Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brc SQ24 - gasnie przy wyrzucaniu na luz

Featured Replies

Napisano

witam

coprawda nauczylem sie juz z dziadem zyc ale moja serce.gif narzeka ze co swiatla musi auto odpalac

problem jest taki ze jak sie wysprzegli z wyzszych obrotow lub tak ze obroty gwaltownie spadaja to na 30% zgasnie.

jak sie wysprzegli z niskich obrotow powiedzmy 1200 to jest 2% szansy ze dziad zgasnie

filtry wymieniam co 15kkm na przegladzie, ostatnio ustawili mi korekte 2% - wczesniej bylo na 0 ale nic to nie dalo.

wezyki poprowadzone sa tak

ktos ma jakis pomysl oprocz autoadaptacji ecu ?

Napisano

Skąd instalka bierze sygnał obrotów silnika? Jeśli w Stilo bierze z cewki to będzie gasł, trzeba brać z czujnika położenia wału.

Jeśli nie gubi Ci sygnału obrotów(sprawdzasz jeżdżąc z podłączonym komputerem do gazu) to wyłączasz instalację gazową i zapominasz o niej na najbliższe 50km, resetujesz autoadaptację, przeprowadzasz adaptację koła fonicznego na benzynie, następnie przez co najmniej 50km pomykasz tylko na noPB i powinno wrócić do normy.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Skąd instalka bierze sygnał obrotów silnika?

nie mam zielonego pojecia :/

> instalację gazową i zapominasz o niej na najbliższe 50km, resetujesz autoadaptację,

> przeprowadzasz adaptację koła fonicznego na benzynie, następnie przez co najmniej 50km

ech czyli trzeba sie zaopatrzyc w fejsa do gazu

no coz kolejny kierunek do doktoryzacji zlosnik.gif

Napisano

> ech czyli trzeba sie zaopatrzyc w fejsa do gazu

> no coz kolejny kierunek do doktoryzacji

Powinni Ci to usunąć na gwarancji, u mnie był właśnie taki problem, pojechałem do gazownika, wsiedliśmy w autko i jeździliśmy z podłączonym komputerem, okazało się, że jak dojeżdżam do skrzyżowania to nagle znikają obroty silnika, wtedy poszukali sygnału z czujnika położenia wału i tam się przepięli, przeprogramowali instalkę bo po samym przepięciu pokazywał obroty z czapy i od tego czasu miałem spokój. Do czasu jak kiedyś zrobiłem reset nastawów autoadaptacyjnych i nie zauważyłem, że auto adaptuje mi się na LPG, wtedy miałem dokładnie taką samą komedię, pomógł ponowny reset i adaptacja na noPB+50km tylko na noPB.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Oczywiście to co mówi bas jest najsensowniejsze, ale tak tylko dodam ze u mnie w 4 cylindrowym motorku na sekwencji kiedyś miałem to samo i pomógł sportowy wkład filtra powietrza.

Napisano

> motorku na sekwencji kiedyś miałem to samo i pomógł sportowy wkład filtra powietrza.

Czyli dokładnie odwrotnie niż zalecają. rotfl.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Czyli dokładnie odwrotnie niż zalecają.

> Pozdrawiam BAS

No wlasnie smile.gif ale jak ręką odjął.

Ale tak przy okazji to dlaczego nie zalecają?

To w obecnym aucie lepiej nie poprawiac dolotu? Mi sie wlasnie wydaje ze to jednak poprawia sytuacje bo jak mialem brudny filltr to tez mi raz zgasł.

Napisano

> Czyli dokładnie odwrotnie niż zalecają.

A ma to jakieś większe znaczenie przy sekwencji?

Napisano

> ... wezyki poprowadzone sa tak ...

Czemu nie umieścili Ci listy w kabinie facepalm%5B1%5D.gif

Według mnie to jest wina długości przewodów - przy większych obrotach, jak komputer benzyny odcina wtryski to silnik odsysa lpg z przewodów i często gaśnie, przy mniejszych obrotach silnik odessie mnie lpg i dlatego rzadziej gaśnie.

Jak dla mnie dyskwalifikacja za długość przewodów ...

Powinno się przenieść listwę na kolektor i co najmniej dwukrotnie skrócić przewody listwa - kolektor ...

Napisano

> wezyki poprowadzone sa tak

Druciarnia na maksa, poziom Pana Mietka ze stodoły smile.gif gdzie te wszystkie autoryzacje, jakość montażu w BRC itp.

Napisano

> Druciarnia na maksa, poziom Pana Mietka ze stodoły gdzie te wszystkie autoryzacje, jakość montażu

> w BRC itp.

Marketing i tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.