Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mam pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem posiadaczem BMW e34 520i, mam pytanie:

Do czego to służy?

70ac16768b574dc969a2584ec9d0c4139888_min.jpg

oraz co to jest? Dodam, że jak rozkręciłem licznik to było puste miejsce. Nawet nie było żadnej instalacji do podpięcia. Wygląda mi to na to, jakby dotyczyło skrzyni automatycznej, ale ja mam manualną.

92f3b8588891f654783d158360395d8e18597_min.jpg

proszę o podpowiedź

Napisano

to pierwsze służy oryginalnemu radiu i sterujesz tym balans dźwięku prawo albo lewo wink.gif

Napisano

a to drugie wystarczy zapytać wujka Google i faktycznie pokazuje że masz zegary z wersji zawierającą automatyczną skrzynie biegów

Napisano
  • Autor

Już teraz rozumiem. Czy może mi ktoś pokazać jaki ma być oryginalny zegar tego modelu? Dziękuję za objaśnienie 20.GIF

Napisano

> Witam, jestem posiadaczem BMW e34 520i, mam pytanie:

> Do czego to służy?

> oraz co to jest? Dodam, że jak rozkręciłem licznik to było puste miejsce. Nawet nie było żadnej

> instalacji do podpięcia. Wygląda mi to na to, jakby dotyczyło skrzyni automatycznej, ale ja

> mam manualną.

> proszę o podpowiedź

Podaj ostatnie 7 znaków vinu - zobaczymy jaki powinien być oryginał.

Napisano

> a to drugie wystarczy zapytać wujka Google i faktycznie pokazuje że masz zegary z wersji

> zawierającą automatyczną skrzynie biegów

Ale widać, że w tej części znajduje się także wskaźnik inspekcji. Czyżby była to tylko opcja w wypasach z automatem?

Napisano

> Ale widać, że w tej części znajduje się także wskaźnik inspekcji. Czyżby była to tylko opcja w

> wypasach z automatem?

W 525i z '88 też jest wskaźnik inspekcji. Zdaje się, że wszystkie BMW ery nowożytnej posiadały/posiadają taki patent...

Napisano

> W 525i z '88 też jest wskaźnik inspekcji. Zdaje się, że wszystkie BMW ery nowożytnej

> posiadały/posiadają taki patent...

dobrze Ci się wydaje ok.gif

Napisano
  • Autor

A da radę jakoś podświetlić tą część?

Napisano

> A da radę jakoś podświetlić tą część?

Co masz na myśli pisząc - podświetlić?

Napisano

> Co masz na myśli pisząc - podświetlić?

chyba chodzi o wykonanie podświetlenia takiego jak chociażby na przyciski szyb elektrycznych.

Napisano
  • Autor

W sumie chyba mam licznik od automata, więc muszę załatwić licznik oryginalny do tego modelu.

Napisano

> W sumie chyba mam licznik od automata, więc muszę załatwić licznik oryginalny do tego modelu.

a moze orginalnie byl automat. sprawdz wyposarzenie po kodzie vin

Napisano
  • Autor

Po kodzie vin, wyszło, że skrzynia była ręczna. Więc ktoś musiał zmienić licznik.

Napisano
  • Autor

Mogę bez problemu zmienić zegar na taki, co nie ma wyświetlania tych automatycznych biegów?

Napisano

> Mogę bez problemu zmienić zegar na taki, co nie ma wyświetlania tych automatycznych biegów?

No możesz, tylko przebieg sobie pamietaj ustawic grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No możesz, tylko przebieg sobie pamietaj ustawic

Tak, na pewno to zrobię ok.gif

Napisano

> ...BB45064

Według ETK:

- to są Twoje zegary (zgodnie z numerem VIN)

- a to jest ich zastosowanie

W "słabszych" modelach E34 (518, 520, 525 td, 525 tds) zegary były uniwersalne - różnią się tylko obrotomierzem i oprogramowaniem. Nic nie musisz wymieniać.

Napisano
  • Autor

Otóż mam problem z licznikiem spalania. Nie działał, odkręciłem zegar, wypiąłem z kostki żółtej, wpiąłem z powrotem, skręciłem licznik, odpaliłem i działał. Gdy pojeździłem trochę, zgasiłem silnik, potem znowu odpaliłem auto to już nie działał. Robiłem tak parę razy lecz juz mnie to drażniło i olałem sprawę. Dziś zastanawiałem się do czego taka dziwna kostka podpięta do akumulatora. Odpiąłem to i nie było oświetlenia w kabinie, jak i nie dało się silnika odpalić. Gdy podpiąłem to z powrotem to wróciło do normy wszystko i co dziwne, zaczął działać licznik spalania

Orientuje się ktoś co się dzieje?

cd27fdeb1ae70c030a783d6ba431fea114890_min.jpg

Napisano
  • Autor

Kupiłem dziś identyczny zegar do 34 '88r, ja mam '89. Ale to bez różnicy. Chciałem przełożyć sobie licznik z aktualnym przebiegiem i co się okazuje - w moim zegarze nie było płytki z inspekcją. Więc pomyślałem, że przełożę samą płytkę do mojego i finał. Tak zrobiłem. Lecz jak podłączyłem zegar to non-stop świeci mi się żółta i czerwona kreska, po przekręceniu zapłonu wyskakuje dodatkowo OILSERVICE. Po wyłączeniu gaśnie, lecz paski dalej się palą nawet jak auto zamknięte. Trzeba jakiś resecik zrobić? Żeby to gasiło sie, gdy wyłączam zapłon.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.