Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

długie odpalanie jak zimna Astra F 16 16v 1996r kombi

Featured Replies

Napisano

WItam. Moj problem polega na tym ze jak rano odpalam autko to musze trzymac przekrecony kluczyk ze 3 sec zanim zaskoczy i odpali. ( dzieje sie tak gdzies od 2 miesiecy) a potem jak juz jezdze to normalnie pali od strzała -tylko jak postoi kilka godzin to znowu ma ciężej. Kable i świece wymieniłem w zeszłym roku. Teraz nawet wykreciłem świece aby zobaczyc czy moze ktoras padła ale są ok.

Bardzo prosze o rade bo może to pierdoła a wiadomo ze mechanicy sobie liczą. pozdrawiam serdecznie.

Aha jestem nowy wiec przepraszam jak cos zle napisałem.Szukałem w aukcjach podobnego tematu ale nie znalazłem.

Napisano

Podejrzewam ze jednak bedzie trzeba odwiedzic warsztat frown.gif

Chyba ze posiadasz wyposazenie, trzeba by zmierzyc czy trzyma zawor zwrotny paliwa.

Jesli nie trzyma, musisz krecic aby napompowac odpowiednie cisnienie, wiec pompa paliwa dziala - jeszcze grinser006.gif

Napisano

Witam.

Na początek możesz uruchomić pompę paliwa na krótko przed odpaleniem i sprawdzić, czy to coś dało.

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Na początek możesz uruchomić pompę paliwa na krótko przed odpaleniem i sprawdzić, czy to coś dało.

Witam.Dzieki za odpowiedzi Napisz mi prosze jak mam uruchomić pompe przed odpaleniem.NIe bardzo mam o tym pojęcie. sorka za lamerskie pytanie ale cfaniaczek.gifcfaniaczek.gif zielony jestem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Napisz mi prosze jak mam uruchomić pompe przed odpaleniem.

Trzeba odkręcić plastikową osłonkę obok prawej nogi pasażera (w słupku) i pod nią jest przekaźnik pompy paliwa. Trzeba zewrzeć piny (nie pamiętam w tej chwili które, jest w archiwum) i pompa się uruchomi.

Napisano

>ciach...

> Chyba ze posiadasz wyposazenie, trzeba by zmierzyc czy trzyma zawor zwrotny paliwa.

> Jesli nie trzyma, musisz krecic aby napompowac odpowiednie cisnienie, wiec pompa paliwa dziala -

> jeszcze

> ...ciach

Chciałbym się zapytać przy okazji, gdzie w samochodzie taki zaworek zwrotny mogę znaleźć ? U mnie na pewno paliwo się cofa/kręcę po 10sek ze trzy razy, czekam chwile i dopiero odpala od "strzału".

Edit

Coś takiego za filtrem paliwa wystarczy ? klik

Napisano
  • Autor

> Trzeba odkręcić plastikową osłonkę obok prawej nogi pasażera (w słupku) i pod nią jest przekaźnik

> pompy paliwa. Trzeba zewrzeć piny (nie pamiętam w tej chwili które, jest w archiwum) i pompa

> się uruchomi.

Wykonałem to- wyciągłem ten przekaznik tzn jakąś kostke 270751858-jezyk.gif zwarłem pin 30 i 87 i usłyszałem jak pompa chodzi.

Ale jak kostka (przekaznik) jest na swoim miejscu i przekrece kluczyk w pozycje zapłonu to nic nie słysze. Wydaje mi sie że kiedyś było słychać przez chwile pompe i takie cyknięcie puzniej.Tak jakby przed odpaleniem pompowało sobie cisnienie czy cos a teraz tego nie ma frown.gif

DOŁACZAM SIE DO PYTANIA KOLEGI. GDZIE JEST ZAWÓR ZWROTNY ?? I CZY CIĘŻKO GO WYMIENIC SAMEMU ?

Napisano

Zawór jest wbudowany w pompę. Co nie znaczy, że nie można sobie zamontować drugiego. Trzeba mieć tylko świadomość, że pompa wytwarza ciśnienie minimum 3 bary.

Po włączeniu zapłonu - akurat w Twoim silniku - pompa się nie włączy. Dopiero podczas uruchamiania silnika. Niech sobie pompa chwilkę pochodzi na krótko, potem wsadź przekaźnik i odpalaj. Daj znać jak długo trzeba kręcić.

Doom, da radę taki waytogo.gif.

Napisano
  • Autor

Dzieki za kolejną rade. Sprawdze to rano i dam znać. Teraz wracałem z pracy i odpalałem auto to tak 2 góra 3 sec trzeba kręcić aby zaskoczył.Auto stało około 8 godzin. Zobaczymy jak będzie rano jak wykonam manewr z pompą na krotko.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Sprawdzone.- podłączyłem pompe na krótko ( chodziła jakieś 30sec) wsadziłem kostke i auto pali od strzała :D Jaki z tego morał??? Nie trzyma benzyna i wraca do baku???

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam. Problem rozwiazany. Miałem uszkodzony wężyk paliwowy prowadzący od baku do filtra paliwa.Była w nim mała dziurka i wyciekało paliwo...

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.