Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kierunki boczne

Featured Replies

Napisano

Witam,

Panowie właśnie założyłem hak do mojej asterki, pojechałem na SKP i diagnosta co prawda podbił mi hak ale zaznaczył, iż muszę założyć kierunki boczne (dla mnie nawet to zrozumiałe.

Powiedział mi coś co mnie bardzo zaciekawiło, tzn. że na błotnikach po obu stronach mam jakieś tam logo (takie żółte wciskane jak napis) i powiedzaił mi, że tam są otwory oryginale wraz z wiązką do podłączenia kierunków - a zatem czy to prawda?

Bo jak mój kolega miał astrę to sam wiercił otwory do kierunków ale dużo wyżej niż są te emblematy u mnie.

Przyznam, że zaintrygowało mnie to, co Wy o tym sądzicie?

Oczywiście jest to astra F.

Napisano

Pod logo nie ma żadnych otworów pod kierunkowskazy, najlepiej zrób to tak, jak jest w oryginalne.

Napisano

> czyli jak?

albo wymień błotniki lub tak jak twój kolega wiercił otwory w błotnikach w miejscu jak w oryginale.

Auto bez kierunków:

285106922-1662763403.jpg

Auto z kierunkami:

285106922-1668311858_2.jpg

PZDR VEN

post-53807-14352513236642_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

błotnika nie wymienie bo mam ładny metalik palacz.gif

ale zastanawiam się nad kierunkami LED na lusterka - co o tym myślicie?

A i jak przeprowadzić kable z lusterka do komory silnika aby były niewidoczne confused.gif

Napisano

> ale zastanawiam się nad kierunkami LED na lusterka - co o tym myślicie?

kwestia gustu, mi one nie podobaja się wink.gif

> A i jak przeprowadzić kable z lusterka do komory silnika aby były niewidoczne

tylko masz mozliwośc poprzez złącze w drzwiach, inaczej zawsze beda widoczne

Napisano

W poprzednim oplu dodatkowe kierunki (od Poldka) o takie

285107976-1670432910.jpeg

zamontowałem w przednim zderzaku. Instalacje do nich doprowadziłem z przednich kierunków. I tyle. Prosty montaż bo w plastiku rzeźbi się łatwo.

post-102436-14352513273606_thumb.jpeg

Napisano

Miałem Fke z hakiem, ale bez bocznych kierunków. Nawet nie wiedzialem, ze jest obowiazek w przypadku gdy jade z przyczepka facepalm%5B1%5D.gif

Kilka kontroli z przyczepka mialem, nigdy nikt nie przyczepil sie do braku kierunkowskazow bocznych. Co najlepsze hak byl zakladany do tej astry w 92r przy zakupie auta, jednak nie w Polsce. skromny.gif

Napisano

> zamontowałem w przednim zderzaku. Instalacje do nich doprowadziłem z przednich kierunków. I tyle.

> Prosty montaż bo w plastiku rzeźbi się łatwo.

a jak wymiarowo to wygladało patrzac na przepisy - min. wysokośc kierunków bocznych 500 mm? hmm.gif

Napisano

Szczerze? Diagnosta z miarką nie latał. Zobaczył że są i działają.

Wszystko.

Napisano

> Szczerze? Diagnosta z miarką nie latał. Zobaczył że są i działają.

wiem ale równie dobrze mógł powiedzieć "na oko" że są za nisko wink.gif

Napisano

Może miał dobry humor wink.gif

Napisano

> zamontowałem w przednim zderzaku.

Moim zdaniem troche kiepskie miejsce na kierunki, praktycznie jak obrysówki z volvo v40.

Na lusterkach już bardziej praktyczne, tylko ja nie lubie ledów w oświetleniu zewnętrznym auta, no co najwyżej oświetlenie rejestracji. Montaż w błotniku nie jest taki straszny, duże wiertło, dremel, podkład i farba jakakolwiek bo i tak kierunek zasłoni rant obrabianego otoworu.

PZDR VEN

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Witam,

odświeżam temat -otóż zdecydowałem sie jednak na tradycyjne astrowskie kierunki palacz.gif, ale jak już wywiercę otwór w błotniku to którędy puścić przewody? jest jakiś fabryczny otwór w wewnętrznym błtniuku czy też trza wiercić?

Napisano

Jest otwór i w błotniku i dalej do wnętrza kabiny.

Napisano
  • Autor

> Jest otwór i w błotniku i dalej do wnętrza kabiny.

Ale ja do kabiny? To nie dokomory silnika?

A ten otwór jest na "wysokości" tego co będę wiercił czy gdzieś góra/dół/prawo/lewo ?

Napisano

> To nie dokomory silnika?

A po co? Manetka, przekaźnik i bezpiecznik są w kabinie.

> A ten otwór jest na "wysokości" tego co będę wiercił czy gdzieś góra/dół/prawo/lewo ?

O ile dobrze pamiętam do dokładnie na przeciwko.

Napisano
  • Autor

> A po co? Manetka, przekaźnik i bezpiecznik są w kabinie.

> O ile dobrze pamiętam do dokładnie na przeciwko.

To wtakim razie sprecyzuję - ano po to żebym ja sobie chciał podłaczyć się do kabli od przednich kierunków - to czy w takim razie po wywiercenu tych otworów mozna jakoś "łatwo" dostać się dokomory silnika?

Napisano

Jak będziesz miał szczęście to po wywierceniu otworu zobaczysz wtyczkę do podłączenia lampki wink.gif.

A jak chcesz bezpośrednio pod przednie kierunki to nie wchodź do wnętrza pasa, tylko poprowadź kabelek między błotnikiem i pasem (jest tam szczelina pod całym błotnikiem). Kawałkiem drutu sięgniesz do kierunkowskazu.

Napisano
  • Autor

> Jak będziesz miał szczęście to po wywierceniu otworu zobaczysz wtyczkę do podłączenia lampki .

> A jak chcesz bezpośrednio pod przednie kierunki to nie wchodź do wnętrza pasa, tylko poprowadź

> kabelek między błotnikiem i pasem (jest tam szczelina pod całym błotnikiem). Kawałkiem drutu

> sięgniesz do kierunkowskazu.

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.