Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strzały w tłumik i filtr powietrza

Featured Replies

Napisano

Problem następujący, wsiadłem rano w auto odpaliłem i dupa, odpalił poźniej zaczął się dłąwić , dodało się gazu strzelił w wydech zgasł, odpalam znów to samo, trzeci raz nie zapalił. teraz po pracy wsiadam odpalam chodzi, dodaje gazu dławi się i strzela, strzały idą w obudowę filtra powietrza. Pacjent Nexia 1.5 8v

Gdzie szukać przyczyny?

Póki nie zrobię nie ryzykuje jazdy na gazie

Napisano

> Problem następujący, wsiadłem rano w auto odpaliłem i dupa, odpalił poźniej zaczął się dłąwić ,

> dodało się gazu strzelił w wydech zgasł, odpalam znów to samo, trzeci raz nie zapalił. teraz

> po pracy wsiadam odpalam chodzi, dodaje gazu dławi się i strzela, strzały idą w obudowę filtra

> powietrza. Pacjent Nexia 1.5 8v

> Gdzie szukać przyczyny?

Kable + świece

> Póki nie zrobię nie ryzykuje jazdy na gazie

Na benzynie jest ok ?

Napisano
  • Autor

> Kable + świece

> Na benzynie jest ok ?

na benzynie pierdzi i troche sie dlawi z proba strzelania w filtr bo widac jak sie porusza ale jak zlapie temp to trzyma i jest ok, swiece i kable wymienione jakies 7kkm temu

Napisano

W kałużę się ostatnio nie władowałeś? Tydzień temu miałem identyczny przypadek po ataku wody z kałuży- widzę 2 opcje- przebicie na kablach WN bądź któryś kabel odłączył się od cewki/świecy (też tak miałem zlosnik.gif )

Napisano
  • Autor

no wlasnie sucho wszedzie a kable sprawdzalem wszystkie odlaczylem i podlaczylem i nadal to samo. kombinuje dlaczego strzaly cofaja sie na dolot powietrza

Napisano

> no wlasnie sucho wszedzie a kable sprawdzalem wszystkie odlaczylem i podlaczylem i nadal to samo.

> kombinuje dlaczego strzaly cofaja sie na dolot powietrza

Przyczyn może być wiele. Jak już strzały były, to sprawdź:

1. Szczelność dolotu i stan filtra powietrza

2. świece i kable (to, że nowe o niczym nie świadczy - może być przebicie na kablach czy uszkodzona świeca).

Jak powyższe OK, to sprawdź jak zachowuje się na benzynie - jak OK, to sprawdź filtr LPG i wyreguluj instalkę.

Jak nie OK - obstawiam coś z wydechem (może coś przerdzewiało, odpadło i przytkało wydech) albo problem z cewką zapłonową.

Napisano
  • Autor

Problem rozwiazany, dziś mialem nareszcie okazję rozgrzebać, świeca na 3cim cylindrze zasyfiona, po wyczyszczeniu śmiga, jutro kupuje nowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.