Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak zabić immobiliser?

Featured Replies

Napisano

Da się to jakoś w prosty sposób wyłączyć? Odpiąć jakiś kabelek, wyjąć kostkę czy co? A może po prostu wyprogramować w ECU?

Napisano

> Da się to jakoś w prosty sposób wyłączyć? Odpiąć jakiś kabelek, wyjąć kostkę czy co? A może po

> prostu wyprogramować w ECU?

W dieslu?

Mam podobny problem z Iveco Daily z takim samym typem EDC. Do tego auta zażyczyli sobie 500 + wysyłka zwrotna sterownika 17 zł.

Tyle tylko, że auto ma po prostu jeździć, bo jak stoi to nie zarabia, a ten immobilizer już drugi raz robi kuku.

A Tobie jaki cel przyświeca? Zdajesz sobie sprawę, że to raczej średnio bezpieczne?

Napisano

zintegrowany z ECU wiec IMO tylko przeprogramowanie. W lanosie ASO powiedzialo, ze to niemozliwe.

Napisano
  • Autor

> (...) ten immobilizer już drugi

> raz robi kuku.

Mój jest w 100% sprawny.

> A Tobie jaki cel przyświeca?

Zastanawiam się nad odpalaniem z pilota.

Zdajesz sobie sprawę, że to raczej średnio bezpieczne?

A co mi się może stać?

wink.gif

Napisano
  • Autor

> zintegrowany z ECU wiec IMO tylko przeprogramowanie. W lanosie ASO powiedzialo, ze to niemozliwe.

Aha, więc kicha.

A gdyby tak wyjąć ten chip z kluczyka i umieścić koło stacyjki na stałe?

Napisano

> Zastanawiam się nad odpalaniem z pilota.

W wersji benzynowej coś takiego było oferowane, bo jest to uwidocznione w katalogu części. Immo faktycznie wtedy traci rację bytu.

> A co mi się może stać?

Piszesz o tym w miejscu, gdzie mogą zaglądać różni ludzie, nawet bez zalogowania.

Napisano
  • Autor

> W wersji benzynowej coś takiego było oferowane, bo jest to uwidocznione w katalogu części.

O proszę. Może by i do diesla podpasowało?

> Immo

> faktycznie wtedy traci rację bytu.

Ano.

> Piszesz o tym w miejscu, gdzie mogą zaglądać różni ludzie, nawet bez zalogowania.

Eeee... Nie słyszałem jeszcze o przypadku żeby złodzieja immobiliser powstrzymał. Wszystkie auta to mają i wszystkie są kradzione bez przeszkód. Nie wierzę że ten gadżet spełnia jeszcze jakąkolwiek funkcję, oprócz utrudniania życia właścicielowi.

smile.gif

Napisano

> Aha, więc kicha.

> A gdyby tak wyjąć ten chip z kluczyka i umieścić koło stacyjki na stałe?

IMO mozna kombinowac. Tylko musisz jakiegos dobrego elektryka znalezc. Cruze w USA ma taka mozliwosc wiec teoretycznie jest to mozliwe.

Napisano

> O proszę. Może by i do diesla podpasowało?

Nie mam pojęcia, na jakie to rynki w ogóle szło. IMHO nie na Europę. Mój katalog drukowany nie obejmuje też niestety 2.0 D, tylko auta do roku 2006.

> Eeee... Nie słyszałem jeszcze o przypadku żeby złodzieja immobiliser powstrzymał. Wszystkie auta to

> mają i wszystkie są kradzione bez przeszkód.

Jak się "profesionalista" uprze, to ukradnie każde auto, ale bez immo może to zrobić byle pajac z odpowiednio zaszlifowanym kluczem imbusowym w ręku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.