Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

padła pompa

Featured Replies

Napisano

Prawdopodobnie Padła mi pompa paliwa nie pali i nie słychać charakterystycznego bzzzz przy przekręceniu stacyjki, jak ją wymontować i jaki to jest orientacyjny koszt?

Napisano

Normalnie, podnosisz siedzisko pasażera, odkręcasz zaślepkę, odpinasz wtyczkę i przewód na szybkozłączce, odkręcasz pierścień, wyjmujesz z baku, rozbierasz i wymieniasz. 100-200zł za samą pompę, 500-700 za komplet (kosz, pompa, czujnik).

Najpierw sprawdź przekaźnik i czy do wtyczki pompy dochodzi napięcie bo tu może być problem z niedziałającą pompą.

Napisano

Ja się tylko wtrącę...

Jeżeli dojdzie do tego, że będzie potrzebna nowa pompa - nie polecam zamienników.

Nowe są niestety drogie. W cenie zamiennika znajdziesz używkę oryginał.

Dlaczego nie polecam - głośno pracują. O wiele głośniej.

>Najpierw sprawdź przekaźnik i czy do wtyczki pompy dochodzi napięcie bo tu może być problem z niedziałającą pompą.

I bezwładnościowy wyłącznik zderzeniowy pompy paliwa old.gif

Napisano

Ja się nie zgodzę, mi w MKI padła pompa jakieś 4 lata temu, ułamał się króciec, zakupiłem zamiennik na allegro za 179 zł i pompa śmiga do dzisiaj i nie hałasuję, więc nie szufladkujcie wszystkich zamienników. Trzeba wybrać jeden w dobrej cenie i dobrej jakości, a to wszystko do zrobienia.

Napisano

A moze jedynie przekaznik/bezpiecznik ktorys padl . Obadasz to prosto miernikiem jesli sie cos na pomiarach znasz wink.gif

Napisano

> A moze jedynie przekaznik/bezpiecznik ktorys padl . Obadasz to prosto miernikiem jesli sie cos na

> pomiarach znasz

miernik to se możesz do du... wsadzić, najlepszym i najdokładniejszym pomiarem bedzie próbnik żarówkowy biglaugh.gif

Napisano

> miernik to se możesz do du... wsadzić, najlepszym i najdokładniejszym pomiarem bedzie próbnik

> żarówkowy

Możesz uzasadnić swoją tezę

Napisano
  • Autor

Mam problem z odkręceniem tego białego dekla.

Odpiąłem szybkozłączkę i wtyczkę i za nic nie mogę odkręcić dekla.

Czy jest jakiś kniw na to? Próbowałem nawet młotkiem mlotek.gif i nic nie chce pościć.

Ps. na pewno padła pompa, sprawdzone.

Proszę e o pomoc jak się za to zabrać.

Jakieś rady?

Napisano

> Mam problem z odkręceniem tego białego dekla.

Pomysł z młotkiem dobry, ale nie do końca...

Potrzebny będzie jeszcze jakiś mały przecinak (ale tępy) albo np. rurka stalowa o małej średnicy(ok 1,5cm) lub kawałek płaskownika....

"Przyrząd" przykładamy do plastikowego zęba nakrętki i z rozwagą pierzemy w niego młotkiem. Zmieniamy miejsca przyłożenia "przyrządu" - godzina 12, 3, 6, 9 ... Kiedyś musi puścić.

Dam linka do innego forum, mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa...

http://fiatpunto.com.pl/topic762-15.html

Napisano

> Pomysł z młotkiem dobry, ale nie do końca...

> Potrzebny będzie jeszcze jakiś mały przecinak (ale tępy) albo np. rurka stalowa o małej średnicy(ok

> 1,5cm) lub kawałek płaskownika....

Łeee smile.gif z tym płaskownikiem to też bym uważał - zniszczyłem tak 2 ząbki Bardziej bym polecał coś takiego MADE IN WaldiGSI

post-52161-14352513205594_thumb.jpg

Napisano

> Łeee z tym płaskownikiem to też bym uważał - zniszczyłem tak 2 ząbki Bardziej bym polecał coś

> takiego MADE IN WaldiGSI

A ja polecam kawałek drewienka i młotek delikatnie stukamy i pójdzie smile.gif jak tak zrobiłem jak wymieniałem swoją pompę smile.gif pozdro powodzenia , robota fajna jeszcze ja czyściłem bak smile.gif tak na wszelki wypadek aby było wszystko profi smile.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

Podepnę sie pod temat

Od jakiegoś czasu słychać pompę paliwa, czy to oznacza ze sie powoli kończy?

Czy po prostu TTTM i mozna spokojnie długo jeszcze jeździć?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.