Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaria tynej wycieraczki w AH

Featured Replies

Napisano

Witam,włączając tylną wycieraczkę szyby bardzo wolno się zaczęła przesuwać i w połowie szyby stanęła i tak została,teraz jak ją załączę i popycham ją ręcznie to jeszcze ciągnie ale słabo,sama się nie umie uciągnąć.Czyżby to już koniec żywota silniczka?

Napisano

Skoro ma chęć pracować to silniczek jeszcze dycha. Przyczyny szukałbym w ośce. Może się zatarła.

Napisano

> Może się zatarła.

spróbować można przez dzien psikać WD lub podobnym specyfikiem, może pomoże wink.gif

Napisano
  • Autor

Popsikałem dziś WD 40,ale jak popychałem ręcznie tą wycieraczkę to nie czułem zbytnio dużego oporu ośki

Napisano

> Popsikałem dziś WD 40,ale jak popychałem ręcznie tą wycieraczkę to nie czułem zbytnio dużego oporu

> ośki

Ja co jakiś czas mam taki sam problem w astrze f .Odkręcam wycieraczkę i co jeszcze tam się da żeby odrdzewiacz doleciał głębiej ,psikam i pomagam jej żeby ruszyła(zakładam wycieraczke bez tych uszczelek) i jest wszystko ok ,powtórz to kilka razy powinno być dobrze.

Napisano

> Ja co jakiś czas mam taki sam problem

To może już czas rozebrać, wymyć rozpuszczalnikiem stary smar, ośki przeczyścić z rdzy papierem ściernym i przesmarować? wink.gif Nie będzie już "co jakiś czas" tylko "święty spokój"? wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> To może już czas rozebrać, wymyć rozpuszczalnikiem stary smar, ośki przeczyścić z rdzy papierem

> ściernym i przesmarować? Nie będzie już "co jakiś czas" tylko "święty spokój"?

Masz racje ale niedługo sprzedaje samochód a w tej chwili działa a po za tym to chyba nie wiedziałem jak rozebrać ten silniczek nie pamiętam czy jest na śrubki.

Napisano

Też tak kiedyś mialem, psikłem smarem w speju i juz pare lat chodzi bez problemu

Napisano

> Ja co jakiś czas mam taki sam problem w astrze f .Odkręcam wycieraczkę i co jeszcze tam się da

> żeby odrdzewiacz doleciał głębiej ,psikam i pomagam jej żeby ruszyła(zakładam wycieraczke bez

> tych uszczelek) i jest wszystko ok ,powtórz to kilka razy powinno być dobrze.

Też tak miałem, ale ostatnio po odrdzewiaczu zapodałem smar w spraju - sam odrdzewiacz wysusza. A na końcówkę położyłem warstwę towotu żeby się woda nie dostawała - skończyło się.

Prawidłowym rozwiązaniem jest roznitowanie mechanizmu, oczyszczenie ośki i nasmarowanie.

Napisano
  • Autor

Problem usunięty,zapieczona ośka w obudowie,trzeba było rozkręcić wybić ośkę wszystko wyczyścić,posmarować i poskładać.Działa ja nowa zlosnik.gifDzięki za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.