Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford fiesta 93 r wymiana kolumny kierowniczej

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanie muszę wymienić przy moim fordzie kolumnę kierowniczą ponieważ ma straszne luzy stuka mocno przy skręcaniu .

Jest to ford z roku 93 1,3 moje pytanie czy do tego modelu pasują kolumny kierownicze z innego rocznika ?

Napisano

> Witam mam pytanie muszę wymienić przy moim fordzie kolumnę kierowniczą ponieważ ma straszne luzy

> stuka mocno przy skręcaniu .

> Jest to ford z roku 93 1,3 moje pytanie czy do tego modelu pasują kolumny kierownicze z innego

> rocznika ?

Ale po co wymieniać kolumne? Jeszcze się nie spotkałem z taką która wymagała by wymiany, tam nie ma co stukać. Stuka zazwyczaj wywalona przekładnia, i/lub krzyżak.

Napisano
  • Autor

Krzyżaki wymienione nie ma na nich luzu ,o jaką przekładnię chodzi co bym musiał kupić żeby wyeliminować luzy ,luz polega na tym że jak kręcę kierownicą to coś strzela i jak ruszam góra dół ma luz i mogę ją minimalnie wsunąć i wysunąć ale to minimalnie .

Napisano

> Krzyżaki wymienione nie ma na nich luzu ,o jaką przekładnię chodzi co bym musiał kupić żeby

> wyeliminować luzy ,luz polega na tym że jak kręcę kierownicą to coś strzela i jak ruszam góra

> dół ma luz i mogę ją minimalnie wsunąć i wysunąć ale to minimalnie .

Mam ma myśli maglownicę, koszt nowej (zamiennik) to ok 200-250 zł. W kolumnie jedno co może się wyrobić to taki plastikowy pierścień, jeśli są na niej jakieś luzy to po prostu sprawdziłbym jej mocowanie, może gdzieś się poluzowało. Ale luz jest tylko taki jak piszesz czy na kołach też (w sensie jałowy ruch kierownicą)?

Napisano
  • Autor

Luz jest tylko na kierownicy na kołach jest wszystko ok

Napisano

> Luz jest tylko na kierownicy na kołach jest wszystko ok

To sprawdź mocowanie kolumny, jeśli faktycznie coś tam jest wyrobione/uszkodzone to szukaj kolumny z roczników 89-93 bez wspomagania. Roczniki 94-96 oraz te ze wspomaganiem mają troszke inne kolumny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.