzo mocno...tak mocno że po pewnym czasie leci z nich woda. Czekam na poradę bo słyszałem już wiele sugestji dlaczego tak jest:

1)nieszczelna szyba w aucie

2)uszkodzona nagrzwenica (przed zimą wymieniłem płyn chłodniczy, po miesiącu jak sprawdzałem ubyło dość sporo, w zbiorniku,dolałem litr i narzie nic nie ubyło)

3)Zauważyłem równieże że coś nie tak jest z przyciskiem do włączania zamkniętego obiegu. Na moje gdy jest włączony zamknięty obieg to świeci sie na przycisku lampka, i po dłuższym czasie parują okna (oczywiście nie czuś zapachów z zewnątrz auta,np spalin). Właczyłem zamkniety obieg(świeci się lampka),ale zauważyłem że czuć zapachy z zew. auta (spalin) i nie parują szyby. Czy to możliwe że jest on źle podłączony i działa odwrotnie? Chodź nie jest to regułą bo czami wg przycisku nie mam włączonego zamknietego obiegu(nie świeci sie lampka) i też szyby nie parują. Czy spotkał się ktoś z Was z tego typu uszkodzeniem, może przycisk sie zepsuł i ma jakieś zwarcie, i faktycznie nie pokazuje(świecąca lampka) tego czy obieg jest zamkniety czy otwarty. Albo mechanimz zamykający obieg nie działa..a przycisk pokazuje dobrze...jak sprawdzić działanie tej funkcji?

Czekam na porady ,bo zimą tak parujace szyby to makabra...widoczność zerowa

pozdrawiam i z góry dziękuję

Napisano

> filtr pp lub obieg powietrza...

za radą kolegów forumowiczów wyciągnąłem filtr pp i stał się cud wink.gif...para pojawia się tylko wtedy kiedy 4 osoby siedzą w aucie zakrecony.gif

Napisano

u mnie bylo podobnie. filtra w ogole nie mialem, wiec to mi odpadlo.

zobacz czy podczas deszczu (wtedy najbardziej sie to ujawnia) gdy kontrolke obiegu masz wlaczona, szyby paruja. jesli nie, to znaczy, ze masz kable pozmaieniene. jesli natomiast szybki paruja wlasciwie non stop, to klapka sie zacina. za psiknalem na zawiasy wd40 (od strony filtra) i jest ok.

oczywiscie zakupilem tez nowy, swiezutki filterek i zadnych problemow z parujacymi szybkami biglaugh.gif

PS. a podlaczenie mozesz latwo sprawdzic. zdejmij klapke filtra, wyjmij sam filtr, wlacz zaplon, i pobaw sie przyciskiem - wtedy bedziesz mial wszystko jak na dloni palacz.gif

Napisano

Zamknięty obieg wewnętrzny daje objawy jak twoje.

Pozatym poczytaj w archiwum , niedawno było, o wylocie powietrza z kabiny.

Jaki model samochodu masz? Bravo,brava, marea?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.