Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odgłosy lewy tył

Featured Replies

Napisano

Witam!

Po przekroczeniu ok 80km/h na równej nawierzchni słyszę nie głośne ale jednostajne dudnienie , ale nie metaliczne ,bardziej podobne do odgłosu jak się uchyli szybę przy większej prędkości , sprawdzałem łożysko , klocki , poczyściłem i dalej jest , najbardziej słychać 80 do 110 km/h, jakieś sugestie?

Napisano

> na zimowych było to samo co na letnich

zamieniales kola czy tylko opony? moze cos nie tak z felga?

Napisano
  • Autor

> zamieniales kola czy tylko opony? moze cos nie tak z felga?

całe koła , wyrażnie słychać z tyłu , amortyzatory w porządku, przykręcone , sprężyny ok, zaobserwowałem ostatnio że najbardziej słychać od 60 do 90 km/h na równym ,czy u was w podwoziu są otwory ok. 4 cm , bo u mnie są nie zaślepione może powietrze tam wpada i dmucha w profile?

Napisano

> całe koła , wyrażnie słychać z tyłu , amortyzatory w porządku, przykręcone , sprężyny ok,

> zaobserwowałem ostatnio że najbardziej słychać od 60 do 90 km/h na równym ,czy u was w

> podwoziu są otwory ok. 4 cm , bo u mnie są nie zaślepione może powietrze tam wpada i dmucha w

> profile?

moze glupi pomysl... ale jesli masz 'korby' z tylu to docisnij je wink.gif - kilka osob sie skarzylo na szumy i dziwne odglosy i okazywalo sie ze tylne szyby lekko opadly i stad te odglosy

Napisano

> całe koła , wyrażnie słychać z tyłu

[...]

> zaobserwowałem ostatnio że najbardziej słychać od 60 do 90 km/h na równym

Tak jak tjaszo napisał, najpierw sprawdź te szyby (skoro łożyska wykluczyłeś). Nawet prędkość podajesz coraz mniejszą -być może po prostu coraz bardziej "opadają" zlosnik.gif

Ja już mam nawyk, że co otwieram drzwi do tyłu, to "dokręcam korbkę". A że otwieram najrzadziej raz w tygodniu, nie słyszę już tego szumu odkąd doszedłem powodu palacz.gif (wówczas zajęło mi to 2 dni zanim doszedłem przyczyny -a już miałem jechać do ASO i pytać, co to za szmelca mi opchnęli oink.gif ).

W stilo też od czasu do czasu muszę "podkręcić" szyby, ale w Bravo znacznie częściej jest taka konieczność -niestety TTTM (chyba, że ktoś zna jakiś trwały "patent" na to hmm.gif).

Napisano
  • Autor

mam elektryczne , czyli odpada , ale z tym łożyskiem to biorę je znowu pod uwagę , dlatego że test łosia pokazał że raz słychać raz nie , ale znowu jak pokręce ręką koło to cisza zero luzu , nie jest to szum głośny ale jednostajny i może wkurzać , czy może wiecie jakie łożysko tam siedzi , koszty itd

Napisano

Stawiam również na łożysko.

Napisano

> Witam!

> Po przekroczeniu ok 80km/h na równej nawierzchni słyszę nie głośne ale jednostajne dudnienie , ale

> nie metaliczne ,bardziej podobne do odgłosu jak się uchyli szybę przy większej prędkości ,

> sprawdzałem łożysko , klocki , poczyściłem i dalej jest , najbardziej słychać 80 do 110 km/h,

> jakieś sugestie?

Jeżeli chodzi Ci o odgłos nadlatującego bombowca, i przy tych prędkościach również u mnie padło właśnie łożysko z tyłu.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli chodzi Ci o odgłos nadlatującego bombowca, i przy tych prędkościach również u mnie padło

> właśnie łożysko z tyłu.

dobrze to określiłeś , ile cię to kosztowało , czy to jest komplet razem z piastą?

Napisano

> dobrze to określiłeś , ile cię to kosztowało , czy to jest komplet razem z piastą?

tak z piasta, nie jest nawet takie drogie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.