Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

System Telematic - co to jest?

Featured Replies

Napisano

Witam zakupilem w Niemczech auto A4 2002r po dordze zorienotowalem sie ze samochod wyposazony jest w jakis system Telematik - mial ktos doczynienia z czyms takim?? co to jest?? ogolnie cos wyczytalem ze system do namierzania samochodu poprzez GPS.

http://otomoto.pl/audi-a4-telematic-C19479558.html

Napisano

Ten sam system jest w A8. Mogę się mylić ale to system namierzania satelitarnego pojazdu w przypadku awarii lub wciśnięcia guzika SOS. Po prostu lokalizuje pojazd i przesyła jego położenie do odpowiednich władz. W polsce system chyba jest bezużyteczny.

Napisano
  • Autor

> Ten sam system jest w A8. Mogę się mylić ale to system namierzania satelitarnego pojazdu w

> przypadku awarii lub wciśnięcia guzika SOS. Po prostu lokalizuje pojazd i przesyła jego

> położenie do odpowiednich władz. W polsce system chyba jest bezużyteczny.

tak tez myslalem ze to o to chodzi a z ta uzytecznoscia wyobraz sobie ze dziala smile.gif po wcisnieciu telefon sam zadzwonil na straz pozarna i polaczylo sie smile.gif przeprosilem panow i bylo ok natomiats podczas czyszczenia smaochodu kolega wcisnal go kilkakrotnie przez przypadek i starz pozarna podjechala sama co prawda sam osobowym zeby sprawdzic co sie dzieje ( cheili wlepic 500zl mandatu za nie uzasadnione wezwanie smile.gif ) namieryzli auto naj normalniej na swiecie przez GPS smile.gif

Napisano

> W polsce system chyba jest bezużyteczny.

Ja mam coś podobnego w Golfie - chyba ładują z automatu do samochódów z navi i BT (?). Pan w salonie mi mówił, że "na zachodzie" to ma dodatkowe funkcje - nie spytałem jakie. Natomiast u mnie ma to jakoby łączyć się automatycznie w razie wypadku (odpalenia poduch) z jakąś tajną alarmową linią. Plus oczywiście sam też mogę zadzwonić naciskając przycisk. Generalnie pan odradzał używania poza sytuacjami super alarmowymi clown.gif

Napisano

> Ja mam coś podobnego w Golfie - chyba ładują z automatu do samochódów z navi i BT (?). Pan w

> salonie mi mówił, że "na zachodzie" to ma dodatkowe funkcje - nie spytałem jakie. Natomiast u

> mnie ma to jakoby łączyć się automatycznie w razie wypadku (odpalenia poduch) z jakąś tajną

> alarmową linią. Plus oczywiście sam też mogę zadzwonić naciskając przycisk. Generalnie pan

> odradzał używania poza sytuacjami super alarmowymi

Ło. icon_eek.gif U mnie nie ma. Jaki to guziczek?

mar00ha

Napisano

> Ło. U mnie nie ma. Jaki to guziczek?

Są 3 guziczki w okolicach lampek/schowka na okulary. Na jednym jest gwiazdka, na drugim jest klucz warsztatowy, a na trzecim nie pamiętam.

Wydaje mi się, że Ty nie masz BT (ten system prawdopodobnie wykorzystuje mikrofon od handsfree) i może dlatego... Ewentualnie różnice między MY, nie wiem.

Napisano
  • Autor

> Są 3 guziczki w okolicach lampek/schowka na okulary. Na jednym jest gwiazdka, na drugim jest klucz

> warsztatowy, a na trzecim nie pamiętam.

> Wydaje mi się, że Ty nie masz BT (ten system prawdopodobnie wykorzystuje mikrofon od handsfree) i

> może dlatego... Ewentualnie różnice między MY, nie wiem.

U mnie w Audi byly dwa czerwony z napisem SOS i drugi żółty z napiesm SERVICE - musze przyznac ze mega mądry system smile.gif uruchamia sie sam w przypadku wystrzalu poduch podaje lokalizacje samochodu i dzwoni do najbliszego szpitala i strazy poarnej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.