Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

na podstawie czego komp wyłącza ssanie?

Featured Replies

Napisano

Na podstawie odczytu z którego czujnika (czujników) komputer wyłącza ssanie w silniku? Pytam bo w lecie chciał bym go troszkę oszukać co by nie uwłaczał wogule ssania ale nie wiem czy komp wyłącza ssanie tylko na podstawie temperatury silnika czy jeszcze dochodzą inne czujniki oraz jakie muszą być parametry aby ssanie się wyłączyło?? (silnik 1.2 8v 75km, komp iaw 8f.5t ecol niestety)

Mam jeszcze pytanie co do skrzyni ale to tak na marginesie:

Zauważyłem że troszkę podcieka olej z pod tej blachy z kulką co jest podłączona linka (lewo prawo) lewarka. Tam ma być jakiś simering czy jak bo u mnie to chyba tylko kawałek gąbki albo coś takiego i to jest nie szczelne. Idzie to coś kupić?

Napisano

> Na podstawie odczytu z którego czujnika (czujników) komputer wyłącza ssanie w silniku? Pytam bo w

> lecie chciał bym go troszkę oszukać co by nie uwłaczał wogule ssania ale nie wiem czy komp

> wyłącza ssanie tylko na podstawie temperatury silnika czy jeszcze dochodzą inne czujniki oraz

> jakie muszą być parametry aby ssanie się wyłączyło?? (silnik 1.2 8v 75km, komp iaw 8f.5t ecol

> niestety)

Przez ssanie rozumiesz domniemam podwyższone wolne obroty. Za to jest odpowiedzialna tylko i wyłącznie temperatura płynu chłodzącego. Jak zaczniesz się bawić z czujnikiem wody to na bank "zepsujesz" coś innego.

Napisano
  • Autor

> Przez ssanie rozumiesz domniemam podwyższone wolne obroty. Za to jest odpowiedzialna tylko i

> wyłącznie temperatura płynu chłodzącego. Jak zaczniesz się bawić z czujnikiem wody to na bank

> "zepsujesz" coś innego.

dokładnie o podwyższone obroty mi chodzi. Co znaczy zepsuje? Przecież czujnik temp wody to zwykły rezystor i wystarczy dołożyć szeregowo lub równolegle inny dobrany aby komp "myślał" że silnik jest zagrzany a po zagrzaniu go odłączyć i po problemie. Co w tym układzie się może popsuć?

Napisano

> dokładnie o podwyższone obroty mi chodzi. Co znaczy zepsuje? Przecież czujnik temp wody to zwykły

> rezystor i wystarczy dołożyć szeregowo lub równolegle inny dobrany aby komp "myślał" że silnik

> jest zagrzany a po zagrzaniu go odłączyć i po problemie. Co w tym układzie się może popsuć?

To, że Ci się wszystko inne w programie rozjedzie, będą jaja z paliwem i zapłonem. Ale próbuj...

Napisano
  • Autor

> To, że Ci się wszystko inne w programie rozjedzie, będą jaja z paliwem i zapłonem. Ale próbuj...

a przy jakiej temp obroty spadaja z 1300 na 900?

Napisano

> a przy jakiej temp obroty spadaja z 1300 na 900?

W nie-ECOLu przy 80 stopniach C. Przy 60 jest jeszcze 1000.

Napisano
  • Autor

> W nie-ECOLu przy 80 stopniach C. Przy 60 jest jeszcze 1000.

Oki dzięki za info. Jak by ktoś mógł jeszcze odpowiedzieć na to pytanie o ten uszczelniacz był bym wdzięczny

Napisano

> Oki dzięki za info. Jak by ktoś mógł jeszcze odpowiedzieć na to pytanie o ten uszczelniacz był bym

> wdzięczny

Podłączam się pod pytanie, bo u mnie też cieknie, mimo że skrzynia pół roku po odbudowie... ehh

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.